26.Jan 2016 Ziņojums ir atzīmēts kā neatbilstošs foruma noteikumiem (*) un ir ar ierobežotu redzamību.
+ 1
- 0
edmundo 26.Jan 2016 16:43 Pag, tiesības vajadzēja motovelosipēdam,
TU drudziņ vispirms izlasi par ko te ir runa. Tu te gribi stāstīt ko Tu esi darījis vakar vai aizvakar. Runa ir par to laiku kad šos motovelosipēdus ražoja un mēs ar viņiem bracām. Numuru un tiesības vajadzēja MOPĒDIEM! MOTOVELOSIPĒDIEM nekādu numuru un nekādas tiesības NEVAJADZĒJA.
Un kur nu vēl no 12.gadiem. Ar mopēdu varēja likt no 14.gadiem. Ar moci no16 gadiem.
Un kur nu vēl tiesības velosipēdiem!!! Muļķu zeme Latvija!!!
Tā ka nedzen pats:ljura: Nebāz savu mazo degunteli tur kur Tu neko nezini!
27.Jan 2016 Ziņojums ir atzīmēts kā neatbilstošs foruma noteikumiem (*) un ir ar ierobežotu redzamību.
+ 1
- 0
Lasu un nesaprotu šo diskusiju?!
Padomju laikā velosipēdu un motovelosipēdu reģistrāciju veica AUTO MOTO biedrība.
Arī vadītāja apliecības šiem braucamajiem tur varēja iegūt. Pats to esmu darījis '80 gadu sākumā. Un šos dokumentus gana bieži DND-šņiki pārbaudīja.
Un vēl par iegādi... Nu nebija padomju laikā tik viegli iegādāties. Deficīts bija visur! Un arī minētie 120 rubļi '70 un ' 80 gadu sākumā bija liela nauda.
27.Jan 2016 | Pēdējo reizi labots 27.Jan 2016 15:34; labots 1 reizi Ziņojums ir atzīmēts kā neatbilstošs foruma noteikumiem (*) un ir ar ierobežotu redzamību.
+
-
Man ar šāds spēkrats garāžā stāv. Jautājums Ja! Tā arī nepateici, kur meklēt un iegādāties dzinēja detaļas? Tieši interesē virzulis ar gredzeniem.
27.Jan 2016 Ziņojums ir atzīmēts kā neatbilstošs foruma noteikumiem (*) un ir ar ierobežotu redzamību.
+
-
Kādu laiku atpakaļ Ikšķilē tirgoju virzuli ar gredzeniem pa 5lati,nevienam nevajadzēja vai teica ka baigi dārgi,tagad motaki.ru.Vai jautā sludinājumos.
+ 6
- 0
Es esmu no tā laika paaudzes un labi atceros, kā bija. Sāku ar parastu velosipēdu, tad nāca Rīga5 un vēlāk jau mocis. Tīri teorētiski, vajadzēja kautkādus papīrus. Vismaz atceros, ka muterīte, sešdesmitajos gados, bija uz ''mācībām'' ciema padomē, kur paprasija, vai māki ar riteni braukt un iedeva dzeltenu numuru ar kautkādu papītu komplektā. Vai tā bija vadītāja apliecība, neatceros. Tie numuri ātri nomētājās un pazuda. Pēc dažiem gadiem tos vairs neredzēja. Visādā ziņā, ar velosipēdu braukāju ļoti daudz, bet ne numura, ne tiesību nekad man nav bijis. Tāpat bija braucot ar rīdziņu. Nekādu numuru un tiesību. Jā, lai ar moci brauktu, gāju kursos un, kā jauns gurķis ar tiko pirktu moci, braucu uz Rīgu pēc numura zīmēm. Tas bija 1975 gadā. Motovelosipēdu tiešām varēja nopirkt vietējā lauku bodē. Nebija jau tā, ka stāvēja izlikts vitrīnā. Vajadzēja pasūtīt un nedēlas laikā, kad brauca mašīna, kura ved preces, braucamais tika atgādāts uz lauku bodi. Arī pirmo Voshod2 motociklu nopirku vietējā veikalā. Visa ciema jaunatne saskrēja skatīties, kā es to pakoju ārā no koka kastes un piespridzināju. Katru dienu, kā maizi, jau neviens nepirka mopēdus vai močus, bet nopirkt lielas problēmas nebija. Vajadzēja tikai naudu. Jawa maksāja kautkur 800 rubļus un tā, tai laikā, bija liela nauda. Vismaz es to atļauties nevarēju. Motovelosipēds maksāja bišku virs simts rubļiem. Nauda tā bija, bet, kolhoza traktorists, vasarā uz haltūrām, pļaujot sienu privātajiem, mēnesī to mierīgi nopelnija. Ja tagad te lamā jaunatni, ka nemāk mopēdu salabot, tad tais laikos nebija labāk. Nu negāja tie Sarkanās zvaigznes ražojumi ne sū**. Pats zinu, atbrauc vasarā no darba pusdienās un, pēc stundas, vairs nevar pielaist. Man protams tā nebija problēma, jo zināju kā karbiņu regulēt, kā aizdedzi piečiņīt un vispār sapratu, kur jāpačakarē, lai rūktu. Lielākajai daļai tā bija problēma un nospļāvās, pirka jaunu dringu. Īstenībā tapat tagad ir ar autiņiem. Kautkas čakarējas, pērk citu vecu autiņu un cer, ka bez labošanas varēs braukt. Cilvēku tikumi jau nav mainījušies un tehniku visiem nav dots saprast.
+ 1
- 0
tagad te plāpā kam nav slinkums....visu kas neattiecas uz manu Rīga 11 vakarā izdzēsīšu, ir jabūt sistēmai! Lūdzu diskutējat attiecīgās sadaļās un tēmās!
Paldies viesiem, vakar sanāca pielaist savu mopēdu, sanāca arī izbraukt aplīti, tā sajūta kad tu pabrauc veciem opīšiem un viņi atskatās. Vienkārši liels paldies
neesmu liels mopēdu zinātājs - bet radās interese par numura zīmi, tā neatrodas vietā, kur to apgaismotu aizmugurējais lukturis, tamdēļ ar jautājums - vai tā ir atkāpe no ražotāja, vai tajos gados numura apgaisme mopēdiem vispār nebij aktuāla?
Nezinu vai tu lasiji ko es uzrakstiju.
!Bet sakot no Riga7 Tika uzstaditi lukturi ar numurzimes apgaismojumu.
Tatad riga7, riga11 un riga13 ir numura apgaismojums.
Tas ka Lietotajs Ja ir uzstadijis numurzimi augsha virs gabaritluktura nenozime ka vinjai vajadzeja but tur uzstaditai...
ne visās savienības republikās bija vienādi noteikumi, motovelosipēdistiem tādēļ motovelosipēdiem netika paredzēta īpaša vieta numura zīmei un protams tika izmantoti standarta lukturīši ar numurgaismu, ko iepirka arī divātrummopēdiem, kam tur jau stāvēja kronšteins numurzīmei.
11.May 2016 Ziņojums ir atzīmēts kā neatbilstošs foruma noteikumiem (*) un ir ar ierobežotu redzamību.
+
-
euu... nu veči, apdomajat, ko darat, ši tēma ir par biedra JA mopēdu, ko viņš lolojis un savedis kārtībā savai kolekcijai, nu nesperiet iekšā te savus mopēdus (izņemot ar velmi salidzināt) vai vēl vairāk sludinājumus ( ja vien neizsakat biedrim JA ekonomiski izdevīgu piedāvājumu likumīgi un brīvprātīgi nodot šo aparātu jaunam saimniekam).
ir tak tirgus sadaļas, ir iespējas, un pat vēlams, taisīt rakstus par saviem spēkratiem, izmantojiet to!
TU drudziņ vispirms izlasi par ko te ir runa. Tu te gribi stāstīt ko Tu esi darījis vakar vai aizvakar. Runa ir par to laiku kad šos motovelosipēdus ražoja un mēs ar viņiem bracām. Numuru un tiesības vajadzēja MOPĒDIEM! MOTOVELOSIPĒDIEM nekādu numuru un nekādas tiesības NEVAJADZĒJA.
Un kur nu vēl no 12.gadiem. Ar mopēdu varēja likt no 14.gadiem. Ar moci no16 gadiem.
Un kur nu vēl tiesības velosipēdiem!!! Muļķu zeme Latvija!!!
Tā ka nedzen pats:ljura: Nebāz savu mazo degunteli tur kur Tu neko nezini!