Aizmirsi paroli?

dpalace
06.Feb 2013
+ 4
patīk
- 0
Labas dienas forumā, sēžu šeit ilgi tik nebiju reģistrējies (vai biju un neatceros acc, tuvākājās dienās razberusj).

Vēsture principā tāda, ka dabūju malkas skaldāmo aparātu ražošanai, kam zāģripas vietā tiek izmantota puse no družbas reduktora, sliede no družbas un plakanā ķēde no družbas.

Tad nu komplektā aparātam nāca tikai pāris sliedes un 1 ķēde, sāku pa visurieni lasīt kopā detaļas (sliedes ķēdes).

Sēžot vienu vakaru ssā, un uzpeld sludinājums, ka tirgo 2 družbas ar kasti detaļām pa 10 ls.
Tad nu daudz nedomādams zvanīju sarunāju un maucu pakaļ. Izrādās padzīvojis cilvēks gados 50>60 kam družba palikusi no tēva, un otra no drauga. Viena pilnīgi ejoša, otrai itkā esot " kautkas noķīlējis" nu nedomādams ņēmu un vedu uz zāģetavu , sāku spēlēties un iepatikās. Pietam viena družba manā skatījumā pat retro restaurācijai der- 67. gads. Darbojas kā pulkstens. 1 rāviens silts vai auksts un rūc ideāli, tikai nācās jaunākas družbas karburatoru uzlikt KP-100AP(84g), jo orģinālam bija problēmas ar startu. 67. gads kā nekā un bija savas problēmas. Sajūgs bija saguris un sūdīgi ķēra, reduktora gultņi gāja uz beigām (jau viss ir izārdīts jauni gultņi nopirkti tik jāliek kopā). (bet pirmsatm uz krāsošanu). Uz doto momentu manā īpašumā ir ~14 sliedes +- 15 ķēdes (plakanās) 10 piedzenošie zobrati un kādi 10 ķēdes galā). Pazīstams cilvēks kas asina zāģripas un lentas, aizvedu ķēdi šis saka pamēģinās uzasināt, bišķi leņķi sākumā netā, bet principā lopā. Tagad es atradu orģinālo krievu kokapstrādes " skolas" papīrus (labaratorijas darbs), kurā bija temats par družbām asināmajiem un leņķiem asināšanas u.t.t
Labi offtopic off- atgriežamies pie motoriem.

Pa šo laiku (pusgads+) esmu iepircis vēl ~5+ družbas. Uz doto momentu 2 družbas ir ejošā stāvoklī (67.g /84.g). bet ir vēl vismaz 4 motori " līdz reduktoram" kuriem visiem ir viena un tā pati problēma- AIZDEDZE.

Principā visiem ir kontaktu aizdedze, ko uzlikt nav problēmas, un itkā pēc darbības jābūt bezotkazna, ir viena aizdedze kurai no spoles iznāk nevis viens vads kas iet uz konderi un tad uz vadu, , bet 2 no spoles abiem gaiem- kāpēc - nezinu....?

Ir vēlviena aizdedze, ko kāds jau ir pārtinis, arī nav dzirksteles. Itkā konderi veseli, lieku no ejošās družbas efekta nekāda. Mahoviki arī mainīti. Itkā vienu brīdi biju dabūjis vāju vāju dzirksteli, pie sveces zazora 0.2mm, bet pēctam to arī pakāsu.

Varbūt kāds var padalīties informācijā, kā iespējams modernizēt aizdedzi družbai, vai uzstādīt no kā cita- nets jau ir pārrakts, par b115 spoles uzstādīšanu, spoles pārtīšanu (tuvākajā laikā tiks 1 eksperimentāli pārtīta ). un ko tik vēl ne.

Interesē 3 lietas.

* Ja nu kādam ir pērku aizdedzes družbām. Par cenām pm.

* Ja nu kādam pazīstams onkulis ciemā, kas pārzin družbas kam varētu aizvest varētu (pa aizdedzēm un teoriju par sajūgiem motoriem) pm kontaktus.

* Ja nu kādam lauku mājā stāv družbas detaļas (ķēdes sliedes zobrati Plakanajām ķēdēm) Kontaktus un vēlamās cenas PM

* Moš kādam no krievu laikiem saglabājusies da es pat nezinu kā nosaujkt- remontgrāmata, rokas grāmata, manuālis, par družbu 4- BEZ ELEKTRON, parastās družbas lietotāja instrukciju.

* Cerības super super mazas, bet moš kāds darbnīcās vai kādā skolā vai vecā gaterī ir redzējis un zina kur ir, krievu Asināmais ķēdēm plakanajām, labprāt iepikrtu/atpirktu no īpašnieka.

RatEnpreis
06.Feb 2013
+ 2
patīk
- 6
Nevaru noturēties nepajautājis.
Viens moci sataisa, cits autiņu, vēl kāds cits velosipēdu, vai vēl ko braucamu. Kad smuks laiks, vai kāds pasākums var pabraukāties smuki. Nu tur retrotūristi, tvīda braucieni, kādi fanu salidojumi.
Bet ko dara ar sataisītu družbu? Svētdienās savācās družbu fani un kopā dodas mežu pazāģēt ?

italis
06.Feb 2013
+ 0
patīk
- 7
... es arī ar interesi gaidu atbildu ;)

dpalace
06.Feb 2013
+ 4
patīk
- 0
Nu pirmkārkt kā rakstīju man ir KOKZĀĢĒTAVA, šajā vārdā svarīgā daļa- ZĀĢĒTAVA, kur zāģē vārda pirmo daļu- kokus.

Ik pa laikam jāvālē baļķi bluķi un vēl viskautkas. Itkā bija elektrozāģi, bosch alko u.t.t.t, katram savs defekts, elektrozāģiem motori mirst. Alko zāģis zaibisais aparāts, izņemot piedzenošais pārvada zobrats Motors>ķēde, ir no PLASTMASAS.

Družba īstenībā man prost izmantota tiek kā " zinātnisks projekts" apgūt uzbūvi eksperimentēt ar dzinēju un 67 gada zāģis pats par sevi ir iespaidīgs. + tas, ka zāģim ir krievu tehnikas "bezotkaznostj" ja normāli uztaisīta.

+ tas ka unikālā 360* reduktora funkcija ,

+ ar pārējiem ir pāris domas, eksperimentēt ar dzinēju (sēdināt bloku/galvu) dabūt kompresiju lielāku un ir Rīga Mini rāmis bez motora, ja neatradīšu norm motoru likšu družbas motoru iekšā.

+ 2 velo rāmji vienā toč gribu iebūvēt družbas motoru, ar velo ķēdi un ātrumiem.
Bet to darīšu, tad ja izdosies pacelt kompresiju un dabūt norm zirgus ārā no viņa.

P.S Man ir Bulgāru balkankar iekrāvējs, kurā ir Uaz 30XXXX motors 451, kuru esmu pārtaisījis, ar 24 galvu sēdinātu vārstiem slīpētiem žiguļa aizdedzi žiguļa karbiņu, pastāvīgo gāzes iekārtu. Darbojas kā +30 tā -30 ar gāzi, un jauda ir nesalīdzināma ar stock.

Ā un stāv viena jaunā 90* gadu .... es pat nezinu kas ural/družba/taiga zāģis, kam ir 2x lielāks cilindrs praktiski kantains aparāts.

1 motors sataisīts jau ir aizrunāts meham kartingā un man itkā paredzēts uz PL kautkad pēc 2 mēnešiem maukt, atvest atpakaļ motorolleru mopēdu LPG kitus, un līdz tam gribētos uztaisīt braucamu aparātu, uz kā stellēt virsū.

Un vienmēr uz ielas, normāli uztaisīts, kalninieks ar družbas motoru vairāk pievilks skatienus nekā v50/d7 motors, man mājā vienam tāds aparāts ir.

Apziņa, ka liekot družbas motoru un pārvadus un vēl sazin ko būs svars, tāpēc pirms gadiem 2viem pa kapeikām tika iehavots Triāla rāmis, kurā pat lieki 10Kg neradīs viņu nekontrolējamu.

Skaabe
06.Feb 2013
+ 4
patīk
- 0
Nu kāda vaina, cilvēks norestaurē - galvenais, ka pašam prieks :) ....

Bija detaļas no družbas, bet kaut kādi ma...s nospēra pirms 2 gadiem no šķūņa x-( Urāls vēl palika, tas ir ergonomiskāks par družbu, bet ne tik "izskatīgs"...

dpalace
06.Feb 2013
+
patīk
-
Atradu netā, jā tas ir URAL 2 zāģis kas man ir. Paskatijos netā krievijā, par ejošu Ural zāģi prasa 40Ls (2.5T.p) :D jārestaurē un jāved atpakaļ uz rūpnīcu :D

Andris_Z
06.Feb 2013
+ 0
patīk
- 1
dpalace 6.Feb 2013 12:19
Ik pa laikam jāvālē baļķi bluķi un vēl viskautkas. Itkā bija elektrozāģi, bosch alko u.t.t.t, katram savs defekts, elektrozāģiem motori mirst. Alko zāģis zaibisais aparāts, izņemot piedzenošais pārvada zobrats Motors>ķēde, ir no PLASTMASAS.

Varbūt tomēr ar tiem benzīna zāģiem nevajag! "Jo dziļāk mežā, jo vairāk malkas." Vajag pāriet uz ekoloģiskāku ražošanu. Tas zāģis taču nav jānēsā sev līdzi. Tāpēc sataisi tos elektrozāģus. Uzliec lielākus motorus, pastmasas detaļu vietā tērauda rūdītas, gan jau ies tā lieta.
Pieliec tām Družbas sliedēm kārtīgus 10kW motoriņus. Dabū reduktorus ar labu eļļošanu un dzesēšanu. Nevajag ar tādām Družbām varbūt labāk. Tur nekā laba nav.

Raimonds K
06.Feb 2013
+
patīk
-
dpalace 6.Feb 2013 09:45
Vēsture principā tāda, ka dabūju malkas skaldāmo aparātu ražošanai, kam zāģripas vietā tiek izmantota puse no družbas reduktora, sliede no družbas un plakanā ķēde no družbas.

Ja nav noslēpums- kas tas par verķi un kā ar viņu skalda?

koko
06.Feb 2013
+
patīk
-
Ja runājam par to pašu, tad tas ir aparāts, kuram baro pa vienu galu iekšā baļķi, pa otru krīt ārā pagales. Ar lentu (piemēram) nozāģē no balķā noteikta garuma bluķi, kurš nokrīt zemāk. Tur ir pamatīga tērauda atdure un no otras puses ar hidrauliku lenam iespiež tādu kā zvaigznīti ar 4 , 6 vai 8 asiem stariem (tāds kā cirvis). Gatavs, kaut kā tās pagales pēctam izkrīt vai tiek izstumtas ārā un viss sākas no jauna.

Raimonds K
06.Feb 2013
+ 1
patīk
- 0
To aparātu pazīstu un esmu mazliet pat padīdījis:like: , bet tam Družba ir tikpat kā zaķim stopsignāls.

RatEnpreis
07.Feb 2013
+ 0
patīk
- 3
koko 6.Feb 2013 22:41
O zveeraa. Bet liidz kieglju muura muureejmaas mashiinas realizaacijai shkjiet padomju kreatiivie praati netika.

koko
07.Feb 2013
+
patīk
-
Raimonds K 6.Feb 2013 23:53
bet tam Družba ir tikpat kā zaķim stopsignāls.

Nu ar kaut ko ir jānozāģē tas bluķis... Varbūt tur tās zaķis ir paslēpts :)

dpalace
07.Feb 2013
+
patīk
-
Tas aparāts nav krievu laiku, bet taisīts gadus 5~atpakaļ. bet principā koko pareizi pateica, tikai šim ir pāris uzlabojumi...

Zvaigznes vietā ir metāla krusts (liels), un hidrauliski regulējams augstums, liels kvadrāts kuru spiež hidraulika, un sile - principā ideja, ka viss ir liels, un skalda tikai kad nozāģē 3 pagales, kas paātrina darbību.

Družbas sliede un plakanā ķēde šajā gadījumā ir zelts tajā aparātā. Visiem kam ir hakki pilke u.c aparāti sūdzās un čakarējās, jo dienā 3>5 ķēdes aiziet ka nemetās. Tiem kam husshi zin, "pēc grāmatas 1 bāciņa un jāasina ķēde" . A pateicoties tam, ka ķēde plakanā, ir " zobi kā ripai" Tad arī iet viņa kā ripa - atkarībā no daudzuma 3>5 dienas no vietas. + ir otrs aparāts kas ir pāspīlēts, a šim gan ķēde gan hidraulikas motors viss darbojas no viena 4Kw motora, un pilnīgi pietiek lai saskaldītu 40+ cm zarainu osi/ozolu. Tikai ja zari ir visur apkārt rodas problēmas, bet principā tas ir reti.

Jūs pat iedomāties nevarat kā iet družbas ķēde kad tā ir PAREIZI NOASINĀTA, nevis kā krievi saka " uz šmirģela vai flekša uztrin un aidā" .

P.S offtopic, ja nu kāds zin kur rīgā virpo vai taisa zobratus varētu padalīties info, tam alko labprāt uztaisītu zobratu.

Raimonds K
07.Feb 2013
+
patīk
-
Tātad ja pareizi sapratu, tad skaldāmajam aparātam esi nomainījis zāģējošo elementu pret Družbas griezēju? Aparāts laikam ir paštaisīts vai pārbūvēts ja var 3 klučus uzreiz plēst...

dpalace
07.Feb 2013
+
patīk
-
Es viņu nenomainīju, tādu jau dabūju, tikai kad dabūju bija 1 sliede un 1 ķēde(skrapene), un tāpēc sāku meklēt papildus ķēdes.

Pašas družbas jau neko nemaksā. Krievijā vēlaizvien ražo jaunas ķēdes ~4>5Ls gabalā taisnās ķēdes.

Ja es pa 10 latiem dabonu 5 sliedes 5 ķēdes un vēl 2 družbas bonusā (nu un vēl rez daļas), tad man tas atmaksājas, un družbas praktiski for free. Es jau pamatā meklēju ķēdes un sliedes, a zāģus parasti piemet "for free" klāt, tikai savāc pēc teorijas.

Un jā aparāts ir paštaisīts (ne manis) itkā ādažos taisīts.

Un jā cilvēks kas taisījis šo aparātu- cepuri nost, uzturēšanā kapeikas maksā, visas detaļas var atrast jebkurā lauku mājā normālā, vienkāršs un efektīvs aparāts.

Man no šī vairāk interesē motora tehniskā daļa, ko var no viņa izspiest- pamēģināšu sēdināt galvu, frēzēt bloku, paeksperimentēt ar aizdedzēm degvielām u.t.t.t

Didzis
07.Feb 2013
+
patīk
-
Saliec vienu Družbu kā retro aparātu, lai paliek vēsturei. Latvijā jau tiešam nav Družbu fanu saietu, bet pasaulē ir visadi dīvaiņi, kuri ik pa laikam paducina vecus motorus. Ne jau tikai zīmēšanās ar autiņiem un močiem retro pasākumos cilvēkiem interesē. Ņemties ar Družbas forsēšanu gan nav prāta darbs. No tā krievu lūžņa husi ar padsmit tūkstošiem apgriezienu neuztaisi un ja arī ko panāksi, a jēga? Lai jau tie vecie zāģi paliek vēsturei. Ja vēl mūsdienas var sliedes un ķēdes izmantot, tad pavisam labi.

Pēdējie ziņojumi Forumā