Ja tas ir antikvārs izsrādājums, to var mēģināt darīt, tikai ne mājas apstākļos. Ja ir iespējams nopirkt jaunu, vienalga par kādu cenu, tad nav vērts censties. Magnēti, it īpaši veclaicīgie, ir jutīgi pret pārkaršanu, bet arī vieglāk atjaunojami, ar nosacījumu, ka tie nav daudzpolu un nav iestrādāti citā (nemagnētiskā) materiālā. Metodes, domāju, ir atrodamas internetā. Kādreiz, kad nāca modē elektriskās ģitāras (ļoti sen) paši taisījām skaņu noņēmēju magnētus, bet rezultāts nebija visai iepriecinošs, labi ja izdevās iegūt 50% no rūpnieciskā magnetizējuma. To darījām toreizējās Pionieru pils radiopulciņā, kur bija pieejama tam laikam atbilstošā aparatūra un instrumenti.
Magnētus atjauno (to magnetiskās īpašības tikai) vienā firminjā Dzērbenes ielā 21, "Magnetons" . Tur esmu magnetizējis D6 motoru magnētus. Vispār labs magnetmateriāls (nomagnetizēts) tik viegli neatmagnetizējas. Vispār kas sanāks grūti pecīzi pateikt. Nebūs pārāk dārgi. Var mēģināt.
"Magnetonā" magnetizē uz kautkāda universāla darbagalda, jo vajadzīgas bija atbilstošas Fe polu uzlikas D6 motora magneta magnetizēšanai.
Manuprāt iekš .dyr4ik.ru, uztinot tinumus tieši uz magnēta ir pareizāk, bet neuniversāli. Tur tā lieta man patīk, bet vajag baigās kondensātoru baterijas, citādi OK.
Esmu ievērojis, ka, ja magnēts atmagnetizējas, tad no jauna nomagnetizējot magnetisms ar laiku atkal zudīs, diemžēl. Laikam nav labs materiāls un nekas labs tur nevar sanākt.
bet kā varētu atjaunot piemēram voshoda rotora magnētus? No dyr4ik.ru to es nevarēju saprast, jo tur lieta vairāk grozijās ap D5 un D6 motoru magnētiem
Kopš šīs diskusijas tapšanas ir pagājis ilgs laiks, varbūt kas ir mainījies, varbūt jaunas pieredzes?
Stipra vajadzība pārmagnetizēt U veida magnētu no pirmskara aizdedzes sistēmas. Izmērs nav mazs, aptuveni 300ml burciņas augstumā un platumā.
Skatījos kā to dara youtube un citos forumos, bet baigā pārliecība neradās, ka darbnīcas apstākļos var uzmagnetizēt maksimālā apmērā.
Protams ir variants sūtīt uz Poliju, Čehiju, UK, kur to dara, bet vai tiešām viņi ir tālāk tikuši par mums?