Aizmirsi paroli?

Indriksons
02.Feb 2020
+
patīk
-
bikernieki 2.Feb 2020 16:15

Divcilindru komplekts 120 EUR + sūtīšana.
Bet nu uz pusi lētāk vienalga. Pēc bildēm spriežot Ķīnas kastītes.

Brossi
20.Oct 2020
+ 1
patīk
- 0
Sveiki. Ko jus sakat par šo uz iž planeta 2
Mocis paredzets izklaidei laukos.
Vel doma likt deltas aizdedzi. Tik meklēju kurš varētu uzvirpot pāreju.
https://www.motovelo.lv/veikals/params/category/151590/item/967349/

Aldic
21.Oct 2020
+ 2
patīk
- 0
Brossi 20.Oct 2020 23:49

Dārgi. Šis konkrētais modelis iž planeta, Motaki. ru maksā ap 40 eiro pārvēršot krievu rubļus. Un tajā komplektā jau iekļauta indukcijas spole, kura nav Tavā variantā. Protams vēl nāk sūtīšanas izmaksas ap 20 eiro. Es ar tādu braycu jau kādus 4 gadus. Vājā vieta ir optiskais devējs. Netur vibrāciju. Ja sūti, tad uzreiz pasūti rezervē vēl kādus optisko devēju, tie tur ir dabījami atsevišķi un maksā ap 3-4 eiro.
https://motaki.ru/motozip/izh/?page=13
Varbūt ir saites kur tās aizdedzes var dabūt par citā cenām, bet ši ir droša vieta. Esmu diezgan daudz sūtījis un nekad nav bijušas problēmas. Pasūtijums gan ceļo diezgan ilgi parasti ap 3 nedēļām.
Deltas aizdedzei vājais punkts varētu būt komutators. Parasti tie ir veci no padomju laikiem, un bieži nojūk. Šogad braucu kopā ar mopēdistiem no Rīgas uz Daugavpili un atpakaļ.. Kādiem 4 mopēdiem atteica aizdedzes. Vai nu komutators, vai Aizdedzes spoles, vai devēja spole.

booo_kat
21.Oct 2020
+
patīk
-
Es arī pašlaik meklēju bezkontakta aizdedzi. Cena ir laba Sovek lapā, bet pa e-pastu šamie komunicēt negrib, mēģināju uztaisīt pasūtījumu, jo LV adresi var ielikt, pēc kādām pāris nedēļām, uzsitu e-pastu par statusu, klusums. Iespējams ka nekomunicē, jo no Latvijas, iespējams jo rakstīju krieviski (mēģināju arī angliski), iespējams ka nemaz bode vairs neeksistē. Zvanīties negribu, krievu valodu tik labi nezinu, lai runātos pa telefonu, angliski gan jau šie ne visai labi runā, ja vispār runā.
Motakiem vismaz Jupitera variants nav uz vietas, prasīju, kad būs, nezina. Pie vietējiem vai eBay spekulantiem par dubultu cenu roka neceļās pirkt (spole tāpat jāmeklē).
Iedvesmu sasmēlos Jawa forumā, elektroniku bišku universitātē esmu mācījies un elektrība man nav gluži tumša lieta, kas gaiši spīd, tāpēc pašlaik esmu nobriedis ziemas tumšajos vakaros mēģināt būvēt pats no VAG grupas detaļām, tas ir, 7 kāju komutators (viens no OE numuriem: 191 905 351C), spole no VAG 2.6/2.8 V6 benzīniekiem, Modulators ar devēju no Golf u.tml. autiņiem, kam nāca tas pats 7 kāju komutators. Kas tur galā sanāks, redzēs. Tā kā nākamgad vairs Iž nav paredzēts kā ikdienas pakaļas pārvietotājs, vienmēr var uzlikt atpakaļ kontaktus un vadāt, ja eksperimenti neizdodas, līdzi kondensatoru, kontaktus un indukcijas spoli un regulāri regulēt aizdedzi.
Palabojiet mani, ja kļūdos, bet Planeta gadījumā vienīgais kas šajā mainās ir divdzirksteļu spoles aizstāšana ar viendzirksteļu un taurenim 1 ķepa 2 vietā. Vismaz tā sanāk, pētot Sovek instrukcijas.

Brossi
21.Oct 2020
+
patīk
-
Motaki.ru uz vietas nav neviens no tiem komplektiem. Rādās nav noliktavā, tādu preci ir vērts sūtīt?
Un vēl. Ir tā saucamais magneto. Sit normalu dzirksteli vēl. Kāds kurzemes pusē varetu palidzet ar pārejas uzbūvi. Vai pateikt pec kā meklet internetā to magneto

booo_kat
21.Oct 2020
+
patīk
-
Brossi 21.Oct 2020 11:28
Motaki.ru uz vietas nav neviens no tiem komplektiem. Rādās nav noliktavā, tādu preci ir vērts sūtīt?

booo_kat 21.Oct 2020 10:51
Motakiem vismaz Jupitera variants nav uz vietas, prasīju, kad būs, nezina.

andris
23.Oct 2020
+
patīk
-
booo_kat 21.Oct 2020 10:51

Ar tādu jau braucu kādus 5 vai 6 gadus, bez problēmām...

bbarda
24.Oct 2020
+
patīk
-
Aldic 21.Oct 2020 08:46
Deltas aizdedzei vājais punkts varētu būt komutators. Parasti tie ir veci no padomju laikiem, un bieži nojūk.
Komutātori ļoti reti kad nojūk,viss biežāk mazā spolīte nojūk vai arī aizdedzei lodējums atlaiž vaļā un ar aci nav īpaši saskatāms defekts.mazo spolīti pirms izmantošanas vēlams uztītos diegus pa jaunam pārtīt un ar epo vai ko labāku salakot jo tam spolītēm no vibrācijas tinuma gali atlūst no vada lodējuma.jaunībā deltas aizdedzi biju pārtaisījis priekš čž 350 un 4 planētai.planēta gan pirmajā testā gandrīz kāju iedzina dirsā.

booo_kat
07.Dec 2020
+
patīk
-
Lēnām sāku ķibināt aizdedzi uz galda un radās jautājums par Audi V6 spoli, kurai nespēju (gan jau nemāku) rast atbildi.
Kā 2 dzirksteļu spolei atšķirt, kurš ir "+" un kurš "-" vai arī varbūt lietotāji atceras pēc krāsām. Viens vads dzeltens visām spolēm, otrs tumšs ar sarkanu vai zilu strīpiņu. Parastai spolei māku ar multimetru noteikt.
Otrs, šaj spolei masa arī ir paredzēta pie korpusa?

booo_kat
07.Dec 2020
+
patīk
-
Par masu eju stūrītī nokaunēties. Minot velo sapratu, ka nevar tak uzsist dzirksteli svecē bez masas, jo nav jau uz kurieni viņai lekt.
Pirmais jautājums par primārā (?) tinuma + un - noteikšanu joprojām aktuāls.

Gintsb
11.Dec 2020
+ 1
patīk
- 0
Lai palīdzētu, trūkst informācijas. Google iemetot kaut vai vag 2.6 ignition coil wiring, kaudzēm variantu, no kā izlobīt vajadzīgo info tu varētu.
Spolei ir numurs?

booo_kat
11.Dec 2020
+ 1
patīk
- 0
Gintsb 11.Dec 2020 18:07
Google iemetot kaut vai vag 2.6 ignition coil wiring, kaudzēm variantu, no kā izlobīt vajadzīgo info tu varētu.

Paldies!
Šāda atslēgas vārdu kombinācija netika izmēģināta un šis arī aizveda vajadzīgajā virzienā. Kā jau teicu, visticamāk neprotu atrast, jo iepriekš izgrozīju visādus variantus, bet tik vienkārši kā "wiring" nepamēģināju.
Tātad spoles no pakas 078 905 101A
"-" jeb signāls pie komutatora 1.kājas : Dzeltens
"+" barošana jeb pie komutatora 4.kājas un aizdedzes: Melns

"+" un "-" pieņemti no shēmas, kas aizgūta tepat forumā.
https://i.imgur.com/jkSUg68.jpg

zaika
15.Dec 2020
+
patīk
-
Audi spole ir labs variants, es jau 5 sezonas ar vienu nobraucu, devējs ir vārīgākā detaļa tai pasākumā, kā jau te ieteica viņu vajag uzlabot lai tas neizjūk, vislabāk ir rezervei viens, kopā ar pārtraucēju

booo_kat
19.Dec 2020
+
patīk
-
Paldies par padomiem. Šodien saliku un mocis rūc! Īsumā.
Komplekts sekojošs:
Komutators no Golf mk2, jauns
Holla+modulators (trigger wheel)+montāžas plate (izzāģēts dalītājs) no Audi 80 B3 - lietots šrotā.
Audi 2.8 spole - lietota šrotā.
Konektors komutatoram - jauns no Aliexpress.
Svečvadi jauni Bosch, sveces palika esošosās NGK, ko nomainīju septembrī
Izmaksas kkas ap 50 EUR par visu kopā. Šis tas palika arī rezervei.
Atnaks dakšas bukses, salikšu to, notestēšu uz ceļa un uzrakstīšu par procesu sīkāk savā un arī šajā topikā, kā arī paskatīšos vai Holla ir ok vai jāmaina uz optisko. Pašlaik gan nejutu nekādas problēmas vai pārsitienus Hollas darbībā.

Difers
20.Dec 2020
+
patīk
-
Pareiza pieeja ar adekvātām izmaksām. ja man vajadzētu arī taisītu līdzīgi, bet man labi iet ar kontaktiem.
Vēl interesētu pamērīt apsteidzi atkarībā no apgriezieniem, ja komutators ir nācis no versijas bez vakuuma pie dalītāja.

booo_kat
20.Dec 2020
+
patīk
-
Planeta gan jau var braukt ar kontaktiem, bet Jupiteram tur viss ir slikti. Tad pielec uz 1 cilindru un parauj līdzi otru, tad iet uz pusotru cilindru un viens šķauda kaut ko visu laiku. Gan jau nomainot visu uz jauniem varētu iztikt, bet tas beigās izmaksātu tik pat cik elektroniskā. Uztaisīju tā, ka jebkurā mirklī var noņemt elektronisko un uzlikt atpakaļ kontaktus pusstundas laikā.
Godīgi sakot, nav ne mazākās nojausmas vai komutators nācis no versijas ar vai bez vakuuma regulatora. Kāds bija bodei noliktavā uz vietas, tādu piesūtīju autiņa loriņiem klāt, lai nav dēļ viena sīkuma jāgaida ilgāk pārējais. :D

arvx
21.Dec 2020
+
patīk
-
Vai kāds no forumiešiem ir kaut ko sūtījis no Ignitech (Čehija)?

Difers
21.Dec 2020
+
patīk
-
booo_kat 20.Dec 2020 21:50
bet Jupiteram tur viss ir slikti

Jupiteram, sevišķi 6v ir problēma ka pie zemāka sprieguma atsaka indukcijas spoles, un katra pie cita sprieguma, jo krievu. Situācija jūtami uzlabojas uzliekot JAWA spoles. Un protams lādēšanas spriegumam jābūt stabilam.

booo_kat
21.Dec 2020
+
patīk
-
Mūsdienās par krievu spoļu likšanu nevarētu būt ne runas, ja atstātu kontaktus. Tikai normālas kvalitātes mūsdienu ražojums. Es savus 10k un vectēvs pirms tam +/- tik pat sabrauca ar 1 oriģinālo, otru krievu ražotu auto spoli. Principā cilindrs, kuram bija auto spole, problēmas neradīja necik un iedarbināt varēja vienmēr. Tas aizgāja vienmēr un otru parāva līdzi. Lādēšana stabila un pietiekama, cik nu ir sanācis pamērīt. Principā pietiek arī lēnos apgriezienos pukšķinot pa mežu ar gaismam telefonu un arī aķi pielādēt.
Bet kā jau teicu, ja neuzticamāko mezglu var atrisināt ar saprātīgas summas X palīdzību un nedaudz paknibinoties, kāpēc gan to neizdarīt.

Laacis_ar
05.Jan 2021
+
patīk
-
Man ir divi jupiteri ar jawa spolēm,lec vienmēr uz pirmo minienu,bet kad bij PSRS spoles,kad gribēja tad brauca,negribēja nebrauca! Planētai tāpat! Tagad saprotu kapēc bērnībā man iž sports tā niķojās!

Pēdējie ziņojumi Forumā