Ritenim esmu spieķojis ne vienu reizi vien 2 dienas no vietas man nācās mocīties un ņemties, tad jau arī aizgāja, bet ir jabut pacietibai un man tā nebija, grūti gāja. bet kad aizgāja 40 min un rats gatavs
Nu jā un mocis ir mocis un ritenis ritenis pats jau neriskētu moci spieķot.
Tad ''piemetu zem sevis vel divus riteņus'' un nu jau diezvai varētu saspieķot
Man šausmīgi nepatika spieķošana,bet ar šādu konduktoru to daru ar prieku.
Ja plāksne būtu no 10mm metāla ,tad pavisam būtu super.
Finieris lokās ja disks nav taisns,bet pieskrūvējot pie taisna galda ok.
Uzmontē to visu uz kanalizācijas akas čuguna vāka - tad varēs pat diskus taisnot. Augstākai precizitātei vāku vajadzētu noslīpēt, kas visu procesu sadārdzinās.
Skaabe : Ja jau nav, noslīpē vnk mazākai atslēgai lieko pusmilimetru nost :roll:
Ar 6mm atslēdziņu tā darīt varētu, bet mazākas par 6 arī neesmu redzējis. Baigi negribas citai atslēgai zāģēt galu nost, lai ar fleksi taisītu tos mērus no rokas.
Ja grib reāli atskrūvēt vai pievilkt spieķi , tad spieķatslēgai jabūt ļoti precīzai. Ar stellatslēgu , tas pasākums nedarbojas. Pārāk lielas brīvkustības. Rezultātā , spieķu galviņas būs nomuļātas un ārā metamas. Ir izmēģināti visādi varianti , tanī skaitā arī stellatslegas. Vislabāk spieķot ar muciņveidīgu spieķatslēgu . Iekšā kvadrāta caurums , sānos iezāģēta rieva lai var uzmaukt uz spieķa , pie pretēja sāna piemetināts stienītis aiz kā turēt un skrūvēt un tad vēl pēc izgatavošanas , viņa ir norūdīta. Aptuveni līdzīga konstrukcija tai , ar kuru , vecām automašīnām , skrūvē vaļā bremžu trubas. Vienreizējam pasākumam var izgatavot vienkāršāku , tādu kā te iepriekš minēja , no kādas vecas uzgriežņu atslēgas . No ķīnas ražojuma atslēgām vajadzētu izvairīties , tur no instrumentu tērauda , nau pat smakas. Griežot rievu ar fleksi , vajadzētu to darīt pamazām , savādāk metāls uzsils par daudz un atlaidīsies (paliks mīksts).
Nu skrūvju līme jau nu gan ir pēdējais ko smerēt virsū spieķiem! Tādas muļķības nedrīkst darīt nekādā gadījumā! Kā jau Dalgo saka, uzpilini eļļiņu uz spieķa un viss. Spieķu galviņas jau vaļā neskrūvējas. Vaļīgas tās paliek, ja stiepjas spieķi..
Nu skrūvju līme jau nu gan ir pēdējais ko smerēt virsū spieķiem! Tādas muļķības nedrīkst darīt nekādā gadījumā! Kā jau Dalgo saka, uzpilini eļļiņu uz spieķa un viss. Spieķu galviņas jau vaļā neskrūvējas. Vaļīgas tās paliek, ja stiepjas spieķi..