Aizmirsi paroli?

Janis_Ava
06.May 2020
+
patīk
-
Labdien, kungi.
Sakiet lūdzu, vai šogad ir iespējams piereģistrēt motovelosipēdu.
Pirms tam šķiet, nekad nav bījis reģistrēts nekur, stāv šķūnī gadus 30 vismaz.
Dokumentu nav.
Izlaiduma gads bija kaut kas ap 1962. Priekšā tā plāksnīte uz rāmja ir.
Pirms sāku atjaunot, gribētos tomēr sakārtot papīrus.
Un, ko prasa pie reģistrācijas?
Ir izjauktā veidā. Pietiek, ja pieksrūvē motoru un riteņus uzliek? Nav tak jābūt braucamam?
Paldies jau iepriekš.

bbarda
07.May 2020
+ 0
patīk
- 1
Tavā gadījumā vari reģistret tikai kā VS un visam jābūt orģinālam pilnā komplektācijā. savādāk nekas nesanāks.

[ri4a]
07.May 2020
+
patīk
-
bbarda 7.May 2020 00:44
Kartejais absurds.
Diemžel nesanaks reģistret, jo nav nekadu papiru. Jawa nav Riga.

bbarda
07.May 2020
+
patīk
-
[ri4a] 7.May 2020 08:52
Kartejais absurds.
Nav tas nekāds absurds!Vajag palasīt par šī gada likuma izmaiņām.

Janis_Ava
07.May 2020
+
patīk
-
Pārlasīju mopēda reģistrēšanas tēmu.
Tad tas variants vairs neiet cauri, ka līdz 2004. g nevajadzēja reģistrēt un es to mopēdu savā īpašumā esmu ieguvis pirms tā laika?
Apliecinājums CSDD neder?
30 gadus vēsture zināma - nav zagts - mantots...

koko
07.May 2020
+
patīk
-
bbarda 7.May 2020 09:45
Vajag palasīt par šī gada likuma izmaiņām.

Vari iemest linku lasāmvielai?

Zirnis
07.May 2020
+
patīk
-
https://likumi.lv/doc.php?id=222145 Pirms iešanas uz CSDD izburies cauri šim. Ja nav nekādu dokumentu, šausmīgs čakars bez labiem sakariem reģistrēt. Šobrīd mans plāns kā reģistrēt Rīdziņu 13 kurai nav VIN plāksnītes un nekādu papīru:
Rīdziņu sataisa foršā stāvoklī
Atrod šrotā izmestu Rīdziņu, noknibina tās plāksnīti
Iegādājos orģinālo tukšu plāksnīti (Paldies Ri4a)
Aiznes pie juveliera, lai pārsit nummurus un uzraksta apliecinājumu ka jaunā ir izgatavota kā esošas plāksnītes kopija, abas plāksnītes saglabā vēlākai uzrādīšanai CSDD
Atrodi citu motobraucamo ar padomju dokumentiem, kopā ar dokumentos minēto personu dodies uz CSDD un ar stāstiņu "Vienam saglabājās, vienam nozuda dokumenti".
Ceri ka galda otrā pusē būs žēlsirdīgs cilvēks.

Janis_Ava
07.May 2020
+ 2
patīk
- 0
Sazvanīju CSDD. Varot ar apliecinājumu, ja MOPĒDS iegādāts līdz 2004. g., kas ir arī mans gadījums.

bbarda
07.May 2020
+
patīk
-
Janis_Ava 7.May 2020 10:51
30 gadus vēsture zināma - nav zagts - mantots...
Mantojuma apliecinājums būs vajadzīgs.

bbarda
12.May 2020
+ 0
patīk
- 1
Zirnis 7.May 2020 11:34
Aiznes pie juveliera, lai pārsit nummurus un uzraksta apliecinājumu ka jaunā ir
Bijušais csdd darbinieks zināja teikt ka tāda darbība ož pēc kriminālatbildības.Zināja teikt ka Latvijā esot tikai viens vienīgs kantoris ar sertificētu numurēšanas iekārtu,precizāk nemācēja neko pateikt.

[ri4a]
12.May 2020
+ 1
patīk
- 0
bbarda 12.May 2020 00:48
Un to kantori sauc CSDD...

Kristaps
12.May 2020
+ 1
patīk
- 0
bbarda 7.May 2020 19:22
Mantojuma apliecinājums būs vajadzīgs.

Ja 2004.g Tev vecums atļāva reģistrēt mopēdu savā īpašumā, tad nevajag nekādu mantojumu. Uzraksti, ka pats iegādājies mopēdu, kaut vai no vectēva.

bbarda 12.May 2020 00:48
Bijušais csdd darbinieks zināja teikt ka tāda darbība ož pēc kriminālatbildības.Zināja teikt ka Latvijā esot tikai viens vienīgs kantoris ar sertificētu numurēšanas iekārtu,precizāk nemācēja neko pateikt.

Tieši tā, rāmja numura pārsišan vai jebkāda cita veida viltošana ir kriminālsodāma. Šādu lietu noteikti nevajag darīt.
Tiešī tā kā [ri4a] saka, ka rāmja numuru var pārsist tikai CSDD, neviens cits to nedrīkst darīt un tas ir krimināli sodāms.

Šeit ir CSDD atbilde, kā jarīkojās: http://www.retromoto.lv/forum/deltas-registresana-t11157.htm
Erons 25.Feb 2019 18:21
Visu transportlīdzekļu reģistrācijai, t.sk. mopēdu, ir jāiesniedz transportlīdzekļa reģistrācijas dokuments un īpašuma tiesības apliecinošs dokuments. Izņēmumi iespējami tikai uz iepriekš nereģistrētiem PSRS vai Latvijas rūpnīcā „RMR” ražotiem mopēdiem.

Iepriekš nereģistrēta PSRS vai Latvijas rūpnīcā „RMR” ražota mopēda reģistrāciju var veikt transportlīdzekļa īpašnieks vai viņa pilnvarota persona, kuram mopēds bija īpašumā līdz 30.04.2004. Persona, kas PSRS vai Latvijas rūpnīcā „RMR” izgatavotu mopēdu iegādājās līdz 30.04.2004., var reģistrēt savā īpašumā arī bez mopēda nepieciešamajiem uzskaites tehniskos datus vai īpašuma tiesības apliecinošiem dokumentiem, iesniedzot apliecinājumu par iegādi.

Šajā gadījumā CSDD jāiesniedz:

- izziņu par transportlīdzekļu agregātu numuru salīdzināšanu. Maksa par salīdzināšanu – EUR 4,90 (veicot salīdzināšanu CSDD nodaļā). Ir iespējams izsaukt salīdzinātāju arī uz transportlīdzekļa atrašanās vietu. Šis pakalpojums ir par noteiktu maksu. Lai noskaidrotu izmaksas un vienotos par transportlīdzekļa apskates laiku, nepieciešams sazināties ar to CSDD nodaļu, kuras darbības rajonā transportlīdzeklis atrodas. CSDD Rīgas nodaļā izbraukumu var pieteikt pa tālruni: 67025769;

- personu apliecinošu dokumentu (personas pasi, LR izsniegtu vadītāja apliecību vai LR izsniegtu mācību braukšanas atļauju). Ja transportlīdzekļa īpašnieks ir pilngadīga persona, bet reģistrāciju veic viņa pilnvarota persona, papildus iesniedzama zvērināta notāra vai citas Civillikuma 1474.pantā norādītās personas apliecinājums;

- dokumentu par apmaksu par reģistrāciju, reģistrācijas apliecību un numura zīmi (mopēdam – euro 30,83).

Kristaps
12.May 2020
+
patīk
-
Zirnis 7.May 2020 11:34
https://likumi.lv/doc.php?id=222145 Pirms iešanas uz CSDD izburies cauri šim. Ja nav nekādu dokumentu, šausmīgs čakars bez labiem sakariem reģistrēt. Šobrīd mans plāns kā reģistrēt Rīdziņu 13 kurai nav VIN plāksnītes un nekādu papīru:
Rīdziņu sataisa foršā stāvoklī
Atrod šrotā izmestu Rīdziņu, noknibina tās plāksnīti
Iegādājos orģinālo tukšu plāksnīti (Paldies Ri4a)
Aiznes pie juveliera, lai pārsit nummurus un uzraksta apliecinājumu ka jaunā ir izgatavota kā esošas plāksnītes kopija, abas plāksnītes saglabā vēlākai uzrādīšanai CSDD
Atrodi citu motobraucamo ar padomju dokumentiem, kopā ar dokumentos minēto personu dodies uz CSDD un ar stāstiņu "Vienam saglabājās, vienam nozuda dokumenti".
Ceri ka galda otrā pusē būs žēlsirdīgs cilvēks.

Šādi nevajag rīkoties. Mopēdu reģistrēt savā īpašumā nav tiešām nekāds čakars.
Viltot numurus, ņemt no šrota nezināmas izcelsmes rāmjus (iespējams zagtus) un vēl kaut ko izdomāt tiešām nevajag.

Vienīgā problēma, ja Tu 2004.g vēl nebija tiesīgs nopirkt mopēdu (biji pārāk jauns), tad Tu pat to uz sevi tagad nevari reģistrēt. Risinājums: palūdz mammu, vectēvu, kaimiņu vai vienalga kādu citu, lai tas uz sevi piereģistrē mopēdu un pēc tam uzreiz CSDD vari arī uztaisīt jaunu darījumu un pārformēt uz sevi.

koko
12.May 2020
+
patīk
-
Kristaps 12.May 2020 10:21
Vienīgā problēma, ja Tu 2004.g vēl nebija tiesīgs nopirkt mopēdu (biji pārāk jauns), tad Tu pat to uz sevi tagad nevari reģistrēt. Risinājums: palūdz mammu, vectēvu, kaimiņu vai vienalga kādu citu, lai tas uz sevi piereģistrē mopēdu un pēc tam uzreiz CSDD vari arī uztaisīt jaunu darījumu un pārformēt uz sevi.

Arī tā nav problēma, esmu ar šo jautājumu cīnījies CSDD! 2003. gadā tu biji pārāk jauns, lai brauktu satiksmē, bet piederēt tev drīkstēja arī pirms 14 gadu vecuma.
Iespējams, ka sākumā mēģinās atteikt reģistrāciju balstoties uz šo punktu, bet ilgstošak padiskutējot vajadzētu iziet cauri, jo man ir tāds precedents. Process diemžēļ būs ļoti atkarīgs no darbinieka.

fire
12.May 2020
+ 2
patīk
- 0
Nevajag neko interpretēt. 2004.gada 27.aprīļa Ministru kabineta noteikumi Nr.446, "Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumi", kuri jau zaudējuši spēku, noteica augstāk aprakstīto procedūru.
Šo noteikumu 76. punkts: Lai reģistrētu līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai iegādātus vai Latvijā ievestus mopēdus un motociklus, kuri līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai tika uzskatīti par mopēdiem, persona iesniedz CSDD šo noteikumu 38.1.1., 38.1.2., 38.1.3. un 38.1.4.apakšpunktā minētos dokumentus. Ja personai nav šo noteikumu 38.1.3. vai 38.1.4.apakšpunktā minētā dokumenta, persona līdz 2004.gada 31.decembrim var iesniegt rakstisku dokumentu (apliecinājumu), kurā apliecina (deklarē) savas likumīgās tiesības uz reģistrējamo transportlīdzekli un norāda tā uzskaites tehniskos datus.

Termiņš ir beidzies jau sen - pirms vairāk kā 15 gadiem. CSDD nāk pretī klientiem tikai ar mērķi, lai saglabātu šos mopēdus, it īpaši Rīgā ražotos. Kā nekā - mūsu industriālais mantojums. Meklēsi kašķi - aiziesi bešā, pilnīgi likumīgi bez iespējām kādam sūdzēties. Lai nebūtu problēmu, līdz 2004. gadam bija jābūt pilngadīgam, vai vismaz 16 gadus vecam, jo CSDD darbiniekam nav nekāda vajadzība Tevis dēļ divkārt apiet likumu. Bērniem līdz 16 gadiem mopēdus veikalā nepārdeva un no ārzemēm ievest arī neļāva.

Zirnis
12.May 2020
+
patīk
-
Hmmm, pārlasīju Fire minētos 38.1.1/38.1.2/38.1.3 noteikumus, kuri ir šādi:
38. Lai reģistrētu Latvijā izgatavotu transportlīdzekli, iesniedz šādus dokumentus:

38.1. iesniegumu;

38.2. izziņu par agregātu numuru salīdzināšanu;

38.3. atbilstoši normatīvajam aktam par riteņu transportlīdzekļu un to sastāvdaļu atbilstības novērtēšanu – atbilstības sertifikātu, kas apliecina, ka mehāniskais transportlīdzeklis (izņemot bezceļu transportlīdzekli) vai tā piekabe (puspiekabe) vai mopēds atbilst Latvijā apstiprinātam transportlīdzekļa tipam vai transportlīdzekļa tipam, kura apstiprinājuma sertifikāts ir reģistrēts CSDD, vai arī CSDD izsniegtu individuālas apstiprināšanas sertifikātu (turpmāk – atbilstības apliecinājums);

Ok, tagad meklējam ESOŠAJOS (nevis Fire minētajos noteikumos Nr.446, kuri vairs nav spēkā) punktu, kas man ļautu neiesniegt kādu no 38.1.1/38.1.2/38.1.3 punktos minētajiem dokumentiem. Atrodas šāds punkts:

39.2. atbilstības apliecinājums transportlīdzekļa reģistrācijai nav jāiesniedz:
39.2.9. mopēdam, kas izgatavots līdz 2008. gada 1. janvārim;

OK, vismaz kaut kas. Tātad atbilstības novērtēšana nebūs jāveic, bet neatrodas neviens punkts kas ļautu izsprukt no nummuru salīdzināšanas. Tālāk lasam nummuru salīdzināšanas noteikumus, varbūt kaut kas labs atrodās arī tur?

25. Pirms agregātu numuru salīdzināšanas persona, kas uzrāda transportlīdzekli vai numurēto agregātu,uzrāda arī transportlīdzekļa vai numurētā agregāta uzskaites tehniskos datus apliecinošu dokumentu (reģistrācijas apliecību vai izcelsmes dokumentu) un īpašuma tiesības apliecinošu dokumentu. Ja transportlīdzeklis vai numurētais agregāts ievests no ārvalsts un minētos dokumentus neuzrāda, agregātu numuru salīdzināšanu neveic.

Nummuru salīdzināšanu neveic ja mopēds ievests no ārvalstīm. Jo vairāk šo punktu pārlasīju jo nejēdzīgāks tas manās acīs kļuva. Tātad teorētiski IR iespējams reģistrēt mopēdu bez nekādiem īpašumu apliecinošiem dokumentiem, bet man vajag izziņu ka esmu viņu ievedis no sazin kurienes. Man tagad skriet uz tuvāko robežkontroles punktu, izbraukt ārpus robežas, robežsargu acu priekšā apgriezties rinķī un prasīt lai deklarē ka ievedu mopēdu? Pilnīgs stulbums.
Avots: https://likumi.lv/ta/id/222145

Papildinu pārlasot esošo 76 punktu.

76. Transportlīdzeklim, kuram piešķirts vēsturiskā spēkrata statuss, saskaņā ar transportlīdzekļa īpašnieka iesniegumu reģistrācijas apliecības sadaļā "Piezīmes" norāda "Vēsturisks spēkrats". Ja vēsturiskā spēkrata īpašuma tiesības nav juridiski pierādītas, līdz tiesas lēmumam par juridiskā fakta konstatāciju par īpašuma tiesību atzīšanu to var reģistrēt lietotāja turējumā. Šajā gadījumā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības sadaļu "Īpašnieks" neaizpilda, bet sadaļā "Piezīmes" norāda "Aizliegts atsavināt". Līdz tiesas lēmumam par juridiskā fakta konstatāciju par īpašuma tiesību atzīšanu turētāja maiņa ir aizliegta. Ja vēsturiskais spēkrats ir reģistrēts, piešķirot VS sērijas numura zīmes, tad, zaudējot vēsturiskā spēkrata statusu, jāveic valsts reģistrācijas numura maiņa.

Tātad vēsturiskā spēkrata statusa iegūšanai īpašuma tiesības nav jāapliecina. Savukārt vēsturiskā spēkrata statusu noņemot var tikt pie normālajiem nummuriem. Ja tiesa atzīs ka šis braucamais tiešām pieder man vai vismaz tam uz kura vārda to domāju reģistrēt. Bet manam braucamajam ar VS statusu tikpat daudz kopīga cik zivij ar divriteni, šis punkts neder.

Kristaps
13.May 2020
+
patīk
-
Zirnis 12.May 2020 14:41
25. Pirms agregātu numuru salīdzināšanas persona, kas uzrāda transportlīdzekli vai numurēto agregātu,uzrāda arī transportlīdzekļa vai numurētā agregāta uzskaites tehniskos datus apliecinošu dokumentu (reģistrācijas apliecību vai izcelsmes dokumentu) un īpašuma tiesības apliecinošu dokumentu. Ja transportlīdzeklis vai numurētais agregāts ievests no ārvalsts un minētos dokumentus neuzrāda, agregātu numuru salīdzināšanu neveic.

Nummuru salīdzināšanu neveic ja mopēds ievests no ārvalstīm. Jo vairāk šo punktu pārlasīju jo nejēdzīgāks tas manās acīs kļuva. Tātad teorētiski IR iespējams reģistrēt mopēdu bez nekādiem īpašumu apliecinošiem dokumentiem, bet man vajag izziņu ka esmu viņu ievedis no sazin kurienes. Man tagad skriet uz tuvāko robežkontroles punktu, izbraukt ārpus robežas, robežsargu acu priekšā apgriezties rinķī un prasīt lai deklarē ka ievedu mopēdu? Pilnīgs stulbums.
Avots: https://likumi.lv/ta/id/222145

Nevis iespējams kaut ko reģistrēt, bet CSDD Tev neveiks numuru salīdzināšanu, ja nespēsi uzrādīt nekādus izcelsmes dokumentus no ārvālstīm ievestam tr/l. Bez šīs izziņas nespēsi reģistrēt.

fire
13.May 2020
+
patīk
-
Numuru salīdzināšana bez dokumentiem tiek veikta tikai tiem bezsaimnieka transportlīdzekļiem, kuri tiek formēti turējumā kā vēsturiskie spēkrati.

Vespists
13.May 2020
+ 1
patīk
- 0
Šai reģistrācijas epopejai ir divas medaļas puses - viena, ka beidzot CSDD varēja sāk saprast šo problēmu un izstrādāt reālāku piereģistrēšanas shēmu, lai arī vēlāk var šo tehniku pārdot. Tas dotu valstij papildus ienākumus, vairāk legālu transportu, veicinātu vēsturiskas un potenciāli vēsturiskas tehnikas saglabāšanu utt.

Es saprotu mērķi šai norādei "Aizliegts atsavināt", bet cilvēkam dzīvē var būt visādas situācijas, ka viņš ir spiests šo tehniku pārdot: veselības stāvoklis, dzīvesvietas maiņa, šķiršanās utt. Vai "Aizliegts atsavināt" nozīmē arī " aizliegts mantot" ?

Piemēram es savā pirmskara motocikla rāmī, kura īpašnieku neviena tiesa nespētu noskaidrot, būšu ieguldījis 5 gadu darbu, tūkstošus eiro pērkot pa Pasauli rezerves daļas, atņemot papildus līdzekļus savai ģimenei un ,ja man vecumdienās pienāk mirklis, ka veselības stāvokļa dēļ es šo " pensijas fondu" nevaru pārdot, tad tas tiešām būtu traki...

Tāpat saprotu arī kāpēc šis likums ir tik nežēlīgs, jo ja nebūtu šī aizlieguma, tad mēs nespētu ļaunprātīgi neizmantot šo punktu un sāktos masveida spekulācija un nepieskatīto transportlīdzekļu reģistrācijas mahinācijas. Mēs nebūtu dzīvi, ja kāda leiša nofenderēto moci nepiereģistrētu Latvijā un vēlāk to nepārdotu tālāk...

Patiesībā tas pat no valsts puses ir bezatbildīgs solis, ka šāda, līdz galam neizstrādāta, sistēma var veicināt vērtīgu vēsturisku spēkratu necaurspīdīgu pārdošanu uz ārzemēm, spēkrata pārdošanu rezerves daļās vai novest pie tās bojāejas, jo “Atsavināt nedrīkst”, bet pašam naudas uzturēšanai vai remontam nav.

Pēc būtības likums ir pareizs, bet tomēr būtu jābūt LIKUMĪGAM (nevis korupcijus veicinošam) veidam kā notiktu " Turētāja" maiņa. Kaut caur rakstveida civilprocesu, kā tas pašlaik līdzīgi notiek ar nekustamo īpašumu pārdošanu, kur katru lietu izskata tiesnesis. Tas būtu godīgs, demokrātisks un sakārtots veids.

P.S. Bet tomēr… vai tiešām visi pēdējos 30 gados piereģistrētie VS spēkrati ar atzīmi “Aizliegts atsavināt” nav nomainījuši savus īpašniekus? Es par to stipri šaubos…

Zirnis
14.May 2020
+
patīk
-
Izmantojot veco labo "metam naudu problēmas virzienā un ceram ka tā izgaisīs" metodi izdevās atrast kādu kurš man gatavs pārdot Rīdziņu ar vecajiem dokumentiem, ir bijusi reģistrēta.
Cik noprotu no šeit un Erona diskusijā pārspriestā, uzreiz uz manis uzreģistrēt nevarēs, 2004 man nebija pat 14 gadu. Tad ir divi varianti:
1) Pierunāt papīros minēto īpašnieku ar mani doties uz CSDD, tur visu izdarīt un uzrakstīt uz manis
2)
vlDream 26.Feb 2019 13:26
Ja motocikls ir bijis reģistrēts vēl PSRS laikā, sākotnēji motocikls jāuzrāda CSDD darbiniekam agregātu numuru salīdzināšanai. Ja motocikla tehniskā pase ir nozaudēta, pēc salīdzināšanas CSDD darbinieki veiks pārbaudi CSDD arhīvā. Ja informācija par transportlīdzekļa reģistrācijas faktu arhīvā tiks atrasta, transportlīdzekļa īpašnieks vai viņa pilnvarota persona, uzrādot savu personu apliecinošu dokumentu un pilnvarojuma gadījumā arī pilnvaru (fiziskas personas pilnvarojumam nepieciešams zvērināta notāra vai citas Civillikuma 1474.pantā minētas personas apliecinājums) var veikt transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības atjaunošanu jebkurā CSDD nodaļā. Pēc dokumentu atjaunošanas un numuru maiņas varēs veikt arī citas reģistrācijas darbības, ja tas būs nepieciešams.
Balstoties uz to kas šeit rakstīts varētu arī dabūt rokā notāru kurš mani pilnvaro iet un darīt lietas šajā jautājumā.

Kāds ir gājis caur notāru? Var izstāstīt savu pieredzi? Vecais īpašnieks šobrīd nemaz negrib doties uz CSDD.

« 12 »

Pēdējie ziņojumi Forumā