Nolēmu uztaisīt savu topiku par iž planeta sport versiju atšķirībām,un nedaudz no atjaunošanas.Šajā topikā likšu bildes ar aprakstiem ar kuriem es konkrēti esmu saskāries vācot detaļas un atjaunojot savus PS,visu protams nezinu tā kā varat droši komentēt ,tikai atbilstoši PS tēmai.Lēnā garā mēģināšu aptvert visus motocikla mezglus,cerams ka ši info kādam noderēs.Tātad iž planeta sport tā ļoti nosacīti bez fanātisma var iedalīt 3 versijās,pirmā 73-77g tautā sauktā japāņu versija(motors uz gumijām,daudz japāņu detaļas,optika ,karburātors,pūltis u.c) otrā 78-79g(tāds kā pārejas modelis,motors uz cieto,maz japāņu detaļas),trešā 80-84g (krievu versija,visas komplektējošās daļas krievu,neviena japāņu daļa)
Šodienas tēma -priekšējās dakšas tiltiņi un štoki.
augšējie tiltiņi
no labās puses agrais variants,nāca itkā tikai pašiem pirmajiem ap 73-74g
no kreisās vēlais variants pārsvarā esmu redzējis visiem tikai šo variantu,abi savstarpēji maināmi.
apakšiejie tiltiņi
atširība lējuma priekš stūres bloķētāja,kas nāk tikai rāmjiem kur motors uz cieto stiprinās.
štoki īsie un garie,atšķirība 4cm,īsie nāca pirmajām versijām
skrūves ar smalko vītni īsajiem,ar rupjo garajiem
vēl esmu redzējis ka štoka augšējā skrūve blīvējas ar vara blīvgredzenu(īsajiem) vai gumijas gredzenu(garajiem)
Šodienas tēma būs pagrieziena rādītāji.Daudzi būs dzirdējuši ka ps nāca ar japāņu pagriezieniem,bet izrādās netikai, tad salasiju visus variantus ,sanāk 4 varianti.
saliku,kā nāca pēc gadiem,pirmais no kreisās pašiem pirmajiem 73-74g,tāds pats kā planētai/jup-3 tikai hromēts,visi kāti vienādi īsi,pārējiem nāca priekša garāka par aizmuguri,otrais no kreisās stanley japāņu 75-78g aptuveni,pārējie jau pēdējiem gadiem.
Turpinām tēmu,ar priekšējā luktura turētājiem un atstarotājiem.
labajā pusē variants ar stiprinājumu atstarotājam un pagriezienam,no kreisās variants bez atstarotāja,tikai stiprinājums pagriezienam.
trešais variants nāca pašā pēdēja izlaiduma gadā 1984.bez stiprinājuma pagriezienam un atstarotājam,pagrieziens tika pārcelts uz leju un stiprinājās ar kronšteinu kā 5tajai planētai
atstarotāji pirmajām versijām bija mazāka diametra apm 4cm 73-74g,vēlāk saimainja uz lielākiem apm 6cm diametrā,abi japāņu stanley.
17.Dec 2022 Ziņojums ir atzīmēts kā neatbilstošs foruma noteikumiem (*) un ir ar ierobežotu redzamību.
+
-
Sen nekas nav rakstīts,bet nekas nav apstājies,šodien apskatam priekšējo spārna rāmīti,spārns izskatās ka visiem modeļiem ir vienāds.esmu saskaitījis 3 variantus,varat pielabot ja kļudos.
pirmais variants 73-74g
spārna stiprinājuma ausis piemetinātas,pats rāmis no viengabala caurules,nav nekur kniedēts
troses skava piemetināta
otrais variants ap 75-78g krietni savādāks
trošu skava piemetināta,bet pats rāmis jau no vairākām daļām sakniedēts,spārna stiprinājuma ausis jau atsevišķa detaļa ,kā savilcējs.
Sen nekas nav rakstīts,bet nekas nav apstājies,šodien apskatam priekšējo spārna rāmīti,spārns izskatās ka visiem modeļiem ir vienāds.esmu saskaitījis 3 variantus,varat pielabot ja kļudos.
pirmais variants 73-74g
rāmits veidots no viengabala caurules,spārna stiprinājuma ausis piemetinātas,trošu skava arī piemetināta.
otrais variants ap 75-77g jau krietni savādāks
rāmis jau no vairākām daļām sakniedēts,spārna stiprinājuma ausis jau kā savilcējs,trošu skava piemetināta
trešais variants 78-84 atšķirās tikai ar trošu skava kas ir vienkārši uzmaucama
aizm lukturis un kronšteins.
esmu saskaitījis 4 variantus,itkā ir redzēts piektais variats krievu versijas ar platformu priekš lielā sanley ,rokās tādu neesmu turējis.
pirmais no kreisās 73-74g,mazais stanley un mazais kronšteins
otrais no kreisās 75-77g lielais stanley un lielais kronšteins,savstarpēji nav aizvietojami ar pirmo variantu.
tālāk ap 78-79g jau krievu stopņiks
pēdējais variants 80-84g jau krievu versija,ar pilnīgi savādāku aizmugurējo daļu ,pār to vēlāk būs.
Šodienas tēma -priekšējās dakšas tiltiņi un štoki.
augšējie tiltiņi
no labās puses agrais variants,nāca itkā tikai pašiem pirmajiem ap 73-74g
no kreisās vēlais variants pārsvarā esmu redzējis visiem tikai šo variantu,abi savstarpēji maināmi.
apakšiejie tiltiņi
atširība lējuma priekš stūres bloķētāja,kas nāk tikai rāmjiem kur motors uz cieto stiprinās.
štoki īsie un garie,atšķirība 4cm,īsie nāca pirmajām versijām
skrūves ar smalko vītni īsajiem,ar rupjo garajiem
vēl esmu redzējis ka štoka augšējā skrūve blīvējas ar vara blīvgredzenu(īsajiem) vai gumijas gredzenu(garajiem)