Jautājums sekojošs - vai Jēkabpils apkārtnē montē riepas motocikliem? Biju iegriezies vienā riepu montētavā, tur pateica, ka montē automašīnām. Ja kāds, zina, kur montē tad norādiet adresi.
Es pajautāju, lai saņemtu pretī atbildi, nevis trīs bezjēdzīgus pretjautājumus.
Problēma ir tāda, ka vajag cietu apvalku nomontēt no diska, nesabojājot diska aploci un virsū uzmontēt šosejas apvalku. Vienreiz jau esmu montējis cietu apvalku, vairs rokas neceļas.
valcha1997 24.Sep 2016 23:48 ka vajag cietu apvalku nomontēt
Varbūt kungs varētu izskaidrot saprotamāk,kas tas ir par tādu APVALKU kas jāmontē!
Varbūt tas ir kaut kādam kosmosa kuģim? Tiem esot kaut kādi karstum aizturoši apvalki.
Es jau nomontētu, bet apvalks ir tik ciets, ka ar izlaistu gaisu tas nesaplacinās. Mēģināju uzsildīt, bet nekā. Teicu, ka negribu čakarēties, bet nu ok, laikam citu variantu jau nav.
Es ar kaut kā zinu ka ir riepa, kamera, spieķi, riteņa rumba, gultņi un citas sastāvdaļas no kā salikts ritenis. Par apvalku neko neesmu dzirdējis. Kas tas ir? Kaut kas līdzīgs karbiķim un poršņai?? Vai varbūt kaut kas no karobkas?
Senos laikos kad lielai daļai tautas bija maza izglītība (dažas klases) labākajā gadījumā un nezināja īstos terminus tad arī izmantoja kādus vārdus no sadzīves, lai aprakstītu konkrēto detaļu. Mūsdienās izglītība ir pieejama visiem, bet redzams, ka kāds tomēr palicis bez.
Bet vai pieminēt štraumancīnu, vaservāgu, šmucpapīru, ķemratu, pervi utt arī nedrīkst?
Bet moto apvalks tiešām nes cauri... Kā angļi saka - mindblow...
Ak jā, piemirsām svarīgāko: OBOLOČKA
man ir priekšlikums: garāžas sezonas ietvaros veram vaļā jaunu tēmu_- "pttv", kas būtu pilnīgo tizleņu tehniskā vārdnīca.
1) kaļenvals- kloķvārpsta
2) apvalks- riepa
3) poršņa- virzuļu, cilindru grupa
4) hadene- ritošā daļa
5) biedri, turpinam!
Ar ko tad motocikla riepas montēšana atšķiras no auto riepas montēšanas? tai pašā servisā, kur biji, palūdz arī lai nomaina! Tikai kaut kā cik ir bijusi darīšana, pagaidām neviens Jēkabpils serviss nav iedvesis uzticību.
Pēc personīgās pieredzes saku, ka nav nekā garšīgāka par 30 gadus ārā stāvējuša smagā motocikla riteņa sadalīšanu. Kad to akmeņaino ĻŠZ riepu ar izlaistu gaisu ar smago āmuru nevar atsist.. bet izdarīt ar rokām un LABĀM montējamām lāpstiņām var visu. Un, vēl jo vairāk, ja riteņa feļļa ir jāuzpasē, tad 100% tai servisā (ja vien viņiem nav plastmasas uzlikas darbagaldiem) tā tiks sabojāta. tāpēc arī neviens neaizraujas ar vecu riepu montēšanu uz svaigām feļļām.
Un vēl - nevajag celt snīpi gaisā un apvainoties, ja tiek izteikti pamatoti aizrādījumi. pašu šausmīgi tracina šitie "apvalki". KUR TĀDI IR IENĀKUŠI MŪSU VALODĀ?????
dažkārt tiešām šķiet, ka retromoto.lv sākumlapā jābūt motocikla shematiskam zīmējumam ar pozīcijām kā sauc katru detaļu...