Jautajums cilvēkiem, kuri braukā ar moto piekabēm, piemēram, Pav40. Viņas ir jāreģistrē kaut kā?
Lūk piemēram bilde, kurā uz piekabes ir kaut kāds numurs virsū, bet ne LV.
Interesē arī paštaisīts variants no jurdiskās puses.
Interesanti. Vai ir redzēta piekabe ar motoru kuru varētu pievienot kaut vai velosipēdam?
Nebūtu slikti piekabe ar elektromotora piedziņu un pie viena akkumulātori labi piespiestu riteni. Kam vajag pieāķē un aidā uz priekšu.
Radās doma Ižam izveidot no nulles piekabīti ar vecu piesitienu, izskatītos gan interesanti, gan arī praktiski būtu. Bet nu laikam Juriskā puse visu aptur..
Pa garo ziemu esmu apgadājis ne-retro-moto ar alu stiprinājumiem apmēram uz 150 litriem (sāni abi, bagāžnieks, somai papildus paliktnis) Tagad pamazām plānoju saķimerēt arī piekabīti no alumīnija un piereģistrēt LV vai Vācijā. Esmu stipri pārliecināts ka tas ir iespejams. Vai kādam ir kadas saites par veiksmīgiem projektiem ES teritorijā? PAV būs par dārgu un tā īsti neiederas pec skata. Info noderēs arī citiem lietotājiem varbūt.
Cik es esmu dzirdējis un lasījis pa forumiem, tad EU tikai Lietuvā ir dikti pielaidīgi likumi uz visādu castom reģistrēšanu. Ir nācies dzirdēt, ka Latvijā taisītus baikus piereģistrē Lietuvā, un tad caur fiktīvu personu pārdod atpakaļ taisītājam!
Paprasi foruma biedram Ja, lai šis iedod vāciešu kaut kādas adreses (galus) - sazinies ar šiem!
AivisG 20.Apr 2013 20:34 metru plata ar 30cm riteni un 100kg der?
Neko nerēķinot un nemeklējot, jau no pirmā acu uzmetiena šķiet, ka ir pārāk smaga!
Paštuko - Javas blaķene sver 70 kg - 634. Javai līdz 90 kg - 638. Javai, un kravnesība nav 100 kg! Ar 16 X 3,25 riteni.
Ja moča somas piekrausi + kaut kādu svaru dos arī piekabe = 100 kg : 2 (+ pašmasa piekabei) = 50 kg uz pakaļējo riteni..... Ka nesanāk, ka priekšējais moča ritenis vispār nespēs nolaisties uz zemes!
Es domāju, ka neko diži smagāku un lielāku par PAV netaisi gan.
P.s. TŪV Latvijā arī reģistrē transportu - tā ir vācu meitas firma. + Spānijā arī, ...
Interesanta piekabīte, un vēl interesantāk ir kā ar tādu var braukt.Vajadzētu būt diezgan jocīgai sajūtai kad straujākos pagriezienos kaut kas mēģina mocīti no aizmugures (un vēl tik augstu) pagrūstīt... Vai Vācijā daudzi ar tādām piekabēm braukā?
Es pavirši lasīju to lapu, izgatavošanas rasējumi ir tam braucamajam kas piekabē, tas saucas "Aluskaste". Piekabes pilnai masai jābūt velkošā moto pašmasa + 75kg / 2. Tur piekabināts pie bmw klasikas, tas ir visai pasmags. Noteikumus izdodot TÜV inženieris (bezmaksas), tas laikam ir paredzējis ka nekas slikts nenotiks ja piekabina augšā. Kas to lai zina vai braukā, var būt viens eksemplārs. Ir piereģistrēts, apskate nav jāiet, apdrošināšanas un nodokļa arī nav.
Lūk piemēram bilde, kurā uz piekabes ir kaut kāds numurs virsū, bet ne LV.
Interesē arī paštaisīts variants no jurdiskās puses.