Tiko iegādājos šādu televizoru: RCA accu color 1972.gads, modeļa nosaukums izdzisis. Problēma kašis tv ir no Kanādas un tam ir 120V un NTSC standarts. Kādi ieteikumi?
tā ir, ka banānu republikā dzīvojam... jebkurā normālā ārzemju būvmateriālu veikalā var nopirkt 220 uz 120v pārveidotājus. ir gan lieli gan mazi - tādi,kas pavelk nopietnus instrumentus.
Es šinī gadījumā ieietu latgalītē un palūgtu, lai uztin trafu no 220 uz 110, ko iemontētu tai kastē iekšā. Visideālākā gadījumā, bet kas nav vajadzīgs, izpīpētu izejošos spriegumus un pasūtītu latgalītē pie večiem, lai uztin sekundāros tinumus kā oriģinālajā un primāro, ko sprauž 220V. Ar NTSC standartu vari neuztraukties, jo gandrīz visiem DVD, digitālās TV uztvērējiem var uzregulēt šo standartu kā izejošo. Vienīgi tev jāaizved pie jebkura normāla TV meistara, lai uztaisa aparātam aizmugurē Video un audio ieeju uz tulpītēm. un tas arī viss...
Nez kapēc man liekas,ka vecajiem krievu TV videomaģus kautkā vienoja caur antenas ieejai,kā arī paši lattelecom šķiet bija tie ,kas apgalvoja ka dekoderi var pieslēgt praktiski jebkuram aparātam.
Nu neticu, ka tadu lūzni ir vērts taisīt, ja nu vienīgi ģimenes relekvija :lol: . Ja nesīsi pie meistara, tad pārbūve maksās noteikti dargāk par ejošu TV. Tagad jau vecos CRT TV par piecīti pakaļ met. Ja pats taisies ņemties, tad 110V iegūt elementāri. Ņem jebkura veca lampu TV transformatoru. Tiem visiem priemārajā pusē ir 237V, 220V, 127V un 110V tinumi. Pievieno tīklu pie 220V tinuma, bet savu TV slēdz pie 110V tinuma. Sanāk elementārs autotransformātors, kurš neko nemaksā. Ar videoieejas izveidošanu es nebūtu tik optimistisks. Mēdz būt TV, kuriem nav barošana atdalīta no šasijas. Antena pieslēgta caur trafiņu, pogas plastmasas, tā kā nosist nevar, bet videoieeju arī ieriktēt nevar. Pa antenas ieeju Tu neko nepieslēgsi, jo kanādā bija pavisam cita standarta analogā TV(citas frekvences, cits kanāla platums,u.t.t). Ja arī ko sabīdīsi, tad bilde vienalga neatbildīs mūsdienu prasībām, jo TV šausmīgi vecs un jebkurš nenosakāma ražotāja TV no rimčika par 60Ls rādīs daudz labak.