Aizmirsi paroli?

mopis28
21.Nov 2017
+ 0
patīk
- 1
Muravejists 20.Nov 2017 23:47
Tā laikam ir kaut kāda kosmosa tehnoloģija.
Nekada kosmosa tehnalogija, netā paskaties kas un kā darāms, kāda ķīmija izmantojama, visu var nopirkt.

Dalgo
21.Nov 2017
+ 2
patīk
- 1
Ko var visu laiku lielīties :) vai nu uzraksti līdz galam, izrādi to savu ķīmijas terapiju sesiju vai nenocirs citus, kas ikdienā nenodarbojas un neko nezin par šādiem darbiem! :)
noslēpums..

sudzhis
21.Nov 2017
+ 2
patīk
- 1
Es parādu gala rezultātu. Es parādu, ka ir, kas vairāk iespējams, ne tikai vecam ižam bāku izbungāt uz koka kluča. Vai kārtējo mopēdu saskrūvēt, tieši tā pat, kā visas iepriekšējās 123432333 reizes. 99.99% te ir pilnīga bezjēga ko skaidrot, rādīt.

Dalgo, es nenCiršu tos, kas to nav pelnījuši, bet tos, kas kārtējo reizi kaut ko iekļeķē, bet galīgi grāmtiņu nav lasījuši...!

Es pieļauju, ka šis ir viens no dzīvīgākajiem topic, te vismaz , kas mainās, ir savādāk un atīstītāk, nekā pārējie ižmopēdtopiki, tomēr esmu jau entās rezizes apsvēris deletēties no tejienes, un tā ar vien būs jādara...

Sidereus
21.Nov 2017
+ 1
patīk
- 0
sudzhis 21.Nov 2017 12:17
...

Piekrītu, lai gan forumā reģistrējos vēlāk, kā tika aizsākta foruma diskusija par hromēšanu, es to ar lielāko prieku esmu izlasījis no A-Z. It sevišķi interesanta tēma kļuva pēc lietotāja sudzhis iesaistes. Tāpēc būtu liels prieks ieraudzīt kādu izsmeļošāku postu par pašu galvanoplastikas procesu. :)

sudzhis
21.Nov 2017
+ 1
patīk
- 2
Galvenoplastika, kā tāda jau ir sarežģīts process. Manā gadījumā tur vairākas zinātnes sadevušās rokās. To neviens garažā neatkārtos, skaidrojumiem nav jēgas!

Dalgo
21.Nov 2017
+ 1
patīk
- 0
Bezjēga, ir likt tupas bildes. Kāda ir pievienotā vērtība šim visam? Ja kāds būtu spējīgs ko noderīgu uzrakstīt, tā būtu cita lieta..
Saprotu ka tas ir maizes darbs un reklāma šeit ir kā svēta lieta! Protams, ja Tu katru dienu iemet jaunu selfiju ar nohromētu zapara moldingu, tad tēma ir dzīva (visdzīvākā šai forumā) to nenoliegt :D

sudzhis
21.Nov 2017
+ 0
patīk
- 1
Dalgo, redz, kad Tu izaugsi, kur augstāk par ižīti vai Javu, un iespējams, kādreiz tiksi pie reta Mercedes vai BMW modeļa un sāksi viņu restaurēt un sapratīsi, ka Tev vajadzīgie moldingi, kuri ir sapuvuši, vai vienkārši nav, vairs nav pieejami. Lai arī kā Tu meklētu, viņi vienkārši nav, bet redz, ir viens čalis, kas no vienas detaļas ar pāris veiklām kustībām uztaisa vairākas. Identiskas. Skaties kā gribi, atšķirību neredzēsi. Un redz, nu to mersedesu arī var sākt likt kopā, jo savādākā gadījumā meklēšanas darbi var ievilikties gadiem.

Par tupām bildēm, video. Nu redz, tā reste ko tu redzi tajā tupajā video ir pirmā pasaulē,kas tādā vaidā ir uztapusi. Principā viņa ir vienīgā, kas tik precīza oriģinālam, atskaitot oriģinālo protams. Bet nu jā, tas jau tupi... :)

Lai jums te viss notiek, es tiešām šoreiz beidzu šeit publicēt savus tupos rakstus un bildes. atāa

AAARIS
21.Nov 2017
+ 1
patīk
- 0
sudzhis 21.Nov 2017 13:04
To neviens garažā neatkārtos, skaidrojumiem nav jēgas!

Godājamais Sudzhi!
Domāju, ka ne jau atkārtošanas dēļ tauta interesējas! Mani, piemēram, interesē procesa būtība vispārīgos vilcienos, bildes pat nav obligāti likt. Esmu savā laikā studējis par dažādām metālu apstrādes tehnoloģijām un tādēļ varu iztēloties dažus scenārijus, kā tas notiek. Labi saprotu, ka klasiskā metālapstrāde uz darbagaldiem šī nav. Savukārt, lai izgatavotu citādāk, ir vajadzīga forma, kurā to kopiju iegūt. No Taviem iepriekšējiem tekstiem izlobīju, ka oriģināls ir uz vietas, kad sāc taisīt kopiju. Padomju laikā eksistēja tehnoloģija sarežģītas formas plastmasas presformu izgatavošanai, piemēram, pildspalvām - nemetālisku priekšmetu ar gala produkta formu pārklāja ar strāvu vadošu slāni, uz kura vēlāk slāni pa slānim galvaniskā ceļā uzklāja kaparu, līdz ieguva vajadzīgā izmēra čaulu, kuru jau tālāk izmantoja kā presformu plastmasas presēšanai. Ja nemaldos, šo procesu tieši tā arī sauca par galvanoplastiku. Cik tuvu esmu savos minējumos?
Vai Tevis izmantotajā procesā ir kaut kas līdzīgs? Kā tiek nodrošināts, ka metāla joni Tavā procesa nokopē oriģināla formu? Vai Tu arī vispirms veido formu kapara "iepildīšanai" ?
Tātad - Sudzhi, lūdzu kārtis galdā pa punktiem, lai būtu skaidra procesa būtība! Citādāk tauta aiz ziņkārības beidzas nost!
Cik laikietilpīga ir detaļas izgatavošana cm3/h, mehāniskā izturība galaproduktam u.t.t.?
Savādāk intrigu esi uzkurinājis, bet nav īsti skaidrs par galaprodukta specifikācijām, izņemot to, ka izskatās gandrīz identiski.

Māris P33
21.Nov 2017
+
patīk
-
Dalgo 21.Nov 2017 13:14

Man patīk bildītes un ne tikai no tāda viedokļa, ka ik pa laikam var paskatīties uz vietējo smukumu.
Tas, ka netiek liktas bildes ar šo hromu uzmontētā veidā jau ir mūsu pašu vaina.
Un savukārt par procesu, kas iesaistīti rūsas saēsta gabala pārvēršanā par spoguli u.c. ļoti detalizētam izklāstam šajā forumā neredzu jēgu, jo kvalitatīvi to mājās bez ļoti specifiskām zināšanām un materiālās bāzes nepaveiksi un ja vēlēsies profesionāli mēģināt, gan jau ir jēdzīgāki forumi kuros smelties idejas.

Dalgo
21.Nov 2017
+
patīk
-
AAARIS, Tu diezgan precīzi noraksturoji situāciju, Tev ir jāizloba (no skopiem tekstiem) un jāmin, kāda ir detaļas kopēšana, tik tālu esam nodzīvojušies, jo šodienas tehnoloģiju laikmetā esam pārāk skopi, lai īsumā izklāstītu savus sasniegumus un atklājumus vai vēl sazin ko.. protams augsti godājamā sudza priekšā mēs visi esam lūžņu skrūvētāji..

Vespists
21.Nov 2017
+ 1
patīk
- 0
Sudzhis ir baigais malacis! Tas ko viņš dara ir milzu atbalsts patiesām retro vērtībām! Vienkārši retromoto apgrozās cits kontingens,kurš nezina kā ir,ja detaļu nevar nopirkt pat sliktā stāvoklī.
Galvenais,lai pakalpojuma cena būtu draudzīga mūsu iespējām.

AAARIS
21.Nov 2017
+ 1
patīk
- 0
Vespists 21.Nov 2017 19:37
Sudzhis ir baigais malacis! Tas ko viņš dara ir milzu atbalsts patiesām retro vērtībām! Vienkārši retromoto apgrozās cits kontingens,kurš nezina kā ir,ja detaļu nevar nopirkt pat sliktā stāvoklī.

Bet tas jau tāpat bija skaidrs, ka Sudzhis ir malacis, kā arī tas, ka tiek radīti unikāli produkti un tā joprojām! Manuprāt, Sudzhis sacepās galīgi nevietā, jo, šķiet, Dalgo komentāri nebija domāti kā apvainojumi.
No savas pieredzes gribu teikt, ka rakstītais teksts neatspoguļo rakstītāja patiesās emocijas un nolūkus. Un, kā rādās, efektu paspilgtinošos smaidiņus (teksta iestarpinājumu veidā) arī ne vienmēr tauta izprot pareizi. Lai izvairītos no nevajadzīgiem asumiem un labāk saprastu uzrakstīto, katram iesaku pārlasīt citu biedru komentārus vismaz divreiz, kā arī pirms pogas "Pievienot" nospiešanas pārlasīt sevis pašu uzrakstīto. Pie reizes pareizrakstības kļūdiņas izlabosiet un arī varbūt novērsīsiet divdomīgas stila kļūdas.

Savukārt Sudzhim vēlreiz izsaku lūgumu tomēr izskaidrot procesa būtību, secīgi pa punktiem uzskaitot tehnoloģijas galvenos etapus. Cik atceros no topika sākuma, kad tika debatēts par visādiem Stopiņu ielas un tamlīdzīgiem kantoriem un atšķirībām uzklāto slāņu un materiālu daudzumā, nianses tomēr tika izskaidrotas, jo tas BIJA svarīgi. Ja godīgi, man pat liekas nedaudz jocīgi, ka šīs pamatlietas netiek izskaidrotas, kaut gan runa ir par galaproduktu ar daudz augstāku pievienoto vērtību.
Es saprotu, ka Sudzhim arī bez reklāmas ir darba pilnas rokas un papildus reklāma patiesībā nav vajadzīga, bet, ja jau reiz par savu jauno produktu ir iesākts runāt, tad varētu jau kaut ko vairāk pastāstīt par procesu - pieejamie video nav pārāk ilustratīvi. Pretējā gadījumā sāk uzmākties ļaunas domas par to, ka varbūt "ir sakāpis galvā"... Tomēr ceru, ka tā nav.
Jebkurā gadījumā neņemiet ļaunā komentārus - personīgi es gribu izprast konkrētās tehnoloģijas būtību tikai un vienīgi izglītošanās nolūkos. Un novēlu Sudzhim attīstīt šo lietu līdz pilnībai, kā arī atrast vēl citus jaunus veidus, kur izmantot savas zināšanas mūsu kopīgās lietas labā.

Muravejists
21.Nov 2017
+
patīk
-
sudzhis 21.Nov 2017 13:42
viens čalis, kas no vienas detaļas ar pāris veiklām kustībām uztaisa vairākas. Identiskas

Viņam šķiet ir paniskas bailes kad kāds ižists vai muravejists savā garažā sāks ražot tās detaļas. Tāpēc Viņs negrib izpaust ne ar pus vārdu kā tas notiek. Bet lielīties gan grib. Piemēram man-vecam pensionāram prātā nav nācis sākt nodarboties savā malkas škūnītī ar katkādu tur detaļu ražošanu. Vienkārši interesē kā tas var būt,ka tā klonē dzelžus. Šķiet neticami. Fantastika. Vai tiešām.
Varbūt kaut kāds cirkus triks. Burvju mākslinieks.

zamarano
21.Nov 2017
+ 3
patīk
- 0
AAARIS 21.Nov 2017 13:45
Tātad - Sudzhi, lūdzu kārtis galdā pa punktiem, lai būtu skaidra procesa būtība! Citādāk tauta aiz ziņkārības beidzas nost!

Var uz ne ko tādu negaidīt. Sen jau jau Sudzhis ir pateicis, ka izņemot, kā ielienošas ar saviem veikumiem mēs neko neredzēsim un no procesiem, iekārtām un tehnoloģijām nerādīs, jo visi esam tupi un neko nesapratīsim un tagad apvainojies kā puišelis un izdzēsīsies.

Nu veiksmi taisīt tiem meršiem un pārējiem dārgajiem amerikāņu autiņiem tos hroma spaiņus un pelnīt no ārzemniekiem to lielo piķi un pienest savam makam pievienoto vērību. jo uz javām un sūda ižiem redz no mums letiņiem baigo piķi neuzvārīt, kaut gan cenas tāpat ir kosmiskas.

AAARIS
22.Nov 2017
+ 1
patīk
- 0
zamarano 21.Nov 2017 22:15
mēs neko neredzēsim un no procesiem, iekārtām un tehnoloģijām nerādīs

Bet es jau to nemaz neprasu! Es tikai gribu saņemt apstiprinājumu saviem pieņēmumiem (lasīt augstāk) par tehnoloģiju, izteiktu dažos punktos. Pārējo varu izsecināt pats, jo par tehnisko lietu izpratni nesūdzos. Tā kā negrasos ar galvanoplastiku nodarboties, mani neinteresē reaģentu nosaukumi, strāvas stiprumi, pievadītais spriegums un tamlīdzīgas lietas.
Un nedomāju, ka sastāvdaļu norādīšana uz šokolādes iepakojuma ir radījusi milzīgas problēmas šīs šokolādes ražotājiem - tur taču nav izliktas visas ražošanas tehnoloģiskās kartes, piegādātāju adreses un cita specifiskā informācija! Un pat, ja tāda būtu norādīta! Sudzhim jau nu vajadzētu saprast, ka pat ūdens kvalitāte vai galvanikas rezervuāru materiāla ķīmiskais sastāvs, apkārtējās vides gaisa mitrums, gaisa sastāvs, spiediens un temperatūra atstās iespaidu uz procesu - tas nekad nebūs identisks Liepājā un , piemēram, Daugavpilī, pat, ja tiks atkārtota rakstītā tehnoloģija. Vienmēr būs kaut kādas nianses, kas ir "jāatkož" uz vietas. Tādēļ nesaprotu, par ko ir bažas - neviens šo procesu nevar atkārtot par 100%, vienmēr būs nobīdes!

Savukārt tiem, kas meklē atbildes, iesaku pameklēt internetā zem nosaukuma Electrotyping. Šķiet, ka tomēr neesmu bijis dikti tālu savos minējumos... Tikai nesaprotu, kādēļ man kā potenciālajam klientam tas pašam bija jāmeklē... :) Tehnoloģija ir veca kā pasaule!
Varbūt Sudzhis var vēl beidzamo reizi iekomentēt savu uzvedību? :)

sudzhis
22.Nov 2017
+ 1
patīk
- 0
Opa, tīri sporta pēc arī atbildēšu, bet šī būs tiešām pēdējā atbilde. Nepatīk nedadarītas lietas.

1. Kam man būtu vispār te kas jāskaidro? Jāpaskaidro? Kas man uzliek par pienākumu, kādam paskaidrot, kā tas tiek darīts, kādiem materiāliem? Kāda velna pēc tas man būtu jādara?

2. Tak lapas 3 atpakaļ man čoms Nano jau paskaidroja- Galvanoplastika. Kas man tagad būs visai slinkajai tautai ar karoti mutē jāielej un ar resnu irkstu degunā jāiebaksta galvanoplastikas pamatprincipi?

3. Jā es teicu, ka tā ir jauna tehnoloģija, bet ne princips. Galvanoplastika ir visam pamatā, tieši tik pat pamatā, ka automašīna uz priekšu kustas uz četriem apaļiem riteņiem. Tālāk sākas jau improvizācija.

4. Es šajā pasākumā esmu ieguldījis aptuveni gadu sava laika, eksperimentos un izpētē investējis vismaz piecciparu skaiti ar naudiņām. Un tagad, kāretējie profesori un "man gribas visu zināt" sāk kačāt, ka redz man te ir jāpaskaidro, kas kapēc un vēl kur. Tas ir mans personīgais noslēpums, mana pieredze, mani darba augļi. Uztaisiet paši vienreiz kaut un tad padiskutēsim. Vienīgais, kas tiek atklāts ir - pamatu pamats ir galvanoplastika.

5. Tiem ņuņņātājiem, kuriem viss ir dārgi, viss stronomiski. Es esmu vismaz 8-10 cilvēkiem, kuri jutās dikti spēcīgi savā varēšanā, ļāvis ierasties pie manis un sagatavot detaļas pašiem. Es ar visu nodrošinu, instrumentiem, materiāliem. Un neviens, atkārtoju, neviens pat netika līdz1/3 no darba, kas jāizdara, lai sanāktu, tas, kam jāsanāk. Visi kā viens nospļāvās un ņēma savus vārdus atpakaļ un nevienam no viņiem līdz šai dienai, tas neliekas astronomiski.
p.s. vairs tāda iespēja netiek piedāvāta.

p.s.s. Mūsdienu sabiedrība palikusi, kā futbola spēle, tikai kādreiz spēli spēlēja 22 laukuma spēlētāji un viens tiesnesism bet tagad ir otrādi. Tagad ir 22 divānā pirdēji tiesneši un viens spēlētājs. Un tā ir ļoti daudzās lietās.

p.s.s. admini dzēsiet visu šo balagānu ārā, tas nav to vērts. Tam vispār nav nekādas pievienotās vērtības. Dzēsiet arī mani ārā! Visu gaišu..

Krastinjsh
22.Nov 2017
+
patīk
-
Žēl, ka izšvilpāt Sudzhis ārā :(

AAARIS
22.Nov 2017
+ 2
patīk
- 0
Krastinjsh 22.Nov 2017 11:22
Žēl, ka izšvilpāt Sudzhis ārā

Da neviens viņu nešvilpa - pats aizskrēja kā vella plēsts... Tā vietā, lai trīs vārdos uzrakstītu (jā, domas virziens pareizs, vai arī nē), uzrakstīja veselu romānu, apvainojās kā puišelis un aizmuka, atpakaļ neskatoties!
Labs ir', iešu arī es un turpināšu pirst dīvānā! :) Katram savs!

kasits
22.Nov 2017
+ 1
patīk
- 0
Ja godigi ari mani ieintereseja ka notiek detalu dublesana. Neredzu pamatojumu kadel apvainoties. Ne es ko spikosu ne razosu, paris vardos jau nu vareja gan izklastit ka tas notiek. Ka jau te teica, izglitosanas nolukos.
Tad jau sanak tada lielisanas, es protu es zinu, bet nevienam neteiksu. Un kur no ta visa logika?

Jelgavnieks
22.Nov 2017
+ 1
patīk
- 0
Katram savs - es iedevu Sudzhim detaļas , kuras atpakaļ saņēmu kā jaunas. Cepuri nost , ja šādi var atrestaurēt vecus sūdus. Mani galīgi neinteresē kādi ir paņēmieni un pamati tam visam.
Čalis pareizi raksta - tas ir viņa ieguldītā darba un līdzekļu produkts un īpašums.
Ja kāds grib pavērt savu biznesu šajā virzienā , lūdzu ............... Šodien vairs nevienam neko par paldies nedāvina.

Pēdējie ziņojumi Forumā