Jautājums par motocikla reģistrēšanu, ja nav nekādu dokumentu.
Man nav ne melnā nr.zīme, ne kāds cits dokuments un nekādus papīrus vai īpašniekus dabūt neizdosies. Mocis pirkts no cilvēkiem, kuri teica, ka piederējis uzņēmumam vai kaut kā tā, bet reģistrēts visticamāk neesot - papīru nekādu nav.
Jau dažus gadus stāv stūrī un žēl mest lūžņos, jo tik gandrīz 600km odometrā(pēc tāda arī izskatāš - tīrs un oriģināls). Gads, ja nekļūdos 1987 - vai ir iespējams šādu legāli dabūt uz ielas?
Visi ieraksti par reģistrēšanu ir 12.vai 13.gada (veci) un pa lielam visiem ir kaut kāds īpašnieks bijis vai krievu nr.zīmes un tad visādas mantojuma lietas, bet kā rīkoties manā gadījumā?
Nav variantu tev šo uzlikt uzskaitē,vari iegādāties rāmi vai donoru ar dokumentiem,pārlikt uz cita rāmja. Par nodošanu lūžņos gan slikta ideja-to var vienmēr paspēt, bet labāk jau saglabāt neatgriežami vēsturisko.
Neuzticies padomdevējiem kas iesaka nopirkt tikai dokumentus un pārsist numurus-tukša muldēšana.Paliksi bez moto un iekulsies nepatikšanās. CSDD nestrādā muļķi un tehnoloģijas arī ir modernas.Ir reāli gadījumi kad tāda pašdarbība nāk gaismā.
Bet kaut kādi VS numuri nav iespējami? Esmu kaut kad sen atpakaļ dzirdējis, ka pēc cik tur tiem gadiem varot iet tur diedelēt, lai dod numuru ar kaut kādiem lieciniekiem, kuri galvo, ka esmu pats viņu skrūvējis 2 gadus kopā vai tamlīdzīgi.. Cik no tā ir taisnība nezinu! varbūt tikai baumas.
Tad jāsāk likt sludinājums, ka pērku Iž jupiter!
Pirms gada vai pat diviem palaidu vienu garām, kuram bija dokumenti - tad nelikās svarīgi un nebija doma neko ar viņu iesākt
Šīs baumas par VS un haļaviem dokumentiem aizmirsti. Ja vecie dokumenti tik tiešām nav izrokami un saimnieki nav atrodami, nāksies pirkt citu moci ar dokumentiem un no diviem likt vienu izmantojot jauno rāmi.
koko 2.Aug 2015 23:48 Šīs baumas par VS un haļaviem dokumentiem aizmirsti
Tieši tā!Man garāžā stāv Jawa un Vjatka ar atjaunotiem dokumentiem un VS statusu.Kad meklēju variantus atjaunošanai arī dzirdēju visādas versijas un baumas par legalizāciju.
Pirmskara moto doķus var atjaunot caur motormuzeju,pēckara tikai ar piederības apliecinājumu-vai nu īpašnieks, vai notariāli apstiprināts mantinieks.Mopēdus līdz 50cc gan ir vienkāršāk.
Nu jā tad nieka dzelzis vien ir.. Visi papīri, kas reiz bijuši ar ar galiem un īpašnieks ir bijis uzņēmums, kura vairs nav - tā kā bez variantiem
Nu skaidrs jāieliek sludinājums vai jāpārdod kādam, lai gāž pa mežu.
cyprus1 3.Aug 2015 10:46 Pirmskara moto doķus var atjaunot caur motormuzeju
Neizplati baumas, nekad tā nav bijis.
Daudz reižu esmu citējis reģistrācijas noteikumu 76. punktu. Daru to vēlreiz:
76. .....Ja vēsturiskā spēkrata īpašuma tiesības nav juridiski pierādītas, to reģistrē Latvijas Antīko automobiļu kluba vai tā biedru lietošanā. Šādā gadījumā īpašuma tiesības apliecinošs dokuments ir Latvijas Antīko automobiļu kluba tehniskās komisijas izsniegts vēsturiskā spēkrata reģistrācijas iesniegums. Transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības sadaļā "Īpašnieks" norāda Latvijas Antīko automobiļu klubu vai tā biedru, bet sadaļā "Piezīmes" papildus norāda "Aizliegts atsavināt".
Man personīgi nav bijis darbs ar 5. paaudzi, nevaru garantēt par saderību starp 4. un 5. paaudzi, bet, piemēram 1-3 viss Ižiem ir bijis ļoti vienāds un apmaināms.
Citu motoru drīkst likt tiktālu, kamēr nav jāmaina motora stiprinājumi (Jupiteram liek citu Jupitera motoru, Planetas motors nederēs).
Ja tev netraucē fakts, ka mocis ir 5. paaudze, bet dokumentos ir rakstīts, ka 4. vari pirkt, bet es teiktu, ka nedaudz par dārgu...
Derēs! .Dzinējus drīkst likt no citiem modeļiem ja netiek pārbūvētas stiprinājuma vietas-info no CSDD pārbūves inspekcijas.
Nezinu tik precīzi vai neatšķiras sānu kastēm stiprinājuma vietas,arī sēdekļa stiprinājums aizmugurē laikam bija savādāks.Bet tas ir sīkums ja pats pamats jau ir.Tikai par cenu gan ir vērts pakaulēties.
Neesmu speciālists par ižiem, bet sencīts stāsta, ka daļa esot no 4. jupitera un daļa no 5. tāds kā jubilejas gads - mainoties modelim..
Kādu dienu mēģināšu iemest bildi!
Man nav ne melnā nr.zīme, ne kāds cits dokuments un nekādus papīrus vai īpašniekus dabūt neizdosies. Mocis pirkts no cilvēkiem, kuri teica, ka piederējis uzņēmumam vai kaut kā tā, bet reģistrēts visticamāk neesot - papīru nekādu nav.
Jau dažus gadus stāv stūrī un žēl mest lūžņos, jo tik gandrīz 600km odometrā(pēc tāda arī izskatāš - tīrs un oriģināls). Gads, ja nekļūdos 1987 - vai ir iespējams šādu legāli dabūt uz ielas?
Visi ieraksti par reģistrēšanu ir 12.vai 13.gada (veci) un pa lielam visiem ir kaut kāds īpašnieks bijis vai krievu nr.zīmes un tad visādas mantojuma lietas, bet kā rīkoties manā gadījumā?
Paldies!