savai hondiņai noslīpēju galvas un cilindra plaknes, iegadaju jaunu blivi no japanas, bija izrauta vītne 1ai no 4ām galvas skrūvēm, to veiksmigi iegriezām jaunu un iztaisijām skrūvi. problēmas sākās pēc pirmajiem 70 km pēc remonta - sāka pūst garām, nu labi tas būtu ok, jo viss tur iesēžas savās vietās, pievilku, bij ok. tagad vel kadus 50 nobraucu, atkal kā stiprāk uzspiež dzird ka svilpo, nu pievilku, izgazu shodien vel 40 km, atkal tada sajuta, ka mazliet svilpj.
katrreiz kad atjaucu, galvas skruves vareja piežmiegt vel biški. cik ilgi tā galva vel taisās sēsties vai tur ir kautkada vaina vairs nesaprotu. tā paštaisītā skrūve ir no parasta metāla, bet oriģinālās ir rūdītas, varbūt metāls pa mīkstu un padodas? bet oriģinālās ar var vel pievilkt. nez man to skrūvi nevajag kaut ka norudit?
P.S. rīgā korķī stāvot motorītis dabūja diezgan uzcepties.
Pārbaudi plaknes galvai un cilindram.
Saliec bez blīves un paskaties pret gaismu.
Blīvi nosmērē ar Blīves aizvietotāju,kods L18909,ja pērc www.apemotors.lv vai pie sadarbības partneriem.
Iesaku aiziet uz kādu stiprinājumu veikalu un (trigers, delve) nopirkt paaugstinātas cietības skrūvi. Uz galvas tai jābūt uzsistam 10.9 vai 12.9, bet prasi vācu kura atbilst DIN standartam, es domāju, ka DIN912 (ar iekšējo seškanti) derēs , tādas parasti ir uz vietas, viņas ir melnā krāsā. Ja vajaga 11mm.diam., tad nopērc lielāku izmēru un pievirpo.
M11 ir pa pilnam šrotos - ļoti daudziem autiņiem tieši ar tādām pievelk galvu. Ar cietības klasi 10.9 un augstāk neko nevirpo - tikai sabojāsi materiāli, nojāsi instrumentu, bet rezultātā čiks vien būs!
Vītnej ir jābūt velmētai!!! Ja griezīs ar vītņripiņu tapskrūve vītnes galā lūzīs!! Tev vajadzīga ir problēma ar nolauztu tapskrūvi??
katrreiz kad atjaucu, galvas skruves vareja piežmiegt vel biški. cik ilgi tā galva vel taisās sēsties vai tur ir kautkada vaina vairs nesaprotu. tā paštaisītā skrūve ir no parasta metāla, bet oriģinālās ir rūdītas, varbūt metāls pa mīkstu un padodas? bet oriģinālās ar var vel pievilkt. nez man to skrūvi nevajag kaut ka norudit?
P.S. rīgā korķī stāvot motorītis dabūja diezgan uzcepties.