Jautājums, kā atšķiras motocikla K125 priekšējā dakša (paralelograma) no motocikla Moskva M1A dakšas? To, ka stūres stiprināšana K125 notiek caur vertikālo cauruli (līdzīgi kā velosipēdiem), bet M1A ar turētājiem, es jau zinu.
Interesē pašas dakšas īpatnības vai atšķirības.
Varētu būt ka mainoties gadiem arī mainījusies stūres stiprinājuma vieta.
Apskatot manu eksemplāru, šiltīte liecina par k 125 1951 gadu, ragu stiprinati kā šim eksemplāram:
1951 gada K 125:
Šis nav K125, bet gan M1A
Stūres stiprinājuma vietai ar gadiem nav nekāda sakara.
Kā arī tavu eksemplāru neesmu apskatījis, lai spriestu, kā tur stiprinās.
kasits 16.Nov 2015 23:00 Šis nav K125, bet gan M1A
Drīkst lūgt kādus argumentus, bet tiešām argumentus nevis pieņēmumus.
Pirmajiem K125 stūre tiešām stiprinājās kā velosipēdiem, bet ļoti neilgu laiku. Attēlos melnajam K125 ir vairāki elementi, kas norāda uz piederību tieši K dzimtai - signāls, "melnā kastīte", sēdeklis, t.i., noteicošākās komponentes ir īstās. Gluds bardočoks ir diskutējami, bet ne neiespējami. Dakšas konstrukcijā nekādu atšķirību nav un tā ir nemainīga jau kopš pirmsākumiem DKW un līdz K un M dzimtās parādījās teleskopiskie amortizatori.
http://www.dkw-autounion.de/Motorradfotos/DKW_RT_-_Modelle/DKW_RT_125_V_-_2_1941_2.jpg
17.Nov 2015 Ziņojums ir atzīmēts kā neatbilstošs foruma noteikumiem (*) un ir ar ierobežotu redzamību.
+
-
kasits 16.Nov 2015 23:00 Šis nav K125, bet gan M1A
Drīkst lūgt kādus argumentus, bet tiešām argumentus nevis pieņēmumus.
Pirmajiem K125 stūre tiešām stiprinājās kā velosipēdiem, bet ļoti neilgu laiku. Attēlos melnajam K125 ir vairāki elementi, kas norāda uz piederību tieši K dzimtai - signāls, "melnā kastīte", sēdeklis, t.i., noteicošākās komponentes ir īstās. Gluds bardočoks ir diskutējami, bet ne neiespējami. Dakšas konstrukcijā nekādu atšķirību nav un tā ir nemainīga jau kopš pirmsākumiem DKW un līdz K un M dzimtās parādījās teleskopiskie amortizatori.
http://www.dkw-autounion.de/Motorradfotos/DKW_RT_-_Modelle/DKW_RT_125_V_-_2_1941_2.jpg
Varam padiskutēt. Runājot par pašu rāmi, atšķirības ir rāmja nr. novietojuma vietās un pumpja stiprinājuma. Bāka, krēsls un pārējās lietas ir pielāgojamas un aizstājamas, tās diezin vai būs par pamatu.
Kurš uzskata " piedāvājumu diskutēt" par argumentu?
Rāmja nr. vieta gan nav maināma lieta.
Kā jau lietotājs Māris P33 teica, ka dakšas neatšķiras, to arī gribēju zināt.
Par pārējām lietām un atšķirībām varam diskutēt. Jo, mans viedoklis, ja par pamatu ņemts Moskva rāmis uz kura uzliktas detaļas - pieņemsim - bāka, sānu kastīte, skaņas signāls un citi atribūti, vēl neliecina ka tas ir K125
Runājot par rāmju atšķirībām, pamanīju, atšķiras arī centrālā atbalsta kāja.
Ja sanāks laiks, sabildēšu savus motociklus un ievietošu bildes gan ar K125 un M1A
Dakšas diez vai atšķiras.
ragi kā velosipēdam no sākuma stiprinājās gan k-125, gan m-1-a.
Pumpja stiprinājumi pirmajām maskavām ar atrodas rāmja priekšpusē tāpat kā k-125.
Man šķiet ka vienīgā iespēja rāmi atpazīt (k-125 vai m-1-a) ir rāmja numurs . cik zinu m-1-a nr ir iesists vertikāli blakus šiltītei,k-125 horizontāli virs šiltītes (varu kļūdīties)
Dakšas diez vai atšķiras.
ragi kā velosipēdam no sākuma stiprinājās gan k-125, gan m-1-a.
Pumpja stiprinājumi pirmajām maskavām ar atrodas rāmja priekšpusē tāpat kā k-125.
Man šķiet ka vienīgā iespēja rāmi atpazīt (k-125 vai m-1-a) ir rāmja numurs . cik zinu m-1-a nr ir iesists vertikāli blakus šiltītei,k-125 horizontāli virs šiltītes (varu kļūdīties)
Jautajums par kresla virsmam. To ka naca ar dermantinu apvilkts ramis es saprotu,bet ka atskirt pec modeliem melno gumijas kreslu virsmas, cik noveroju ir ar lielakam un mazakam zvaigznitem,kas uz kura no modeliem nacis?
Interesē pašas dakšas īpatnības vai atšķirības.