Aizmirsi paroli?

otomars
06.Oct 2019
+ 5
patīk
- 1
kapsula iznicinata,zel.........
uzlabotaji.ibio

booo_kat
06.Oct 2019 | Pēdējo reizi labots 06.Okt 2019 11:19; labots 1 reizi
+ 3
patīk
- 0
Vapes būtību saprotu, kontaktu aizdedze nav nekāda dieva dāvana, problēma var piemeklēt visnepiemērotākajā mirklī, kaut arī tā ir ļoti vienkārša.
Taču tā Jawa karburatora uzstādīšanu gan nesaprotu... Kas oriģinālajam vainas? Jā, regulējas biki uz bujz duj, pat pēc instrukcijām, jā pludiņš netur mūsdienu benzīna piedevas, kas ir vienkārši labojams, bet visādi citādi normāls karburators. Tas motocikls jau nav nekāda raķete pēc būtības un degvielu viņš ar tērē nepieklājīgi maz. Manam Jupiter 5 gandrīz tikai pilsētas režīmā vidējais patēriņš ir pat zem 5 l/100km. Tas ar oriģinālo karburatoru, kas virsū ir no dzimšanas...

P.S. - Un viena piebilde par vadu vilkšanu. Tur, kur esi visu vadu kūli pievilcis ar oriģinālajām metāla skavām pie rāmja caurules, kas ir zem bākas, padomā par kādu gumijas starpliku starp vadiem un skavu vai arī vislabākajā gadījumā, ieliec papildus izolācijā visu kūli šajā posmā, piemēram izmanto atbilstoša diametra termo kembriku vai kādu gofru. . Gadījumā, ja skava pārrīvēs kāda vada izolāciju un tas sakās "sist" uz masu, sāksies ilgs un ķēpīgs problēmu meklēšanas process. Īpaši, ja saki, ka vari apmaldīties trīs vados.

Difers
06.Oct 2019
+ 0
patīk
- 1
Kas mainijās? Tagad pie iedarbināšanas čakarēsies čoku pievilkt?
No aizdedzes ir kautkādi uzlabojumi? Tāpat jau nav tā ka tur nekas nevar notikt. Kontaktu, kondensatoru un spoli jau vienmēr var paņemt līdzi, bet ja tev piebeigsies tas holla devējs varēsi meklēt 2golfu no kura noskrūvēt.
Galvenā problēma jau ir zināma. Šitie braucēji tāpat uz ceļa neko daudz nesataisīs, tāpēc arī liek visādas " modernas" lietas.
Šitiem aizdedze un karburators galīgi nav vājā vieta. Problēma ir 6v motoriem jo lādēšana ir vāja un tad divu cilindru dzinējiem parasti pietrūkst kādai no spolēm, tad tā vape atrisina problēmu.
PSRS tehnika tāpat tevi pārsteigs uz ceļa ar to kam nebūsi gatavs.

booo_kat
06.Oct 2019
+
patīk
-
Papildināju savu ierakstu par vadu vilkšanu...

booo_kat
06.Oct 2019
+
patīk
-
OFFTOPIC.
Piekrītu @Difers par to, ka spoli + kondensatoru var paņemt līdzi, tāpat var paņemt līdzi arī Holla devēju. Man pirmajā braucienā pēc stāvēšanas ar Ju uz apskati bija paņemts līdzi viss iespējamais, tomēr kopā 100km, taču tieši kondensators nebija... Un kā par nelaimi, tas tieši izbeidzās. Būtībā jau var paņemt līdzi veselu rezerves daļu fondu, tikai tas viss aizņem vietu un svētdienas 100km - 200km izbraucienā negribas vilkt līdzi mugursomu ar detaļām, ja vien nav blakusvāģa.
Labāk tomēr, lai uz ceļa nevajag remontēt, kaut arī māk. Man ikdienā līdzi ir: skrūvgriezis ar maināmiem uzgaļiem, dažas standartizmēra atslēdziņas, riepu lipināmais komplekts ar lāpstiņām, pumpītis un nazis ar knaiblēm. Pat auto man ir neliela instrumentu kaste ar pamatinstrumentiem līdzi. Ir dažas reizes izglābis nakts vidū uz ceļa gan moto gan auto. Tāpēc aizdedzi arī var aizvietot ar daudz uzticamāku, kvalitatīvi pusvadītāji mēdz izbeigties daudz retāk par mehāniskām lietām.

Difers
06.Oct 2019
+
patīk
-
Braukšanai man ir motocikls. Priekš nostaļģijas un izklaides ar draugiem IŽ. Pamatā braucu uz retrotūristu un līdzīgiem braucieniem ar čomiem. Man nav ne mugursoma ne blaķene, bet vesela kaste ar dzīvībai nepieciešamām lietām.
Jebkurā gadijumā tā tehnika ir briesmīga un neuzticama un bez iepriekšējām zināšanām un pieredzes ārpus garāžu masīva nevajadzētu braukt.

Difers
06.Oct 2019
+ 1
patīk
- 0
http://www.RetroMoto.lv/images/uploads/1570357627-izi.jpg
Te var redzēt kasti PL5 aizmugurē kur iekšā viss nepieciešamais. Par laimi neko daudz no tā nevajag izmantot.

booo_kat
06.Oct 2019
+
patīk
-
Katram sava taisnība, kur un kā ar tiem hlamiem braukt, par šo strīdēties nav vērts. Man patīk braukt ar šiem motocikliem laikam tādēļ, ka bērnībā tādi vien bija un nebija naudas nekam labākam. Nostaļģija saucās. Un pašlaik uz darbu braukāju lai izķertu tehniskos gļukus, kā arī ļoti patīk sēdpozīcija pilsētas braukšanai, nav izdevies atrast motociklu, kurš nav 30-40 gadus vecs un uz kura man būtu tik pat ērti. Un neatsverams ir nesteidzīgas paceļošanas prieks.
Par to, ka motocikla uzbūve ir jāpārzin pilnībā, lai brauktu tālāk par atstumšanas radiusu, gan ir tiesa. Nevar ar viņu apieties kā mūsdienu motociklu, tik ielej benzīnu, neaizmirsti par apkopēm un brauc.
Necepamies par to, ir vai nav šis motocikls, cienam vēsturi un braucam kur kā vēlamies, galu galā tam viņi ir paredzēti. :)

ursus
06.Oct 2019
+
patīk
-
es necepos. vnk dumjums uzlikt nepiemērotu karburatoru-ar izrietošām sekām.
wapi es neliktu,bulšits- izmesta nauda,JO jau ir 12V sistēma,un vienam kontaktam nav nekāda vaina.

12V Wape likt 6V neģeneratoram-ok.
Ja nu tikai uz 160km/h mēģināsi nokaut dzinēju. Līdz 110km/h labi kontakti -nav ne vainas.

booo_kat
06.Oct 2019
+
patīk
-
Mana atbilde bija @Difers par to cepšanos, ir/nav motocikls un kur un kā ar viņu braukt.
Par karburatora maiņu , kā jau minēju, arī es nesaprotu, ja esošais ir praktiski nelietots.
VAPE protams, ka ir pārcenota, ar ko tieši Iž komplekts atšķiras no Jawas, piemēram, lai tas maksātu krietni vairāk? Tāpēc neapsveru tādas uzstādīšanu. Ja īpašnieks saka, ka apmaldās 3 vados, varbūt labāk lai brauc ar elektronisko aizdedzi un par problēmu ar 2 detaļām aizmirst. Ne visi var pārvākt motocikla elektrību ceļmalā tikai ar nazi, izolācijas lentu un elektroshēmu, lai tiktu mājās. Vizuālais jau ar viņu netiek sacūkāts.

atamansvilks
06.Oct 2019
+ 1
patīk
- 0
Piemuldejuši tā itka es no mēness būtu nokritis, diemžēl, vai par laimi ir tehniskas zināšanas par dzelžiem un mēsliem ap viņu.
Jawas karburators, tāpēc kad man tā gribas,un iespējams viņš nebūs uz palikšanu, būs kautkas produktīvas.
Wape arī tāpēc kad man tā sagribējās, jo sitais divritenis šķūnī nestāvēs, pietiek, ar jawu esmu atjajies ar to kontaktu būšanu.
Par vadu būšanu zem bākas, paldies par ieteikumu, tur no zavoda tā arī nak pliki.
Nekas jau dižs tur nav uzstādīt to vapi IŽam, sanāk atvilkt vienu plusa vadu atpakaļ līdz regulatoram, ieslēdzot aizdedzi lai iedegas lādēšanas lampiņa un atvilkt vadu no lādēšanas lampiņas uz regulatoru, kad pieskil lai nodziest lampiņa.
Pārējais vis shēma kas nāk līdzi, kur, kā, kādas krāsas saspraust vadus, un pieslēgt releju kas padod toku sistēmai.

booo_kat
06.Oct 2019
+ 1
patīk
- 0
atamansvilks 6.Oct 2019 18:56
Par vadu būšanu zem bākas, paldies par ieteikumu, tur no zavoda tā arī nak pliki.

Zinu ka oriģināli viņi ir pliki, tikai ir ļoti nelāga pieredze ka tā metāla skava gadu gaitā pārrīvē izolāciju, tāpēc vēršu uzmanību, kā pielabot, lai nesanāk grūti atkārtojamas problēmas meklēšana.
Un atvainojos par Offtopiku no manas puses, bišku uzvilkos.

atamansvilks
07.Oct 2019
+
patīk
-
Kā nu bez pārsteigumiem, noņemot karburatora pāreju uz cilindru paveras diezgan jauks skats, virzulis švīkas, un cilindrs tāda pat skatā.
http://www.RetroMoto.lv/images/uploads/1570439322-resizer-15704392770120.jpg
http://www.RetroMoto.lv/images/uploads/1570439383-resizer-15704393618780.jpg
http://www.RetroMoto.lv/images/uploads/1570439422-resizer-15704393997810.jpg

MrIks
07.Oct 2019
+
patīk
-
atamansvilks 7.Oct 2019 12:10
Kā nu bez pārsteigumiem, noņemot karburatora pāreju uz cilindru paveras diezgan jauks skats, virzulis švīkas, un cilindrs tāda pat skatā.

Oho! Tāpēc jau laikam arī "iegūlies" laika kapsulā.

atamansvilks
07.Oct 2019
+
patīk
-
Iepriekšējie divi saimnieki, kurš no viņiem, to tikai viņi zin, ir kārtīgi veikuši piebraukšanas procesu, bij jau aizdomīgi kad oem karburatoram, ir izkniebts ierobežotājs, aprautas skrūvju vītnes un tādā garā.
Nekersim kreņķi,, cilindrs ir atdots jau Gaujas ielā uz 1.remonta parslipesanu.

atamansvilks
07.Oct 2019
+
patīk
-
http://www.RetroMoto.lv/images/uploads/1570443758-resizer-15704399615640.jpg

nk
07.Oct 2019
+ 3
patīk
- 0
Super, liels prieks, ka padalies ar savu tehniku un remontiem. Sekojot līdzi pašam ar iedvesma vairāk paķimerēties. Turpini, lūdzu, likt postus ar uzlabojumiem, ar remontiem, ar braucieniem un piedzīvojumiem, būs interesanti visiem ;) Daudzi, iespējams šeit no tehnikas saprot daudz, bēdīgākais ir tas, ka tāda saprašana un zināšanas par labu nenāk, ja to izmanto neprasmīgā un žultainā veidā. Džentlmeņi, aicinātu tomēr zinošos dalīties savā pieredzē un iejūtīgāk, saprotošāk izteikt domas vai aizrādījumus ;) kopā tak veidojam šo forumu!

Vespists
08.Oct 2019
+ 1
patīk
- 1
Kur biedrs “JA” ir palicis, forumam prasās pēc kārtīgas saimnieka rokas! Pionieru pils sauc daudzas jauno censoņu tēmas!
Šķiet, ka forumā pienācis tāds vājuma vai degradācijas mirklis…

Vespists
08.Oct 2019
+ 0
patīk
- 2
Gluži kā KIVIČA realitātes šovā! Izlasīt uzmanīgi - secinājumus izdarīt pašiem! :)

atamansvilks 5.Oct 2019 20:38
Bam bam, šodien tika uzinstalēta vape, tā kā nesmu elektriķis varu apmaldīties trīs vados, bet gala rezultāts ir sasniegts, vape ir virsū un strādā kā vajag.

ursus 5.Oct 2019 22:29
ka mocis neiet,ka karbis mēsls. ka virzulis pārkarsīs,noķīlēs- ka IŽ mēsls.

Gangsta69 5.Oct 2019 23:18
nesaprotu par ko cepies, visu taču var saregulēt

otomars 6.Oct 2019 10:51
kapsula iznicinata,zel.........
uzlabotaji.ibio

booo_kat 6.Oct 2019 11:59
P.S. - Un viena piebilde par vadu vilkšanu. Tur, kur esi visu vadu kūli pievilcis ar oriģinālajām metāla skavām pie rāmja caurules, kas ir zem bākas, padomā par kādu gumijas starpliku starp vadiem un skavu vai arī vislabākajā gadījumā, ieliec papildus izolācijā visu kūli šajā posmā, piemēram izmanto atbilstoša diametra termo kembriku vai kādu gofru.

ursus 6.Oct 2019 17:24
es necepos. vnk dumjums uzlikt nepiemērotu karburatoru-ar izrietošām sekām.

atamansvilks 6.Oct 2019 18:56
Piemuldejuši tā itka es no mēness būtu nokritis, diemžēl, vai par laimi ir tehniskas zināšanas par dzelžiem un mēsliem ap viņu.
Jawas karburators, tāpēc kad man tā gribas,un iespējams viņš nebūs uz palikšanu, būs kautkas produktīvas.

atamansvilks 7.Oct 2019 12:10

MrIks 7.Oct 2019 12:22
Oho! Tāpēc jau laikam arī "iegūlies" laika kapsulā.

atamansvilks 7.Oct 2019 12:22
Iepriekšējie divi saimnieki, kurš no viņiem, to tikai viņi zin, ir kārtīgi veikuši piebraukšanas procesu
Nekersim kreņķi,, cilindrs ir atdots jau Gaujas ielā uz 1.remonta parslipesanu.

nk 7.Oct 2019 21:46
Super, liels prieks, ka padalies ar savu tehniku un remontiem. Sekojot līdzi pašam ar iedvesma vairāk paķimerēties.

booo_kat
08.Oct 2019
+ 5
patīk
- 0
Offtopic.
Ir viena lieta, kas īpaši latviešu forumos man ļoti nepatīk, kādēļ arī bieži vien negribas neko jautāt vai atbildēt, ir ka cilvēki, kam ir liela pieredze, tavu it kā triviālo jautājumu un bieži arī vēlmi ņemties norok ar tekstiem, ka redziet jautātājs ir muļķis un lai iet mācās pamatprincipus. Taisnība jau ir, bet var taču pateikt: Vecīt, šitā lietu x gan nedari, pēc tam būs sekas y. Grāmatā/forumā/weblapā z ir aprakstīts kā šito lietu izdarīt pareizi. Korekti un neapsaukājoties.
Vēl diezgan liels klupšanas akmens ir krievu valodas nezināšana. Piemēram, es, pirms vispār sāku ņemties ar Iž, krieviski praktiski nesapratu neko, tik cik lasīt mehāniski burtus kopā, sāku ar grāmatiņu Motocikli un mopēdi latviski, taču kad info tur sāka aptrūkties, ar Google Translate palīdzību sāku lasīt literatūru krievu valodā, un tagad, pēc kāda gada, jau krieviski izlasīto spēju saprast un pat pārmīt dažus vārdus ar apsargu, tiesa ar briesmīgi igauņu akcentu.
Liela daļa jauno censoņu nav piedzīvojuši plaukstošo komunismu, kad ar šo tehniku brauca ikdienā, līdz ar to rodas ļoti muļķīgi jautājumi, kurus vēl muļķīgākus padara pilsētas leģendas bez nekāda tehniska pamatojuma, kas klīst internetos un vecākas paaudzes stāstos. Ir taču forši, ka ir jauni cilvēki, kam ir interese par tehniku un kas grib ar tiem, atvainojos, hlamiem ņemties, lai viņi vēl ilgi būtu redzami uz ceļa, kaut arī ir pieejama normāla mūsdienu tehnika par normālām cenām.
Baigi gari sanāca, kopumā gribēju teikt: cienam viens otru un nenorokam jaunajos censoņos vēlmi darboties. Pirmais mocis būs braucošs frankenšteins, bet ja interese būs, tad kāds trešais jau sanāks puslīdz pieklājīgs.

Pēdējie ziņojumi Forumā