Ir interesanta lieta, laimīgi jaunu skūteru īpašnieki(no vecās paaudzes) brauc vecajās "pīlītēs" - vnk. ekonomē vai, tomēr, viņas ir labākas par jaunām?
Daugavpilī pats sastopamākais modelis:
Ar brillēm, praktiski šedevrs, bet ja vēl pārkrāsot mopēda/motocikla krāsā un uzlīmēt vairāk nesaprotamu uzlīmju, tad vispār bomba
- Bija versijas ar aizvērtu "bārdu".
Brāļi lietuvieši laida šādus čudus:
Principā jau nav slikti, bet plastmasas krāsa izbalāja saulainajā Latvijā
Vēl bija ķiveres no Leningradas, tik augsti vērtētas tajos laikos....
Kombinētas ķiveres labas visos aspektos - karstumā apakšējo daļu var atsprādzēt un aukstumā piesprādzēt
Viens mīnuss - vajadzīgas brilles)
cik zinu PSRS laikā daudzi motociklisti bija gatavi "nodot dzimteni" par šo:
ola:
Un šeit parādās kombinētās ķiveres
Diemžēl, nepasargā pilnībā, skar vējš...
Jampumpiņiem laid atviegloto variantu vasarai, patiesībā, tā nav ķivere, viens nosaukums
Visi šie modeļi ir muzeja vērti un tikai! Likuma priekšā ja ķiverei nav ES marķējuma, tā ir naģene un neatbilst CSN = sods. Pagaidām vēl neesmu dzirdējis ka Latvijā kādu sodītu, bet bija publikācija ka Itālijā latviešu baikerus izčakarēja par ES neesamību, ir nācies dzirdēt, ka Igaunijā esot kāds izčakarēts.
stiliigi " podi"
atceros man taada " ola" ar brilleem bija
kad sestdienaas vecfaaters laadejaa mani ljulkaa
un mees mizojaam ar emku uz pirti pakaljas mazgaat
Vācu utenī nopirku Austrumvācu ķiveri. It kā milicijas vai kā tur viņus DDR sauca. Labā stavoklī, ar skausta aizsargu, iespējams ka ar šādām pūli pie Beŗlīnes mūra mēģināja savaldīt )) Nekādu datumu vai uzrakstu nav, tika cipars 2, laikam izmērs.
Daugavpilī pats sastopamākais modelis:
Ar brillēm, praktiski šedevrs, bet ja vēl pārkrāsot mopēda/motocikla krāsā un uzlīmēt vairāk nesaprotamu uzlīmju, tad vispār bomba
- Bija versijas ar aizvērtu "bārdu".
Brāļi lietuvieši laida šādus čudus:
Principā jau nav slikti, bet plastmasas krāsa izbalāja saulainajā Latvijā
Vēl bija ķiveres no Leningradas, tik augsti vērtētas tajos laikos....
Kombinētas ķiveres labas visos aspektos - karstumā apakšējo daļu var atsprādzēt un aukstumā piesprādzēt
Viens mīnuss - vajadzīgas brilles)
cik zinu PSRS laikā daudzi motociklisti bija gatavi "nodot dzimteni" par šo:
ola:
Un šeit parādās kombinētās ķiveres
Diemžēl, nepasargā pilnībā, skar vējš...
Jampumpiņiem laid atviegloto variantu vasarai, patiesībā, tā nav ķivere, viens nosaukums
Nu un mājas "sagatave" - portatīvais variants!