07.Dec 2014 Ziņojums ir atzīmēts kā neatbilstošs foruma noteikumiem (*) un ir ar ierobežotu redzamību.
+
-
Pēc vairāku gadu dīkstāves projekts atkal ir ieraudzījis dienas gaismu un cerību uz pabeigšanu. Lai to izdarītu ir nopirkts vēl viens motocikls ar papīriem. Ģenerālplāns ir atjaunot motociklu maksimāli tuvu oriģinālajam stāvoklim. Atkāpes no oriģināla būs krāsas izvēlē, aizdedzē(elektroniskā) un varbūt vēl šādā tādā papildaprīkojumā.
Šobrīd var piedāvāt jebkādas daļas no blakusvāģa(visvairāk interesē labs hroms, rats, dubļu sargs, stikls).
07.Dec 2014 Ziņojums ir atzīmēts kā neatbilstošs foruma noteikumiem (*) un ir ar ierobežotu redzamību.
+
-
Pēc vairāku gadu dīkstāves projekts atkal ir ieraudzījis dienas gaismu un cerību uz pabeigšanu. Lai to izdarītu ir nopirkts vēl viens motocikls ar papīriem. Ģenerālplāns ir atjaunot motociklu maksimāli tuvu oriģinālajam stāvoklim. Atkāpes no oriģināla būs krāsas izvēlē, aizdedzē(elektroniskā) un varbūt vēl šādā tādā papildaprīkojumā.
Šobrīd var piedāvāt jebkādas daļas no blakusvāģa(visvairāk interesē labs hroms, rats, dubļu sargs, stikls).
Nepagāja ne daudz gadi līdz projekts atdzīvojas. Beidzot esmu ticis pie vēlviena motocikla un kas galvenais, ar LV papīriem. Ģenerālplāns ir līdz vasarai atjaunot motociklu maksimāli tuvu oriģinālajam stāvoklim. Plānotās atkāpes būs krāsas izvēlē un elektrosistēmā. Mocis tiks pulverkrāsots, pārslīpēts, pārbalansēts, pārlasīts, pārcinkots, pārspieķots utt., bet netiks pārhromēts.
Jautājums pieredzējušākiem moto meistariem- kas ir Jupitera vājās vietas, kurām būtu jāpievērš pastiprināta uzmanība? Daudz braukāts netiks, bet kad tiks braukts, tomēr gribētos ar lielāku pārliecību, ka arī tiksi atpakaļ.
Šobrīd meklēju:
1. blaķenes donoru vai vismaz labas hroma detaļas, vējstiklu, spārnu, hromētu ratu;
2. vējstiklu pašam mocim;
3.jebkuras citas motora un ritošās daļas detaļas, kas pie nopietnas restaurācijas būtu jāmaina(jauni virzuļi utt.)
creature2 10.Dec 2014 22:15 kas ir Jupitera vājās vietas
Parasti man tā pierādījās aizdedzes sistēma, kondiņi. Plīsušas arī ir sajūga troses. No elektonikas gadās, ka nojūdzas pagriezienu relejs un uzvedas visnotaļ neadekvāti. Un spidometri mirst apm 2 sezonā
Pārējais man šķiet daudzmaz neiznīcināmi.
kloķvārpstu sistēma kopā ar aizdedzi. tiklīdz kā katrā cilindrā savādāks aizdedzes moments un drusku vaļīgāka starpgabala savelkošā skrūve, ierievja vieta tajā tiek izsista. Griežas jau labi tie Ju, tikai, ja labi griež, ilgi netur. (tās pašas kloķenes). uz tām naudu nežēlo. kārbas kā jau visiem iž - teju nenokaujamas. viss pārējais, atskaitot motoru principiāli identisks planētām un 56 - kārtīgs tērauds. pēc smilšosanas tik papēti vai šuvēs nav plaisas. manam p2 uzradās vēlāk, pie rāmja priekšējās vertikālās caurules apakšas, kur sadalās caurules cem motora.
uzliec 12V vape, saliec nedilušas vai mazdilušas daļas motorā un brauc uz pasaules malu!
Svarīgi ir pārskatīt piekari. Noņem amortizatorus un pārbaudi aizmugurējās dakšas brīvkustību rāmī. IŽ's nav Jawa - bez noņemtiem amortizatoriem nospriegojuma dēļ brīvkustību šim mezglam ar roku nejutīsi. Ja ir brīvkustība, tad jāvirpo jauna caurejošā ass, tieši tā visbiežāk izdilst buksēs. Pašas bukses dilst retāk. Otrs piekares vājais punkts - blakusvāģa rata kustīgā svira. Tai dilst gan ass, gan bukses, kas šeit ir no plastmasas. Jaunas jāvirpo gan bukses (no bronzas), gan pati ass. Ja šeit runājam par JU, tad nomaini tēmas nosaukumu, citādi ir maldinošs. Lai veicas darbos!
pirmo brīdi tikko saliktam būs visādi niķi kas kaitinās, tie paši kondiņi, troses kā koko minēja, ar pašu elektrību nevajadzētu būt problēmu, vienīgi būtu visi savienojumi jāpārskrien, ja jau krāsosi tad tā pat būs jaizjauc, tad izjauc visu, katru slēdzīti un klemmīti apkop, es tā neizdarīju un kādu brīdi mocījos ar aķi, nedalādēja, nu jā gultņi un visi kustīgie savienojumi jāsaeļļo, kur solidolu, kur eļļas pilienu, konstruktors gariem ziemas vakariem
Es vairāk uzticos restaurētam vecajam nekā apšaubāmas izcelsmes analogam. Šis iespaids radās, kad pēc 300 mierīgi nobrauktiem km dnepram izkusa caurums virzulī, kas vienreiz jau paspēja arī ķīlēt. Tas bija Krievijā veikalā pirkts.
Pie LV meistariem kloķeni neesmu vedis, kaut kā ātrāk viss saorganizējas parasti vedot uz Čehiju. Manam BSA, kur bija galīgi kapi, visu sadarīja pa 100€ mēneša laikā. Saka jau, ka Siliņš arī taisa labi, bet pats nemāku teikt.
Pakaļējai dakšai esam darījuši tā - uz koordinātu darbagalda dakšā izvirpo vietu gultņiem (katrā pusē 3). Tad tā turpmākā apkope sanāk baudāmāka.
Es vairāk uzticos restaurētam vecajam nekā apšaubāmas izcelsmes analogam. Šis iespaids radās, kad pēc 300 mierīgi nobrauktiem km dnepram izkusa caurums virzulī, kas vienreiz jau paspēja arī ķīlēt. Tas bija Krievijā veikalā pirkts.
Pie LV meistariem kloķeni neesmu vedis, kaut kā ātrāk viss saorganizējas parasti vedot uz Čehiju. Manam BSA, kur bija galīgi kapi, visu sadarīja pa 100€ mēneša laikā. Saka jau, ka Siliņš arī taisa labi, bet pats nemāku teikt.
Pakaļējai dakšai esam darījuši tā - uz koordinātu darbagalda dakšā izvirpo vietu gultņiem (katrā pusē 3). Tad tā turpmākā apkope sanāk baudāmāka.
Šīs detaļas ir domātas vēlāku modeļu IŽ JU (sākot no 5. paaudzes, laikam), kuriem kloķvārpstas ir izjaucamas, resp., remontējamas. Runā, ka vēlāku modeļu un 3. paaudzes JU kloķvārpstas esot savstarpēji maināmas, pats par to pārliecinājies gan neesmu. IŽ'os pieredzējušāki biedri varētu paskaidrot sīkāk.
Es laikam īsti neizportu problēmu....Ju motori ir nopērkami diegan lielā skaitā, par sakarīgiem cipariem, OK, nu varbūt mazāk nekā iepriekš, bet tomēr - kāpēc kaut kas, kas vēl turklāt ir iemetināts jārestaurē, ja var salasīt no donoriem +/- variantu, ja galīgi nojāta tā kloķene. Nav jau Jawa, kurām lielākoties visi pārdodamie donori ir totāli nojāti
varbut jupim bij :roll:
man nekad nebij jupa dekorativie vaki