Atceros bērnībā, krievu laikā bija tādi līmējami lidmašīnu, kuģu, tanku u.c. sarežģīti papīra modelīši. Bija jāgriež no kartona un jālīmē kopa ar līmi "Marss"
Tagad skatos- interneta veikalos ir kaut kas līdzīgs, bet nezinu kādas kvalitātes! Varbūt kāds ir ar ko tādu nodarbojies? Un varbūt kādam mājās ir vēl saglabājušies vecie labie oriģinālie- vēl nesalīmēti?
Man kaut kā tie papīra modelīši nevisai patīk. Labāk kas stabilāks, tā vietā ņemt plastmasu, lai nešķiebjas no mitruma. Varbūt priekš pirmajiem soļiem arī der, jo viss gatavs.
Man te viens "sociālais pasūtījums" ko par tēmu "novilkt" no tīkla bija. "Novilkās" dati pāris DVD matricu apjomā ar visādiem noskannētiem līmējamajiem. Ja ir baigā interese un ir ar ko izdrukāt, varam sarunāt, kā tos datus pārkopēt. Ir autiņi. lidaparāti, kuģi, kara tehnika un nezinu, kas vēl. Neko pats šķirojis vai pārbaudījis gan neesmu, kaut arī ideja izgriezt detaļas no alus bundžām (baigi pateicīgais materiāls) un kopā ko salodēt bija, bet ar to brīvo laiku, diemžēl, ir, kā ir.
Ja interesē auto modeļi tad iesaku tikai vienīgi Burago saliekamos modeļus,pārējās firmas nav tik kvalitatīvas,taču burāgo man bija bērnībā laigan cena nav lēta un tagat grūtāk viņus atrast.Līmējamie ir baigi nekvalitatīvi(droši ka citi ir labi)taču labāk ko no plastmasa vai metāla
esmu ar šiem papīra modeļiem saskāries, ķēpa liela, kvalitāte detaļām slikta, neprecīzas detaļas, iegādājos šos kartona modeļus lai vēlāk tos divkāršā izmērā izgatavot no/kuģa korpusa ribas no finiera,korpusu aplīmēt ar stikla šķiedru/ ielikt motoru vadāmu ar tālvadību, prieks nav lēts bet ir gandarījums ar bērniem tos modeļus pa ūdeni dzenāt.
Tagad skatos- interneta veikalos ir kaut kas līdzīgs, bet nezinu kādas kvalitātes! Varbūt kāds ir ar ko tādu nodarbojies? Un varbūt kādam mājās ir vēl saglabājušies vecie labie oriģinālie- vēl nesalīmēti?