Aizmirsi paroli?

Vanc
08.Sep 2008
+ 4
patīk
- 4
Sveiki! cerams šāda tēma vēl nav, jo search'ā tādu neatradu! tātad cik noprotu mopēdam kuram kubi ir 49 (Delta) ir vaidzīgas M kategorijas tiesības (pareizi ?).Bet vai es drīkstu izmantot velosipēda tiesības ? Ja mani policists apstādina un parādu velosipēda tiesibas, viņš man pateiks ka vis kārtībā un varu braukt tālāk ? :pioner:

krissis
08.Sep 2008
+ 4
patīk
- 4
ġaidi ar maisu. Lai vadītu mopēdu tev vajag M kategorijas tiesības.

Ģirts
08.Sep 2008
+ 7
patīk
- 2
Vot kur visi šitādas muļķības padzirdējuši?Man skolas biedri arī pagāšgad domāja ka ar velo tiesībām var motorolleri vadīt(49 kubu) es jau teicu ka nevar,tad pazvanija uz CSDD un pārliecinājās!

Motoprieks
08.Sep 2008
+ 4
patīk
- 3
Cilvēks mīļais noziedo savu laiciņu un iemācies ceļu satiksmes noteikumus un noliec M kategoriju un visiem nebūs liekas proglēmas ar policistiem un citiem ceļu satikmes vadītājiem! Tās tiesības vajag tavai drošībai nevis policistiem! Noziedo tos savus 15ls un noliec! šeit ir interneta testa versija tāds pats eksāmens būs arī csdd http://csnt.csdd.lv/
P.S. es arī to izdarīju šovasar takā vēlu lielu gribas spēku un novēlu droši braukt!!! :)

Vanc
08.Sep 2008
+ 1
patīk
- 1
paldies motoprieks! Es p[ac arī domāju ka velo tiesības neder, bet man te pilnu galvu pieskaloja visadi ka der 8)
tākā vien būs jākratās uz valmieru :macies:

krekers
08.Sep 2008
+ 1
patīk
- 0
A pirms kādiem gadiem 5, kad vēl bija vecā tipa tiesības (cik nu tur vecā. 1 versija, pirms pašreizējajām), tad tur bija tā: augšpusē uz tiesībām bija rakstīts tur "Mopēda / Velosipēda vadītāja apliecība".
Nu nevaru galvot, ka tā bija, bet nu itkā bija tā, ka, ja tev ir (vismaz) 14 gadi, tad tev atstāj abus divus, turpretīm, ja tev ir 12 vai 13 gadi, tad svītroja to mopēdu ārā. To zinu teikt, jo tajā laikā draugs, kad lika, viņam izvītroja ārā to mopēdu. (Draugam tolaik vēl nebija tie 14.) Bet vienai paziņai (tolaik bija 14) atstāja abus divus. Abas tiesības redzēju savām acīm. Iespējams, ka tā kāda CSDD darbinieku nolaidība, slinkums svītrot, etc., bet nu tā nu tas sanāca. Tagad jau ir viss savādāk droši vien.

retromotomans
08.Sep 2008
+
patīk
-
krekers :
A pirms kādiem gadiem 5, kad vēl bija vecā tipa tiesības (cik nu tur vecā. 1 versija, pirms pašreizējajām), tad tur bija tā: augšpusē uz tiesībām bija rakstīts tur "Mopēda / Velosipēda vadītāja apliecība".
Nu nevaru galvot, ka tā bija, bet nu itkā bija tā, ka, ja tev ir (vismaz) 14 gadi, tad tev atstāj abus divus, turpretīm, ja tev ir 12 vai 13 gadi, tad svītroja to mopēdu ārā. To zinu teikt, jo tajā laikā draugs, kad lika, viņam izvītroja ārā to mopēdu. (Draugam tolaik vēl nebija tie 14.) Bet vienai paziņai (tolaik bija 14) atstāja abus divus. Abas tiesības redzēju savām acīm. Iespējams, ka tā kāda CSDD darbinieku nolaidība, slinkums svītrot, etc., bet nu tā nu tas sanāca. Tagad jau ir viss savādāk droši vien.

Esmu pats pieredzējis braucot uz mopēda, brīdī, kad apstādina ceļu policija šādi apgalvojumi nelīdz. Tāpēc labāk tiešām nolikt to eksmāmenu M kategorijā un pats arī jutīsies drošāk un brauksi ar godu.

xrolisx
10.Sep 2008
+ 2
patīk
- 0
nau tiesa ar velosipedu tiesibam vareja braukt ar skuteri tas bija apmeram pirms 2 gadiem, tas ir patiesam jo manu draugu aptureja un vins paradija un vis ok. Tagad tas nau un vairs nebus :twisted:

Raitis
10.Sep 2008
+ 2
patīk
- 0
Nu nez, kad es kārtoju tiesības (pirms 2 vai 3 gadiem), tad tur uz apliecības ir skaidri un gaiši rakstīts: "Velosipēdista (mopēdista) vadītāja apliecība"... Ar motorolleri braukt sanāk diezgan reti, esmu pāris reizes apturēts, pat pirms pāris dienām uzrādīju to pašu veco vadītāja apliecību un viss bija čikeniekā, pat laimīgu ceļu novēlēja... :)

Vanc
10.Sep 2008
+ 1
patīk
- 0
nezinu vai raitim var ticeet :D
izlasam šo te : http://www.csdd.lv/?pageID=1150702504

retromotomans
31.Dec 2008
+
patīk
-
2004. gada 5. maijs
Mopēdisti, velosipēdisti – saturieties!

Kā informēja Ceļu satiksmes drošības direkcija, līdz šim nebijušas prasības un atbildība izvirzīta velosipēdu un mopēdu īpašniekiem. Stājoties spēkā jaunajai kārtībai, pārējie braucēji un gājēji var rēķināties, ka mopēdus un velosipēdus turpmāk daudz nopietnāk kontrolēs un uzraudzīs ceļu policisti, tādēļ divriteņu transportlīdzekļu vadītāju dalība satiksmē būs atbildīgāka un, cerams, mazāk apdraudēs citus satiksmes dalībniekus.
Līdz šim mopēdu vadītāji tika uztverti līdzvērtīgi velosipēdistiem. Tomēr no 1.maija prasības mopēdu un velosipēdu vadītājiem ievērojami atšķirsies. Turpmāk mopēdi būs jāreģistrē. Turklāt no 1.jūlija mopēdu vadītāji saņems tādu pašu vadītāja apliecību kā citu transportlīdzekļu vadītāji un mainīsies prasības eksāmenu kārtošanai. Stājoties spēkā Administratīvo pārkāpumu kodeksa grozījumiem (arī no 1.jūlija), gan velosipēdu, gan mopēdu vadītājiem noteikta jauna atbildība ceļu satiksmē, un par noteikumu pārkāpšanu paredzēti sodi.
Jauna prakse Latvijā un daudzās Eiropas valstīs ir mopēdu reģistrācija. Latvijā mopēdi jāreģistrē no 1.maija. Saskaņā ar grozījumiem "Ceļu satiksmes likumā" par mopēdu tiks uzskatīts tāds divriteņu transportlīdzeklis, kura motora darba tilpums ir mazāks par 50 kub.cm. Satiksmē pieļaujamais braukšanas ātrums visiem mopēdiem ir 45 km/h. Veicot reģistrāciju, mopēdiem līdzīgi kā motocikliem tiks izsniegta viena numura zīme un reģistrācijas apliecība.
Līdz šim ar jebkuru mopēdu varēja braukt jau no 14 gadu vecuma, turklāt, lai saņemtu vadīšanas tiesības, bija sekmīgi jānokārto samērā vienkāršs satiksmes noteikumu tests. (Identisku testu 12 gadu veci bērni kārto velosipēdista tiesību saņemšanai). Arī turpmāk mopēda vadītāja tiesības varēs saņemt no 14 gadu vecuma, tomēr mainīsies apliecība un tās izsniegšanas kārtība. No 1.jūlija mopēda vadītāja kategorija būs iekļauta transportlīdzekļu vadītāja apliecībā. Sekmīgi nokārtojot mopēda vadīšanas teorētisko eksāmenu, cilvēks saņems vadītāja tiesības ar norādi, kas ar šo dokumentu ļaus viņam vadīt mopēdu. Līdz ar to no 1.jūlija tiks palielināts arī teorētisko jautājumu skaits eksāmenā – turpmāk to būs 20 iepriekšējo 10 vietā.
Mopēdu un velosipēdu vadītājiem grozījumos APK ieviesti vairāki sodi. Ja līdz šim mopēdu un velosipēdu vadītāja atbildība satiksmē bija ļoti nosacīta un augstākais soda mērs tika piemērots par braukšanu bez vadītāja apliecības (5 lati), tad turpmāk šo braucamrīku vadītājiem paredzēti sodi līdz 40 latiem. No 1.jūlija mopēdu un velosipēdu vadītājus varēs sodīt par braukšanu reibumā, noteikumu pārkāpumiem pret gājējiem, ceļa zīmju neievērošanu un bēgšanu no notikuma vietas pēc satiksmes negadījuma. Par bēgšanu no notikuma vietas paredzēts bargākais sods – līdz 40 latiem.
Ja velosipēda un mopēda vadītājam alkohola koncentrācija asinīs ir no 1 līdz 1,5 promilēm, tiek piemērots 20 latu liels sods, ja koncentrācija ir lielāka, – sods 30 latu. Tādu pašu sodu piemēros par braukšanu narkotisko vielu reibumā. Par noteikumu pārkāpumiem attiecībā pret gājējiem velosipēdu un mopēdu vadītājiem piemēro sodu līdz 20 latiem. Par dažādu ceļa zīmju neievērošanu – 5 lati.
Kā tas bijis līdz šīm, arī turpmāk velosipēdista tiesības varēs saņemt no 12 gadu vecuma, CSDD sekmīgi nokārtojot satiksmes noteikumu testu. Sākoties aktīvai velosezonai, ir sagatavota "Velosipēdista rokasgrāmata". Tā noderēs kā satiksmes noteikumu atgādinājums tiem, kam ir velotiesības, bet tiem, kuriem to vēl nav, radīs priekšstatu par velosipēdista pienākumiem un atbildību uz ielas un mudinās kārtot eksāmenu tiesību saņemšanai. Velobuklets tiks izplatīts CSDD 26 nodaļās, ceļu policisti to dalīs velobraucējiem pilsētu ielās, tāpat bukletu izplatīs arī velosipēdu tirgotāji visā Latvijā.

Sagatavoja Ints Grasis
No laikraksta "Kurzemes Vārds" mājas lapas
Oriģināls Internetā: http://www.kurzemes-vards.lv/?doc=27208

R.Ch
01.Jan 2009
+
patīk
-
Jā, nezinu no cik gadiem var dabūt velo tiesības, man bija vecās velosipēda/mopēda, kad devos strādāt par kurjeru ar rolleri, aizbraucu uz CSDD, un apmainīju to veco "velosipēda/mopēda" pret jauno.

Wafen
01.Jan 2009
+
patīk
-
Nezinu, es pats vasara nodevu uz M kategoriju vajadzeja medecinisko apskati un 15 lati - tiesibas + eksamens :)

po4ka
04.Jan 2009
+
patīk
-
tieši tā, Wafen!
VAsarā tiesības bija 9ls, eksāmens 5 ls, man ārsta komisija maksāja 17 latus!
Visu nokārto un rullē uz nebēdu! geek 8)

retromotomans
23.Apr 2009
+
patīk
-
Vanc :
Sveiki! cerams šāda tēma vēl nav, jo search'ā tādu neatradu! tātad cik noprotu mopēdam kuram kubi ir 49 (Delta) ir vaidzīgas M kategorijas tiesības (pareizi ?).Bet vai es drīkstu izmantot velosipēda tiesības ? Ja mani policists apstādina un parādu velosipēda tiesibas, viņš man pateiks ka vis kārtībā un varu braukt tālāk ? :pioner:

Skat. pilnu atbildi uz jūsu jautājumu; tur ir atrodami arī jaunie izcenojumi attiecībā uz mopēda eksāmenu un vadītāja apliecību:
http://www.csdd.lv/?pageID=1239964932

Maakslinieks
18.May 2009
+ 1
patīk
- 0
Nez mani draugi valee ar mopediem RIGA
vinu ments notur un saka paradi tiesiibas tas iedod veļa tiesiibas neko nesaka uzraksta bridinajumu par to ka kaskas galvaa nebija kautgan draugam 12 gadi :D
otreiz ments notureeja pateica kaska lai galvaa bremzes lai ir faras lai strada brauc laimiigs
laikam policija zina ka RIDZINAS neiet :D
dazas labas ar veluku var nodziit :D

RAFFS
18.May 2009
+ 2
patīk
- 0
Tie policisti nav īsti gudri, ka visus tā ''palaiž'' tālāk, zinu ka pats braucu bet atbilstošajām katagorijām, bet uzsatu ka tiesības vajag, savādāk visādi tādi-nekādi braukā pa koplietošanas ceļiem un maisa gaisu ar savu braukšanas mākslu !

Nepiekritīšu tam, ka Rīdziņas neiet. Ja normāli sataisa, ar visām atslēgām nevis tikai ar skrūvgriezi un āmuru, tad var sataisīt. Kā mopēdu taisīsi, tā brauksi.Ja jau lauzt māki tad arī braukt nesanāks ;)

retromotomans
18.May 2009
+
patīk
-
Jā - ir tikai divas iespējas:
1) rullēt pa krūmiem līdz 14 gadiem;
2) nokārtot tiesības M kategorijā (20 jaut., 2 pieļaujamās kļūdas);
Citādi var sanākt iet mājās ar kājām!

matiis3388
24.May 2009
+
patīk
-
Vai ,ja es braucu kārtot mopēda tiesības, man jāņem līdzi pase vai der arī dzimšanas apliecība? Paldies!

Duke11
08.Jun 2009
+ 0
patīk
- 1
Taka tu ieisi uz CSDD tev līdzi vaidzēs PASI,med kom apliecību vai kā viņu sauc (rozā kartiņa ar bildi) un NAUDU 3LS tad jāsamaksā un 15 ar kapeikām pēc tam nākošajā dienā kad iesi likt tiesības,tev liks ierasties 8:50 samaksāt,nodot kvīti ar dokumentiem atstāt to tajā vietā kur pierakstījies 9:00 tevi laipni ieaicinās izstabiņā,pateiks kurš ir tavs dators un pēc paskaidrojumiem tev būs jāpilda tests! :smiekli:

« 12 »

Pēdējie ziņojumi Forumā