Sveiki vīri!
Ļoti ceru uz jūsu palīdzību. Lieta tāda, ka no vectēva mantojumā ieguvu Iž Jupiter 5 (perehodku). Mocim ir 2000km noskrējiens, odometrs strādā, viss ok. Šķūnī nostāvējis vairāk kā 20.g., skaidrs arī, ka laika zobs skāris vizuāli. Bet ne par to lieta. Man izdevās viņu dabūt pie dzīvības, nedaudz parūcīnāt un pat izkustināt no vietas. Un šeit sākās jautrība- pirmajā ātrumā ieliekas puslīdz labi (nedaudz iebrakšķējas, bet ok), tālāk jau gāja visādi. Ceļot pārslēgu uz augšu ir sajūta, ka tākā pārlēc, trešā ātruma vietā neitrālais(?). Ja godīgi nesapratu, kas pa kam. manliekas, ka 4tajā tā arī nedabūju. Uz vietas pārslēgt ātrumus līdz 4 robam tā arī neizdodas. Protams ceru, ka tad, kad nomainīšu eļļu (iespējams pirmo reizi moča mūžā) ātrumi sāks slēgties un viss būs ok. Nu eļļas tur kā tādas ir maz. Bet, ja nē.... Kas varētu būt par vainu?
Jāsaka, ka šis ir mans pirmais padomjlaika mocis, varbūt lieta nesaprašanā, bet ir vēlme atrestaurēt, kā piemiņu no vectēva.
Paldies, jau iepriekš!
Es domāju, ka pirmkārt pēc 20 gadu stāvēšanas viņu vispār uzreiz nevajadzēja mēģināt iedarbināt, bet gan uzreiz jaukt ārā un skatīties, jo pa tādu laiku eļļa sen ir zaudējusi savas sākotnējās īpašības, plus vēl sajūgam diski noteikti kārtīgi salipuši, tāpēc arī slēdzās ar kārtīgu krakšķi. Nav jau nekas īsti zināms par cilindru, vai nav iekšā ticis mitrums un sācis korodēt, gredzeni gan jau ka ir diezgan sasēdušies no šādas stāvēšanas un karburators arī gan jau, ka ir pilns ar nosēdumiem, blīvslēgi gan jau pārakmeņojušies.
Bet par ātrumu neesamību sāc ar eļļas maiņu, bet noteikti ir nepieciešams regulēt kārbu ar paplāksnēm.
Tāpēc, ja jau esi nolēmis restaurēt, tad iesaku nemēģināt braukt kamēr vēl iet, bet gan vienkārši jaukt visu ārā un mierīgā garā sākt visu restaurēt, atjaunot.
Ok. Mēģināšu pamazītēm knibināt. Sākumam saeļļošu. Ja nebūs uzlabojumu, tad urbšos dziļumā, ko man ļoti negribētos.Jāpiezīmē, ka karburātou kārtīgi iztīrīju + uzstādīju bezkontaktu aizdedzi. Blīvslegu komplekts jau ir nopirkts. Jādabū saļņiki drošības pēc un jāpasūta regulēšanas šaibas kārbai, sajūgam (drošības pēc). Paldies par pirmajiem padomiem.
Piekrītu par 100% fire rakstītajam,arī par regulēšanas šaibām vari aizmirst! Iža kārbas ir izturīgas pamatīgi! Blīvslēgi gan būs jāmaina,varbūt sākumā neko nejutīsi,bet temperatūras svārstību rezultātā pēc ilgas stāvēšanas defekti parādīsies(zinu pēc savas pieredzes).Varbūt tev ir karburators kurā čokam ir gumijas gredzens.
Nomaini eļļu,iztīri karburatoru,iepilini nedaudz cilindrā eļļu un izgriez motoru lai nav pa sauso un uz priekšu.
Un nevajag satraukties ja starp otro un trešo, trešo un ceturto ir neitrālais. Jupiteram tas ir normāli. Kad pats ar tādu braucu vienmēr to izmantoju ripinoties pirms līkuma. Uzkāpu uz Hondas un nevarēju saprast kā ar tādu braukt..
Planētai pazuda otrais ātrums un sajūgs galīgi sūdīgs. Ir kāds pie kā aizvest salabot? Pašam nav laika skatīties un pat arī īsti nezinu kur nopirkt rezerves daļas. Otrais nevis pazuda, ielikt var, bet ir pārsitieni. Takā pa tukšo, bet pa ik pa brīdim saķer,
Ļoti ceru uz jūsu palīdzību. Lieta tāda, ka no vectēva mantojumā ieguvu Iž Jupiter 5 (perehodku). Mocim ir 2000km noskrējiens, odometrs strādā, viss ok. Šķūnī nostāvējis vairāk kā 20.g., skaidrs arī, ka laika zobs skāris vizuāli. Bet ne par to lieta. Man izdevās viņu dabūt pie dzīvības, nedaudz parūcīnāt un pat izkustināt no vietas. Un šeit sākās jautrība- pirmajā ātrumā ieliekas puslīdz labi (nedaudz iebrakšķējas, bet ok), tālāk jau gāja visādi. Ceļot pārslēgu uz augšu ir sajūta, ka tākā pārlēc, trešā ātruma vietā neitrālais(?). Ja godīgi nesapratu, kas pa kam. manliekas, ka 4tajā tā arī nedabūju. Uz vietas pārslēgt ātrumus līdz 4 robam tā arī neizdodas. Protams ceru, ka tad, kad nomainīšu eļļu (iespējams pirmo reizi moča mūžā) ātrumi sāks slēgties un viss būs ok. Nu eļļas tur kā tādas ir maz. Bet, ja nē.... Kas varētu būt par vainu?
Jāsaka, ka šis ir mans pirmais padomjlaika mocis, varbūt lieta nesaprašanā, bet ir vēlme atrestaurēt, kā piemiņu no vectēva.
Paldies, jau iepriekš!