22.Mar 2010 | Pēdējo reizi labots 22.Mar 2010 23:03; labots 1 reizi
+
-
Manā īpašumā nonāca lielisks, tuvu 100%, ejošs JU3K ar vecāku blakusvāģi. 1974. gadā pirkts, blakusvāģis atbraucis uz ciema veikalu pāris nedēļas pirms motocikla un citā krāsā, ar 19 collu iž56 ratu, mocis jau uz 18 collām un solo - ar sānu peku un 4 pagrieziena lukturiem. Nedaudz apmulsu - vēl viens variants tiem apaļajiem blakusvāģiem ar atveramu augšu. Ar torsionu, nevis ar amortizatoru! Tak laikam vecāks par tiem ar amortizatoru. Nelīmējas kopā - blakusvāģis bijis pelēks, pārkrāsots motocikla krāsās. Sanāk ka vairak kā 6 gadus vecaks par JU3, kuram pielaulāts, jo manam 1968. gada JU2 ir ar amortizatoru. Varbūt tiešām mētājies noliktavā vai arī īslaicīgs rūpnīcas eksperiments? Lejā bildes, 3 veidu blakusvaģu rāmju un dubļusargu variantiem, kulbām atšķirības neesmu atradis. Divas bildes tiku jau ievietojis Iž56 tēmā.
Varbūt kāds var ieviest lielāku skaidrību? Man liekas Iž 56 un 49 blakusvāģiem tad vajadzētu arī būt ar torsionu, nevis ar amortizatoru. Tā ir?
Attiecībā uz JU3 - domāju mainīt blakusvāģi uz "plakano" ar bīdāmo vāku un 18 collu ratu. Gatavošu uz VS. It kā vēsturiski pareizi būtu atstāt "dzimto" blakusvāģi, taču tā ir padomju tirdzniecības sistēmas kļūda, tad jau man viņu jāpārkrāso atpakaļ par pelēku
Droši vien ka retromoto pirmajā pasākumā redzēsiet klātienē un gaitā.
Es domāju likt to variantu ar veco pakaļas lampu un bez luktura dubļusaga virspusē, tas labāk der 1974. gadam. Paskrūvēšu nost lampiņas, varbūt būs OTK zīmogi, pameklēšu arī uz rāmja numuru. Riepa it kā esot oriģinālā, bet tur ir tikai gost no 1962 un kaut kāds cipars 73, kas it kā varētu būt gads, bet varētu arī nebūt. Iepriekšējais saimnieks arī solīja parakāties pa papīriem, varbūt uzraks kaut kādu pavadzīmi, jo ļuļka bija atsevišķi - tātad atsevišķi bija jābūt papīram.
Nu ja. BP-65 piederas otrajai Izju paaudzei, bet amortizators gan shai blakjenei ir pashdarbiiba, lai palielinaatu kravnesiibu. Tajos laikos tak mocis ar blakjeni daudziem bija vieniigais darba zirgs, bet torsions nespeeja tureet kravu ar 150 kjiegjeljiem.
Jautājums par iž blakusvāģi. Manam iž Jupiter 3 ir vecais apaļais blakusvāģis, vēl ar vērpes atsperi. Teikšu tā, man nedaudz tracina tās atsperes zem kulbas, visa kulba kā tāds puņķis. Ir iespējams to kulbu bez pārbūvēm uzlikt uz jaunāka rāmja, kurš jau nāca ar amortizatoru?
Man liekas ka pašai kulbai dibena apaļums būs jāapspēlē, savādāk jau tur tik 4 skrūves kulbai, cauri gumijām, tam rāmim ar amortizēto riteni, kulbas leņķi var ar rāmja kronšteiniem pie paša mopēda pēcāk iestatīt
Varbūt kāds var ieviest lielāku skaidrību? Man liekas Iž 56 un 49 blakusvāģiem tad vajadzētu arī būt ar torsionu, nevis ar amortizatoru. Tā ir?
Attiecībā uz JU3 - domāju mainīt blakusvāģi uz "plakano" ar bīdāmo vāku un 18 collu ratu. Gatavošu uz VS. It kā vēsturiski pareizi būtu atstāt "dzimto" blakusvāģi, taču tā ir padomju tirdzniecības sistēmas kļūda, tad jau man viņu jāpārkrāso atpakaļ par pelēku
Droši vien ka retromoto pirmajā pasākumā redzēsiet klātienē un gaitā.