Sveiki.
Rīgā ir kāda vieta/ serviss, kur var aizvest savu Dnepru , lai savelk elektŗibu, jo mēģiināju pats pēc visādām shēmām, bet nekas nesanāk - dzirkstele kā nav tā nav...
24.Apr 2013 Ziņojums ir atzīmēts kā neatbilstošs foruma noteikumiem (*) un ir ar ierobežotu redzamību.
+ 0
- 1
Pie mēles svečvadu pieliec ar kreiso roku, ar labo roku turies pie kreisā cilindra un min
Pie spoles pienāk pastāvīgs pluss, kontaktu atvēršanās brīdī ir jābūt pārrāvumam, ko dara kontakti. Un viss. Tik vienkārši. Ne tur shēmas un atslēgas vajadzīgas.
DNEPR MT-10 laiž galvas blīves.Esmu mēginājis likt alumīnija,gan vara.bet neko tas nedod abu galvu blīves laiž garām.skrūves savelku cik vien ir iespējams,no sākuma iedarbinu motoru viss ir labi pēc minūtes sāk dūmus sist starp galvu un cilindru.Mēgināju pievilkt vēl užgriežņus bet vairāk nevar.Uzgriežņus arī savilku pareizi pa diognāli.galvai un cilindram nekādus defektus vismaz ar aci neredz.VARBŪT VARAT KO IETEIKT.........
Vajag vilkt ar dinamometrisko atslēgu.....pārbaudi plaknes gan galvai ,gan cilindram...
Cilindram pārvirpot nav problēma ja nav taisna plakne....galvai plakni atliek tikai lepēt.
Blīvi vajag nosmērēt ar galvas blīvju hermētu kods L18909, cena4.80Ls....tirgo Apemotors un visi viņu sadarbības partneri.
Parvelkot galvu galva medz deformeties virsma kas ir kontakta ar cilindru. Ir trapijusas tadas galvas. Vismaz mana gadijuma ar aci vareja manit izspaiditu aluminiju. Liec citas galvas.
zelch
Parvelkot galvu galva medz deformeties virsma kas ir kontakta ar cilindru.
Ir trapijusas tadas galvas. Vismaz mana gadijuma ar aci vareja manit izspaiditu
aluminiju. Liec citas galvas.
===============
Varbūt jāpārtaisa, kā darīja senlaikos, šosejas "blakusvāģiem"? Vai krosa
močiem? Tak bija savulaik pat vecie M-72 ar reāliem ~ 50 ZS ...
Krišjānis
Jā, es ar gribētu dzirdēt, ko vajag darīt ar galvām.
===================
Ko darījām visu sacīkšu moču galvām :-) Novirpojām, atstājām
"gilzas" aizmetni ap 2.5 mm augstu, sarkanā vara blīve (gredzens),
viss! Ģeometriskā kompresija "minkas" dzinējam bija ap 1:12,
kartings neslikti gāja...
kur jametina klat? Un ,ka tad ar Dnepr galvu?
Dnepr Galvas neko daudz leja nevar laist ,varsti ir visai tuvu. Galvas ari ir pamata divu veidu ,mazakiem un lielakie varstiem. Lielakus tur ielikt vairs nevar.
Ar virpu šadai galvai kompresiju nepaaugstinat.Sadegšanas kameras tilpums jāsamazina ar aizpildīšanu tatad metināšanu un tālāku apstrādi ar koordinātornieku.
Mana problēma ir sekojoša, uz maziem apgriezieniem ir ļoti blāvī uguņi, bet uz apgriezieniem tie kļūst spožāki.
Kas varētu būt pie vainas?
Vai vainīgs varētu būt ģenerators?
Jāņem vērā, ka padomju laiku spuldzes pašas par sevi nevar salīdzināt ar mūsdienu gaismām, praktiski visiem padomju laiku močiem ir tā, ka uz maziem apgriezieniem uguņi ir blāvi un uzņemot apgriezienus tie kļūst spožāki. Ja ģenerators lādē aķi, tad nekāda vaina tam nevar būt.....Var notīrīt kontaktus spuldzei un ietvaram vai mēģināt pielāgot modernāku spuldzi.