Aizmirsi paroli?

Uldis Leiskalns
22.Feb 2009
+
patīk
-
Nodošu atklātībā mana Tēva Gunāra Leiškalna aizdedzes noslēpumus nopietniem interesentiem kluba E14 ietvaros. Uldis Leiškalns.

Armands
23.Feb 2009
+
patīk
-
Kas tas par klubu?

neziniits
23.Feb 2009
+
patīk
-
NJā, labprāt iepazītu šo info un vēlētos izzināt sīkumos jo nu elektronika ir mana slimība :)

mikimauss
25.Feb 2009
+
patīk
-
uldi, es esmu vel lielaks fans, kur nu vel radinieks :) ,
jēkabs :) P.S. man un krišjānim šie noslepumi ir svarigi ;)

Andris_Z
23.Mar 2009
+
patīk
-
Nan šķiet ka tur nav nekādu lielu nostēpumu. Man priekš sevis tur par 95% viss ir skaidrs.
Neskaidri varētu būt tikai izgatavošanas tehnoloģiskie sīkumi.
Ja praktiski ko taisa tad viss pamazām atklājas.
Tās pareizās idejas apmēram ir zināmas. Vajag tikai noslīpēt tehnoloģiskos risinājumus.
Aizdedzes spoles princips ir super. Man ļoti patīk. To kādreiz Vitolds realizēja divdzirksteļu spolēs ar transformātoru eļļas dzesēšanu un izolāciju, uz VAZ-2103 motora (apmēram 1985-86 gads bija) demonstrēja lejot virsū no spaiņa ūdeni uz svecēm virsū.
Liela augstsprieguma strāva, vnk super. Netā neesmu tādas redzējis.
Te info no žurnāliem.
http://foto.inbox.lv/retromoto~juriz/15-08-2008-2
Te sadabūju bildīti kura nesen taisīta.
http://content8-foto.inbox.lv/albums95292687/andro61/Aizdedzes/Spole-Leiskalna-1.sized.jpg

Uzmanīgi! Nezināmais pievelk kā magnēts. Aizdedzes noslēpumus nopietniem interesentiem kluba E14 ietvaros.
Tur nav nekādu noslēpumu! Visu ko var iestāstīt nezinošam cilvēkam. Šitai lietā ir jāzin labi pamati, tad tās lietas sastājas savās vietās un nevar vnk uz bassi paķert.
Starp citu Lietuvas ūdensmotosportisti jau pirms Gunāra aktivitātēm bija tādas aizdedzes taisījuši un eksperimentējuši sacensību gaitā. Te vēl nav īstas skaidrības par to, kas pirmais, Leiši vai Latvieši to ideju izauklēja.

Andris_Z
28.May 2012 | Pēdējo reizi labots 01.Jūl 2012 13:12; labots 2 reizes
+
patīk
-
http://content6-foto.inbox.lv/albums186366736/delta133/18-12-2011/P2250798.sized.jpg
Te nu interesantas spoles konstrukcija.
Vispār laba ideja. Ir ko papētīt.
Visa ideja, lai palielinātu strāvu dzirksteles izlādes laikā. Ja strava lielaka, tad noteikti dedzinātspēja labāka. Ja tur uzmetas treknāks maisījums, tad uzreiz ieguvums. Parastā nestrādās. Ir spečuki, kas teiks, ka tā lieka greznība - tāpat taču iet, laikam nav to lietu pētījuši un mēģinājuši.
http://pic2.fotki.lv/photos2/8/W0003628/000362701/000036270048_%23_3_%23_andro61.jpg
Atjaucu vienu originālu. Izrādījās viens kondensātors nestrādāja. Bet spole vispār strādā. Tas labi.

Skolnieks
29.May 2012
+ 0
patīk
- 1

Skolnieks
29.May 2012
+
patīk
-
Vēl jautājums divas spoles vienai primara/sekundara pretestiba 1,3-1,7omh/7400-11200omh
otrai 0,52-0,76omh/2400-3500omh

No tā neko nesaprotu - kur būs atškirība, kura labāka ja tur ir kāds labums.

fire
29.May 2012
+
patīk
-
Skolnieks 29.May 2012 00:43
Vēl jautājums divas spoles vienai primara/sekundara pretestiba 1,3-1,7omh/7400-11200omh
otrai 0,52-0,76omh/2400-3500omh
No tā neko nesaprotu - kur būs atškirība, kura labāka ja tur ir kāds labums.

Pirmā varētu būt baterijas vai maiņstrāvas ģeneratora aizdedzei, otra elektroniskajai aizdedzei. Savstarpēji neaizvietojamas.
Andris_Z 28.May 2012 19:48
Ir spečuki, kas teiks, ka tā lieka greznība - tāpat taču iet, laikam nav to lietu pētījuši un mēģinājuši.

Sporta tehnika no ielas tehnikas atšķiras ne tikai ar aizdedzi. Negribēsi mainīt sveces katru nedēļas nogali, ja ar parasto aizdedzi var nobraukt vairākus desmitus tūkstošus km.

Ruu@uto
29.May 2012
+
patīk
-
Nūū.. Leiškalna aizdedzes atminu no kartinga laikiem - mēs, puikas, Jauno tehniķu
stacijā Ausekļa 16 valcējām viņa aizdedzēm korpusus, ķippa šprotu bundžas. Par
katru kvalitatīvu "bundžu" Leiškalns maksāja 1 rubli, tolaiku puikiem tā bija nauda...
Kolorīts cilvēks bija, atminu allaž baltā daļēji aizpogātā, kreklā, un "zinātnieka" pāris
centimetru par īsām biksēs :-)
Andrim_Z > Arī sporta tehnikai sveces nav jāmaina ik sacīksti, ja ar tām pareizi
apietas. Es visu savu kartinga laiku nobraucu ar "LODGE 400" sveci, maksāja tiem
laikiem drausmīgu summu, 20 RUBĻUS, tikai bija jāievēro noteikumi :-)

Skolnieks
31.May 2012
+
patīk
-
Nu abas ir no elektroniskajam aizdedzēm uz tas pirmās spoles ir rakstīts Sport...talāk vāciski.

fire
31.May 2012
+ 1
patīk
- 0
Omiskā pretestība praktiski neko neizsaka. Spoles var būt ar atšķirīgu omisko (līdzstrāvas) pretestību, bet induktivitāte tām var būt vienāda. Ja sekundārajā tinumā būs vienāds vijumu skaits, bet viena būs tīta ar 0,06mm, bet otra ar 0,1mm vadu, pretestība atšķirsies 2,5 reizes, bet induktivitāte būs vienāda. Svarīgs ir arī spoles serdes materiāls un serdes ģeometrija. Ja spoles izcelsme nav zināma, tranzistoru aizdedzei tādu izmantot nevajag, jo var sadegt aizdedzes vadības bloks. Tiristoru aizdedzei ar akumulējošo kondensatoru derēs praktiski jebkura spole. Labāk mēģini pēc marķējuma spoles identificēt. Iemet kādā vācu forumā, gan jau kāds atpazīs.

Lapa 1 no 1

Pēdējie ziņojumi Forumā