Aizmirsi paroli?

fire
14.May 2020
+
patīk
-
Nejauc kopā mopēdu un motociklu! Ir svarīgi kādā valstī mopēds bijis reģistrēts - Latvijas PSR vai Latvijas Republikā.

Zirnis
14.May 2020
+ 1
patīk
- 0
Latvijas PSR. Vai tas kaut ko maina?

fire
15.May 2020
+
patīk
-
Tad mēģini rīkoties kā rakstīju iepriekš - pēc 2004. gada noteikumiem.

Zirnis
16.May 2020
+
patīk
-
Manās rokās beidzot ir normāli saglabāts 83 gada Rīga 13 eksemplārs, ar ekspluatācijas grāmatiņu kurā rakstītas parastās ekspluatācijas grāmatiņas lietas, rāmja numurs, motora numurs un iegādāšanās datums (3/6/1986). Aizmugurē pie garantijas talona 21/6/1986 norādīts ka mopēds bijis jāremontē jau trīs nedēļas pēc iegādes.
Nekur nekāda vārda par to kam tas ir piederējis gan nav, bet tā kā šis braucamais neesot bijis reģistrēts ne Latvijas PSR ne LR, tad tam nekādas probēmas nevajadzētu radīt? Skaitīšos kā pirmais šī mopēda likumīgais īpašnieks?
Vai šajā gadijumā arī vajadzēs kādu kuram 2004 gadā bija vismaz 14 gadi?
Onkulis mopēdu pārdeva jo pats tagad tikai ar auto braucot un mazbērni ar tādu nemākot braukt, tiem tikai skūteri prātā.

rasbainiex
16.May 2020
+
patīk
-
Reģistrējot mopēdu nav tāds noteikums, ka Tev jābūt vismaz 14 gadu vecam līdz 2004 .gadam.

bbarda
16.May 2020
+
patīk
-
Domāju ka tev reģistrejot nevajadzētu but kadam problemam.

[ri4a]
16.May 2020
+
patīk
-
Zirnis 16.May 2020 20:12
ja taja ekspluatacijas instrukcija ir veikala zimogs tad viss kartiba. ja nebus tad gan tas ir vienkarš papirs...

Zirnis
17.May 2020
+
patīk
-
Ir visādi zīmogi tur virsū, šķiet ka pirkts Valmieras Tirzniecības Centrā 9. sekcijā.

Kristaps
17.May 2020
+
patīk
-
rasbainiex 16.May 2020 22:50
Reģistrējot mopēdu nav tāds noteikums, ka Tev jābūt vismaz 14 gadu vecam līdz 2004 .gadam.

No 2004.g ir likums, ka mopēdi ir kāreģistrē. Nav iespējams legāli iegādāties nereģitrētu mopēdu. Tas ir tas pats, kas tagad nopirkt auto mašīnu bez dokumentiem.

Protams var gadīties, ka Tu esi 90tajos nopircis mopēdu, tas nākošajā dienā saplīsa, noliki to šķūni un 30 gadus neesi neko darījis. Bet tagad izdomā, ka tomēr gribi kaut ko darīt. Tad pirms pārdod vai kaut ko dari, brauc uz CSDD un reģistrē to mopēdu.

Zirnis
18.May 2020
+
patīk
-
Biju uz Valmieras CSDD. Dokumenti der, var rakstīt pa taisno uz manis vienalga cik man kad gadu ir bijis. Bet Tā kā svaigi iegādātajam no šķūņa izvilktajam braucamajamam vienīgais ko biju nopucējis bija šiltīte, inspektoram likās baigi aizdomīgi ka viņai ir spīdīgas skiedes. Sāka tur urķēties, pateica ka man esot pārsists, es te neesot bijis un lai pēc pusgada mēģinot kādā mazākā CSDD kantorī. Nepatika ka man kniedēm galviņas ir nevis punktiņi bet plakanas. Aizbraucu aprunāties ar iepriekšējo īpašnieku, tas solās ka kopš iegādes neesot bijusi vajadzība viņam gar šilti gramstīties.
TL;DR: Inspekoram nepatika manas Rīdziņas šiltes kniedītes.
Kāds cits varētu nobildēt un atsūtīt, kā jums izskatās šiltēm kniedes? Man stāv Rīga 7 rāmis kuram arī ir orģinālās plakanās kniedes, bet tas ir tikai mans arguments pret viņējo. Ja būtu vairāki precedenti varbūt izdotos pārliecināt.

[ri4a]
18.May 2020
+
patīk
-
Zirnis 18.May 2020 21:19
https://content28-foto.inbox.lv/albums/p/pan_murzilka/Dezamet/DSC-2008.sized.jpg
https://s00.yaplakal.com/pics/pics_original/2/6/1/9081162.jpg
https://www.mopedist.ru/upload/forum/90874034a54bef84a19a132d33eac873.jpg

rasbainiex
18.May 2020
+
patīk
-
Kristaps 17.May 2020 22:47

Tas skaidrs ka pēc 2004. Gada jābūt visam ar dokumentiem kārtībā.
Taču runa jau iet par posmu pirms tam. Tīri teorētiski Tev 2003 gadā var kā zīdainim uzdāvināt mopēdu, kas iepriekš nav reģistrēts. Tagad Tu paaudzies un savā ~ 18 gadu vecumā droši reģistrē uz sava vārda...

Zirnis 18.May 2020 21:19

Es teiktu, ka nepaveicās ar inspektoru, citā vietā būtu jau sareģistrējis

« 12 »

Pēdējie ziņojumi Forumā