Tātad epopeja ar Iža problēmām noslēdzās 4:30 sestdienas rītā. Problēmas bija divas- beigti kloķenes blīvslēgi(pilns karteris ar eļļu) un degvielas krāniņš, kurš nepadeva degvielu. Moci sāku vaļā jaukt 20:00, atpakaļ mocī motors bija ap 24:00. Tomēr meklējot atslēgu izpūtējam, uz galda tika atrasts nomaldījies kārbas zobrats Tad nu visu sāku no jauna. Ar dažādiem noguruma kavēkļiem, mocis bija salikts 4:30. No rīta atlika nedaudz pieregulēt karburatoru, nomainīt krāniņu un notīrīt pašu moci no eļļas traipiem. Sestdien tika veiksmīgi atklāta moto sezona un kopumā nobraukti ap 200km. Tāpat svētdien piedalījos Retro sezonas atklāšanā.
Sveiki. Steidzami nepieciešama palīdzība. Vai kāds līdz nakamās trešdienas vidum varētu līdzēt ar klaņa pirksta bukses pievīlēšanu? Ir dažādas bukses sagataves.
Lielākā problēma- kloķenes jau ir motorā. Varu motoru aizvest 50km rādiusā ap Rīgu. Ir telpas Dzirnavu ielā. Ādažu Egons atteicās to darīt, citus nezinu.
Izklausās ka nes kādu cauri?,ar to trrrr? Uzkarstot Virzulis kļūst par resnu un sāk ķīlēt,tas rada to trrrr. noslāpējot pēc sekundēm 10 šķil un brauc vēl kādu brīdi kamēr atkal,vai arī brauc lēnēm kamēr pietrīsies un tad varēs gāzēt.Man 250 jawa pa 7 tūkstoši tā arī nav pietrinusies,kā pabrauc 5km uz 100,,tā trrrr.izspiežu sajūgu paripinos,laižu sajūgu vaļā un braucu tālāk uz 90! Var uzregulēt treknāku degvielu(resnāku dīzivai augstāk adatu)tas arī palīdz!,mazāk uzkarst un neķīlē.
Tavā gadījumā ir cits defekts,tas ir novēršams,es v50niekam ilgi mocījos ar šito slimību,tagad var kapāt 5-10km pat gāzi nenometot,5km pat maksimālos apgriezienos.
...ar to ieķīlēšanu labāk tā piesardzīgi un ...tukšgaitā pailgi padarbināt, kamēr pieslīpējas. Kad moto trasēs bija tikai sovjetu dzelži, noklemmēšanas skaņu jau katrs pazina. Liecās klaņi, lūza vai ieķīlējās gredzeni, tas viss vēl ģilzes piebeidza...
Mans skijoringa motobraucējs 81-tā gadā trenniņos pirms mačiem Biķerniekos banānu javai gredzenus rievās šitā ievalcēja... uzmanīgi gredzenus izņēmām, adatu vīlīte,... tad degvielai klāt molibdena piedeva un rep. čempa bleķi kaklā...