daudziem motoriem šo teoriju praktizē.vienvārdsakot doma lai kad notiek explozija degmaisījumam klanis jau nedaudz ieslīpi atrastos pa griešanās virzienu.
lai nebūtu visi 3 punkti uz vienas ass,un mazāka pretestība griešanai.
15.Dec 2014 Ziņojums ir atzīmēts kā neatbilstošs foruma noteikumiem (*) un ir ar ierobežotu redzamību.
+
-
Tāda jau arī man tā doma bija, bet ir viena problēma, ka Iž PS motora taisītajam virzulim tas pirksta urbums ir 1mm uz ieplūdes pusi, bet tā kā tas griežas pret pulksteni man liekas, ka tam 1mm bija jābūt uz izplūdes pusi, netā?
Ar 1mm uz ieplūdes pusi sanāk, ka klanis eksplozijas laikā būs nedaudz slīpi pret griešanās virzienu.
Pirksta nobīdi no virzuļa centra taisa ,lai būtu "mīkstāka" virzuļa pārvelšanās augšējā maiņas punktā.No tā arī mazliet mainās virzuļa sānu spiediens pret cilindru.Parasti nobīde ir kloķvārpstas griešanās virzienā,bet mēdz būt arī pretēji.Ar ieplūdi,izplūdi tas nav saistīts.
Vēl par nobīdēm. + Arī virzuļa kustības ass nobīde no kloķvārpstas rotācijas ass. Primitīvi, kad asis krustojas. Tur vajadzētu strādāt līdzīgi kā ar virzuļa pirksta nobīdi, tikai daudz vairāk. Virzuļa pirksta asi nevar daudz bīdīt.
Priecājos, ka "šite un tepat" ir ļaudis, kā Vilnis2 un Andis-Z, kuriem nav sveša
"Iekšdedzes dzinēju teorija", kaut Andis drusku maldās - to nobīdi mēra kloķvāpstas
rotācijas leņķiskajā ātrumā. Atvainojos, ja kādu aizskāru! Ir tā, ka tiek nobīdīts virzuļa
"pārlikšanās brīdis", virzulis nesitas pret cilindra sienu, bet slīd... Un to lietu izgudroja
mazpazīstams vācu inžerjuga, vārdā Ferdinands. Uzvārdu drīkstat izgudrot paši!
Jā, bet īstenībā "pakaļmotora" vieglā auto diždizainers bija Čehoslovakijas
"Tatra" konstruktors Ledvinka. Par draudzību ar samaksāja ... Un Porsche
pēc kara dārgi samaksāja ...
23.Dec 2014 Ziņojums ir atzīmēts kā neatbilstošs foruma noteikumiem (*) un ir ar ierobežotu redzamību.
+
-
Varbūt cienījamiem vīriem ir zināmi kādi labi profesionālie apsveikumi svētkos. Īpaši interesē apsveikums termistiem. Esmu izmeklējies, bet tuvākais, kas bija - tie bija metalurgi.
Paldies!
Tagad ir tas laiks, kad jadomā par pašiem cilvēkiem, nevis izdomātiem pasaku vecīšiem.
Jābūt mums iekļautiem tetraedā, ka bildītē. Tā ir caurlaide jaunajam laikmetam, ar to varam ieiet dievišķā pasaulē.
Kaut kur lasīju, ka tas ir, lai kloķvārpstu mazāk dauzītu.