krekers :
A pirms kādiem gadiem 5, kad vēl bija vecā tipa tiesības (cik nu tur vecā. 1 versija, pirms pašreizējajām), tad tur bija tā: augšpusē uz tiesībām bija rakstīts tur "Mopēda / Velosipēda vadītāja apliecība".
Nu nevaru galvot, ka tā bija, bet nu itkā bija tā, ka, ja tev ir (vismaz) 14 gadi, tad tev atstāj abus divus, turpretīm, ja tev ir 12 vai 13 gadi, tad svītroja to mopēdu ārā. To zinu teikt, jo tajā laikā draugs, kad lika, viņam izvītroja ārā to mopēdu. (Draugam tolaik vēl nebija tie 14.) Bet vienai paziņai (tolaik bija 14) atstāja abus divus. Abas tiesības redzēju savām acīm. Iespējams, ka tā kāda CSDD darbinieku nolaidība, slinkums svītrot, etc., bet nu tā nu tas sanāca. Tagad jau ir viss savādāk droši vien.
Vanc :
Sveiki! cerams šāda tēma vēl nav, jo search'ā tādu neatradu! tātad cik noprotu mopēdam kuram kubi ir 49 (Delta) ir vaidzīgas M kategorijas tiesības (pareizi ?).Bet vai es drīkstu izmantot velosipēda tiesības ? Ja mani policists apstādina un parādu velosipēda tiesibas, viņš man pateiks ka vis kārtībā un varu braukt tālāk ? :pioner: