Aizmirsi paroli?

krekers
12.May 2009
+
patīk
-
Manam IŽ Jupiter 3 nav dzirksteles. Man, kā iesācējam, tomēr ir paveicies, ka man ir divi trešie Jupīteri, no kuriem viens daudzmaz strādā. Protams, nav perfekts, bet piedarbināt var. Nu tas tā.

Tad šodien meklējot sakarības un atšķirības abos močos, es konstatēju, ka tam neejošajam mocim kaut kas ar spolēm ir citādāk, kā ejošajam.
Vienai spolei ir divi tie kontakti. Nu un tam ejošajam mocim, pie ieslēgtas aizdedzes, bet neiedarbināta motora, ar testeri elektrību sataustīju tikai vienā kontaktā. Elektrība nebija tajā kontaktā, no kura vads tālāk aiziet uz ģeneratoru.

Nu un tam neejošajam mocim - liec testeri pie kura kontakta gribi, visos kontaktos ir elektrība. (Abām spolēm)

Tam neejošajam mocim varbūt tās spoles beigtas? Vai arī vadi nepareizi savienoti? Vadiem es īpašu uzmanību nepievērsu, kad skatījos. Mocis piederēja vectēvam, tapēc nedomāju, ka viņš būtu speciāli tur vadus mainījis vietām.

Tad vēl:
Vienīgais relejs, kurš ir zem bākas ir "pagriezienu relejs". Un tas nekādīgi nav saistīts ar aizdedzi. "Taure" ir labs indikators tam, vai tu piešķilsi savu Jupiteru. Ja signāls ir normāls, tad 80% iespēja pie pareizi noregulēta dzinēja tu savu motociklu pielaidīsi ar kikstarteri. Ja "taure" skan kā dibens zem ūdens, nāksies pastumt. Bet ja neskan vispār tad jāmeklē vaina. "Taure" ir vienā ķēdē ar aizdedzi. Pamēģini aizdedzi pa taisno pieslēgt, t.i. "+" vadu pieslēgt uzreiz aiz "Stop" slēdža. ja dzirksteles nav, neklē tālāk kontaktos, kondensatorā vai indukcijas spole vainu.

Tāds mazs citāts no topika par ceturto Jupīteru. Man tam ejošajam mocim ir jauns akumulātors. Bet taure pie ieslēgtas aizdedzes, bet neiedarbināta motora praktiski neskan. Kad nospiež to pogu, tad uz vienu brīdi ir tāds galīgi aprauts tikšķis. Bet pie iedarbināta motora, šķiet, ka viss skanēja normāli. Tagad vēl pārliecināties par to nevaru, jo ir noņemts nost izpūtējs - vajag nopakot.
Par to signālu - tur vajag darīt kaut ko lietas labā vai tam tā jābūt?

zaika
12.May 2009
+ 1
patīk
- 0
Taure varētu neskanēt pilnīgi ja ir nedaudz pasēdies aķis, manam ju3 tā bija, kad pielaiž skan kā vajag (izjauc iztīri pie reizes).
Ja ir strāva pie vienas no spolēm, tad jau arī dzirkstele arī ir? ja ir tad pamaini vadus uz otru spoli, vismaz zināsi ka abas spoles iet, vai arī neiet - ja nav dzirksteles, vaina var būt arī pīpačkās un augstsprieguma vados, un arī vadi savienojumu vietās jānotīra no apsūbējuma. tad vēl varbūt beigti kondensātori, vai nosūbējuši kontakti, tad arī vienkārši viss ir jāizjauc un jāiztīra (tas tiešām palīdz :idea: ) ja tik tālu būsi izmēģinājies un varbūt nesanāk, tad mēģini likt no ejošā moča daļas uz nēejošo, tādā veidā zināsi kuras ir jāgādā citas/jaunas :)

lietotāja fire padoms: Nemākulīga kontaktu tīrīšana dzinēja darbību vai nu pasliktina vai pārtrauc pilnībā. Tīrot kontaktus, tos nenoņemot no dzinēja, tie tiek nomuļļāti pusapaļi un savas funkcijas vairs nepilda. Kontaktu galvenā funkcija - saslēdzot uz īso kondenstoru, nodrošināt minimālu pārejas pretestību - tuvu nullei, lai atveroties dabūtu ind. spoles maksimālo pašindukcijas strāvu. Citādi būs vāja dzirkstele. Kontaktus vislabāk tīrīt ar smalku plānu dimanta vīlīti, to velkot cauri kontaktiem vienā virzienā, ar pirkstiem tos saspiežot. Labi noder smalkas divpusīgas dimanta nagu vīlītes. Pēc tīrīšanas kontakti jānoslauka un jāskatās pret gaismu, vai tie pieguļ pa visu virsmu. Ja nē, jāslīpē vēl. Parasti vienam kontaktam vidū ir izdegusi bedrīte, arī tā jāizslīpē. Ja aizdedze kontaktu - elektroniskā, tas nav tik būtiski, tur pārejas pretestībai nav būtiskas nozīmes. Tā kā manis aprakstītā procedūra prasa lielu precizitāti, labāk kontaktu pāri nopirkt jaunu (ja var dabūt), tie kalpo pietiekami ilgi. Iznāca gari un varbūt kāds paņirgs - "ko viņš te muld, es ar smilšpapīru parīvēju un maucu tālāk" - lai tā arī turpina un forumos prasa - kāpēc nepielec, kāpēc raustās, kāpēc nevelk. Kontakti ir viens no vājajiem posmiem, kas summējas kopā ar citiem vājiem posmiem.

krekers
12.May 2009
+
patīk
-
Vadi un pīpītes jau man tikai viens komplekts ir :D Nopirku svečvadu, bet pīpītes man nav. Tapēc sanāk mainīt visu laiku. Vaina nav tur.

Stāstu vēlreiz. Ejošajam mocim abām spolēm uz to kontaktu, kur aiziet vads uz ģeneratoru elektrības nav, bet uz otru kontaktu ir.
Neejošajam mocim - vienalga vai tur vads uz ģeneratoru, vai tur kas - visur uzrāda elektrību. Lejā ir tas grafiski attēlots.
http://img179.imageshack.us/img179/6190/16494888.jpg

Man ir aizdomas, ka tam neejošajam mocim spoles ir beigtas. Pagaidām nav jēgas meklēt problēmas citur, jo es neesmu ticis skaidrībā ar tām spolēm.

Tad par to tauri - es teicu, ka man ir jauns akumulātors. Un to es domāju tiešām jauns. Sestdien nopirku jaunu aķīti un signāls pie izslēgta motora nestrādā normāli. Arī veco akumulātoru uzlādēju, un ar to arī nepīkst kā vajag.

Par to tīrību - paldies, fire pārdomas jau biju izlasījis vairākas reizes. Neskatoties uz to, ka mocis bija stāvējis kādus gadus 5 zem klajas debess + vēl gadus 10 šķūni, zem ģeneratora aizsargvāciņa skats bija diezgan labs. Nekas apsūbējis nebija. Motors jau reāli nav ticis braukts, tapēc tie kontakti arī tur nebija izdeguši. To vietu es pagaidām likšu mierā. Citi kontakti, kas ir tādi brīvāk pieejami gan ir apsūbējuši un ierūsējuši. Pārāk spodrināt gan nav vērts, jo sapnis pašlaik ir iedarbināt dzinēju un pārjaukt visu to moci, kā tas ir pieņemts vairumam retromoto.lv lietotāju (pārkrāsot, pārvilkt vadus utt.).

ja
12.May 2009
+ 1
patīk
- 0
kamēr neiemācīsieties lasīt shāmu, nekas labs nesanāks......
1.kontaktiņos ieliekam kartona gabaliņu.
2.ar lampiņu pārbaudām vai ir U(tā apzīmē spriegumu) uz kontaktiņa
3.vai ir U uz spoles vienas klemmes (kas nāk no kontaktiņa)
4.vai ar testeri var izzvanīt spoli, jabūt R(pretestība) starp visiem trim spoles kontaktiem
5.tad pieliekam lampiņu pie vada kas nāk no kontakta uz spoli un izņemam kartonu, griežam kloķeni -lampiņa mirgo, ja ne, kontakti netīri.
-ja visos minētos gadījumos viss bija kārtībā, dzirkstele būs.
Tas ir viss attiecas uz visiem dzinējiem ar kontaktu aizdedzi.
un nebakstiet tos skricelējumus, katram elementam ir savs apzīmējums, tas ir tehnisks forums.

fire
12.May 2009
+
patīk
-
Tā kā ommetrs neuzrāda īsslēgtus vijumus, kas ir galvenais spoļu nestrādāšanas iemesls, es agrā jaunībā spoles baudīju šādi - pieliek īkšķi pie masas kontakta, rādītājpirkstu pie centrālā (sveces) kontakta. Pie primārā tinuma īslaicīgi pieliek plakano bateriju. Blieziens pa pirkstiem raksturo spoles darbaspēju - tinumi veseli un nav caursisti 8) . (Pionieru pils :D ).

krekers
16.May 2009
+
patīk
-
Tā... Atvainojos par pirmīt sarakstītajām muļķībām. Tagad, es domāju, ir mazliet lielāka saprašana par šī motocikla elektroniku. Vismaz teorētiski.
Dzirksteles dabūju. Ir abiem cilindriem. Vainīgi, protams, bija kontakti. Es rūpīgi centos ievērtot pirmīt citēto kontaktu tīrīšanas pamācību. Tie kontakti jau sākumā bija diezgan slīpi novīlēti. Man neizdevās pilnīgi atgūt līmenī to kontaktiņu, bet izdevās nospodrināt. Tā arī ieguvu abas dzirksteles. Tagad, protams, atliek tikai noregulēt aizdedzi. Sākumā kontaktiņus uzliku virsū un cerēju uz haļavu piedarbināt - neveiksmīgi. Tad, vēl, kad nebiju pilnībā izpratis to regulēšanu, es kaut kā, itkā arī uz haļavu regulēju, un tad ar pirmo pieleca un noslāpa. Ar otro pieleca, motors strādāja, bet normāli tikai viens cilindrs. Otrs vairāk šāva nekā strādāja :D Tapēc arī domāju mazliet pielabot to vienu kontaktu. Tad man patulkoja mazliet IŽ instrukciju, mazliet ieskatījos Gincburgā un mēģināju pieregulēt (parādījās izpratne, beidzot). Itkā vajadzēja palikt labāk, bet palika sliktāk :D Tā nu šodien diezgan daudz laika pavadīju čakarēdamies gar to aizdedzi. Tad beigās paskatījos, kā ir otram Jupīteram un uztaisīju visu tieši tāpat. Vienalga nelec. Dūmi arī nesmird pēc dūmiem, bet tādi pavisam citādāki. Neož ne pēc ejošā Jupītera, ne pēc ČZ. :)

IŽ instrukcijā bija rakstīts, ka tur sveces vietā ir jāliek speciāls mērinstruments. Man tāds nebija, tāpēc iztiku ar metāla stieni - visu pēc izjūtas. Nu es vispirms atradu to AMP, un tad pakāpinājos mazliet uz atpakaļu un noregulēju, lai atverās kontakts. Tad pievilku skrūves, lai nekustās tur vairs nekas un tieši tāpat izdarīju ar otru kontaktu. Sāku ar labo cilindru (kreisais kontakts). Un atstarpe starp kontaktiem ~ 0.4-0.5mm. Ko es varēju izdarīt nepareizi?

zaika
16.May 2009
+
patīk
-
pakāpies par daudz atpakaļ... noņem bāku un ar bīdmēru nomēri ~2.5mm pirms amp

krekers
11.Jun 2009
+
patīk
-
Man sanāca baigi stulbs gadījums. Es iedarbināju motoru, bet akumulators nebija īsti nostiprināts. Vibrācijas rezultātā, akumulators sāka staigāt un pieskārās tieši ar + pie tā vāciņa. Kas varētu būt sadedzis, ja drošinātājam tā drātīte nav pārdegusi, bet elektrība nav? Es pataustīju - itkā relejā tur dažos kontaktos elektrība ir, bet tālāk laikam arī nekas nav. Es vēl pameklēšu vai kāds vads nav sadedzis, bet es uzreiz gribēju pajautāt vai tur nevarētu būt sačakarēts tas relejs.

P.S. Pie reizes - varbūt kāds var ieteikt kādu labu metodi kā nostiprināt akumulatoru?

JAWAS_onkulis
11.Jun 2009
+
patīk
-
krekers :
Man sanāca baigi stulbs gadījums. Es iedarbināju motoru, bet akumulators nebija īsti nostiprināts. Vibrācijas rezultātā, akumulators sāka staigāt un pieskārās tieši ar + pie tā vāciņa. Kas varētu būt sadedzis, ja drošinātājam tā drātīte nav pārdegusi, bet elektrība nav? Es pataustīju - itkā relejā tur dažos kontaktos elektrība ir, bet tālāk laikam arī nekas nav. Es vēl pameklēšu vai kāds vads nav sadedzis, bet es uzreiz gribēju pajautāt vai tur nevarētu būt sačakarēts tas relejs.

P.S. Pie reizes - varbūt kāds var ieteikt kādu labu metodi kā nostiprināt akumulatoru?

Man Jawai akumulators stāv vietā kur paredzēts un blakus viņam ir iespiesta maza formas lielumā švamīte. Un akumulators ļoti labi stāv un ne staigā ne tur nevibrē vai kkas vēl.

krekers
29.Jun 2009
+
patīk
-
Kas varētu būt par vainu, ja neiet labais cilindrs? Aizdedze, manuprāt, tā nav, jo kreisais cilindrs man iet, un aizdedzi taču kreisajam cilindram regulēju tieši pēc tā paša principa, kā regulēju labajam. Tad, kad pieleca uz to kreiso cilindru, pa retam kaut kā uzsit, bet tas ir ļoti nevienmērīgi. Nav tā, ka ietu vai neietu pie noteiktiem apgriezieniem. Vienkārši tas kreisais cilindrs iet normāli un labais tikai pūš ārā benzīnu, un pa retam uzist kādu dūmu. Ko es esmu darījis lietas labā:
* tika notīrīti kontakti - ir dzirksteles abiem cilindriem
* tika mainīti vietām spoles un kondensatoru vadi - no elektronikas, manuprāt, tur nekas nav vainīgs
* kad pieleca kreisais cilindrs, es pārliecinājos, ka tā nav ne pīpītes, ne sveces vaina - es noņēmu nost pīpīti un pieliku klāt sveci, kā arī mainīju sveces vietām.
* manuprāt tā nav aizdedzes vaina, jo pie ejoša motora, es mēģināju lēnam pagrozīt tos kontaktiņus - kreisais cilindrs šansēja kā vajag bez izmaiņām, un labais arī bez izmaiņām....

Tad nu palasot citas tēmas, man rādās doma, ka vainīgs varētu būt blīvējums. Sākumā es ar visām četrām biju pret - tas taču jauns motors. Kāds tur blīvslēgs beigts, kāda tur šķirba kur velk iekšā gaisu. Motors ir nobraucis labi ja 1k km. Bet kad es biju izmēģinājis visu iepriekš minēto + pamanīju, ka motors nemaz nav tik "nevainīgs" kā izskatījās - izrādās, ka vecais ir šo jau uz pusi paspējis pārraut kādreiz. Prasīt iemeslu laikam jau nav būtiski, kā arī, visticamāk, viņš sen jau būs aizmirsis.

Tad nu man tiešām liekās, ka vainīgs varētu būt vai nu blīvējums kaut kur vispār korpusā, jo kopā salipināts ir ar kaut kādu krāsu. Vai arī otrs variants, kuru es lasīju - iespējams, ir vainīgs blīvslēgs kaut kur pie kloķenes.

Ko jūs man iesakat darīt? Es gribēju apvaicāties, pirms plēšu visu vaļā. Vēl itkā man ir pavisam jauns labais cilindrs - varbūt varētu uzlikt to un patestēt, ja nu gadījumā vaina ir cilindrā. :roll:

P.S. Ar blīvējumu citur gan ir viss kārtībā. Tika nomainītas blīves gan zem cilindriem, gan galvām, gan karburatoram un ieplūdes kolektoram.

NaurisStrezs
03.Apr 2023
+
patīk
-
Jupiter 3 ar 6V kontaktu aizdedzi

Varbūt kāds var palīdzēt ar padomu...
Problēma ar pagriezieniem - nedarbinot viss strādā kā vajag, bet piedarbinot vai braucot jebkādos apgriezienos, ar ieslēgtām gaismām, ar izslēgtām(jebkādā veidā), pagriezieni mirgo paātrināti un ar blāvu gaismu. Mulsina tas, ka ar izslēgtu motoru viss ir ok. Ir kādas idejas, kas par vainu?

zaika
03.Apr 2023
+
patīk
-
Pagriezieniem nepatīk ja masa kkur nav kārtībā+pats relejs var taisīt jokus

koko
04.Apr 2023
+
patīk
-
Piekrītu, ka paši releji mēdz būt ar problēmām, kā arī esmu saskāries, ka veci svečvadi rada problēmas tam relejam. Nemācēšu izskaidrot kāpēc tas tā notiek, bet savā laikā ar šo cīnijos un internetā uzdūros šādam ieteikumam, ieliku jaunus mūsdienu svečvadus un viss sāka strādāt.
Pamēri arī to cik volti pienāk relejam, iespējams, ka viņam pienāk pārāk maz volti un tas arī viņiem traucē uzsilšanas/atdzišanas procesam, kā rezultātā pārāk ātri strādā.

NaurisStrezs
10.Apr 2023
+
patīk
-
Paldies par padomiem! Relejs bija pie vainas. 6 naudiņas un viss strādā.

Lapa 1 no 1

Pēdējie ziņojumi Forumā