Aizmirsi paroli?

PAL
27.Dec 2006
+
patīk
-
Kā un kādā secībā var salikt spieķus pats Jawas riteņiem. Nu tā lai nekas nekur nemestu? Kāda ir tā tehnologija?

Ksneps
27.Dec 2006
+
patīk
-
Esmu pats uzlicis velosipēpam jaunu disku - attiecīgi nācās salikt visus spieķus.

1. Es darīju tā - noliku blakus kā piemēru normālu disku, kūrš jau saspieķots utt.;
2. Tad pa vienam spieķim visus saliku klāt tāpat kā "pareizajam diskam";
3. Kad visi spieķi salikti pamazām sāku pievilkt spieķus aizvien stingrāk un arī pievilkt, lai nebūtu astotnieki un barankas.

Darba un izpildījuma kvalitāte sux... :D :D :D

P.S. Patiesībā tas ir suņa darbs un profesionālis to izdara 100% kvalitatīvāk. :D :D :D Varbūt var ievest kādam velosipēda meistaram - agrāk uz cēsu ielas bija "100% sports" servisa veikals - nebija dārgi...

normunc
27.Dec 2006
+
patīk
-
Esmu spieķojis ritenim disku. Suņa darbs un tāpat perfekti neiespieķoju. Es to lietu labāk uzticētu cilvēkam, kurš ne vienu vien disku ir iespieķojis. Kad interesējos par izmaksām, tad man teica kādi 15Ls ja nemalods.

gints_
27.Dec 2006
+ 1
patīk
- 0
man arī jautājums spieķošanas sakarā. ir dnjepras disks, kurš ir salocīts - met uz vienu sānu. Vai šādu disku var pārspieķot vai diska ārējā mala ir jāmaina?

Gints

Mixx
27.Dec 2006
+
patīk
-
Disku, drošivien, labāk mainīt, jo nez vai izdosies ideāli iztaisnot.

PAL
27.Dec 2006
+
patīk
-
Labi, a kur var pārspieķot, kurš zin?

ja
27.Dec 2006
+ 1
patīk
- 0
velodarbnīcās

Armands
27.Dec 2006
+ 1
patīk
- 0
velo darbnicaa visdriizaak pasutiis d....
esmu straadaajis veloservisaa pashu ratu no nulles salasiit var ~20...25minutees t.i. salikt kopa rumbu+spieki+loks.
motocikla spiekji daudz cietaaki un nav tik elastiigi/lokani, kaa velosipeedam, un tas rada gruutiibas pie ssavaakshanas, reiz savam CZ-125 vienu spieki gribeeju ielikt tas nebij tik vienkarshi.
shadu info pa spieķoshanu vari lasiit motograamataas.

otomars
27.Dec 2006
+ 1
patīk
- 0
uzmaukt ratu uz ass ,iespiest skruuvspiilees,uzmeistarot atdures diskam pa vertikaali un horizontaali.tad tik griez un pievelc vai atlaid spiekjus ;)

i_edgars
27.Dec 2006
+ 0
patīk
- 1
Tam kas ir spieķojis nekādu grūtību nesastāda savākt visu no jauna - apmēram 1 - 1,5 stundas darba. Nekādi spieķi nav jāloka - viss ielien viegli un brīvi, ja dara pareizi. Pirmoreiz gan noņēmos visu dienu kamēr ietrenējos iebāzt visus spieķus bez locīšanas... Pareizi teica - labāk palūdz velodarbnīcā. Taču ja noteikti gribi pars, tad pagaidi... es gatavoju apjomīgu materiālu... fotografēju vecos Za ruļom zurnālus. Tur toč bij kā saspieķot riteņus. Lēnām iet, jo brīvdienās ne vienmēr ir saule, vēl jau jāapstrādā dažādos Fotožopos un foto arī tikai mobīlais, jo pie jēdzīga skanera netieku klāt! Bet būs to vērts - informācijas ļoti daudz un galvenais derīgas.

Ksneps
27.Dec 2006
+ 0
patīk
- 1
Salikt spieķus ir vienkāršākais...

Bet nospriegot spieķus, lai nebūtu ola un astotnieks - tas ir jāmāk.

Vēl varu ieteikt:
1. nofiksē disku uz tā ass - attiecīgi pieskrūvē asīti...
2. Uztaisi tādu kā "kronšteinu" ļoti tuvu diska malai, kur iestiprināt balto krītiņu.
3. Tad mazliet iegriez disku un skaties kurā vietā krītiņš atduras pret disku un atsāj baltu pleķi - nu lūk, šajā vietā ir astotnieks.
4. Tas pats attiecas uz to vai diskam ir olas forma - tur kur krītiņš pieskaras diskam, tur ir ola.

Šādi var noregulēt ļoti precīzi...

Jurisw
25.Sep 2008
+
patīk
-
Parakos pa forumu un pa grāmatām, par pašu spieķošanas procesu būtu tā kā skaidrs, taču neatrodu info par to, kāda ir pati spieķatslēga..

Jawaold'ā tā kā ir mazliet minēts par atslēgu:
http://forum.jawaold.com/viewtopic.php?t=8872&highlight=%F1%EF%E8%F6

Taču tā arī nesapratu, kāda tā izskatās..?

Var kāds mani apgaismot?

[ri4a]
25.Sep 2008
+
patīk
-
juri ta ir parasta radzin atslega 5,5
tada pat originalaja komplekta nak :D

Jurisw
25.Sep 2008
+
patīk
-
tik vienkārši?!
Nav nekas līdzīgs velosipēda spieķošanas atslēgai?

markinsons
10.Dec 2008
+
patīk
-
es arī esmu mēģinājis spieķot paņēmu parasto atslēgu viss izdevās samērā labi :) tikai jāskatās lai atslēga ir kvalitatīva savādāk var sabojāt spiekus :ddd:

koko
10.Dec 2008
+
patīk
-
Par olas un astotnieka izspieķošanu. Viegli ir ielikt ratu dakšā atpakaļ, tikai vajag moci nolikt tā, lai rats brīvi kustās. Pie dakšas štokiem pielīmē parastās dzeltenās lipīgās lapiņas pareizā attālumā un to jau uz aci redz, ja skarās klāt. Tā vismaz nav jāveido kaut kādas sistēmas, lai redzētu defektus spieķojumā.

markinsons
10.Dec 2008
+
patīk
-
koko :
Par olas un astotnieka izspieķošanu. Viegli ir ielikt ratu dakšā atpakaļ, tikai vajag moci nolikt tā, lai rats brīvi kustās. Pie dakšas štokiem pielīmē parastās dzeltenās lipīgās lapiņas pareizā attālumā un to jau uz aci redz, ja skarās klāt. Tā vismaz nav jāveido kaut kādas sistēmas, lai redzētu defektus spieķojumā.

pilnīgi pikrītu tā var labi izspieķot

i_edgars
10.Dec 2008
+ 0
patīk
- 1
Muļķības! Tā var tikai sačakarēt. Pēc tam pat zinošs meistars netiks galā - būs vieglāk nopirkt jaunu riteni.
Ar krītu, turot to "pareizajā" attālumā no riteņa loka ir jāuzvelk svītra - pēc tās arī spieķo ik pa 4 spieķi, nu vai vismaz pa 2 spieķi.
Ar Jūsu metodi no astotnieka sanāks vilnīši.

markinsons
10.Dec 2008
+
patīk
-
jā ar krītu atzīmējo var izspieķot daudz labāk tur nu ir taisnība bet tas ir arī drusku sarežģītāk

gsirmais
05.Jan 2009
+
patīk
-
Sveiki!
Vai izdevās atrast kādu kas veic spieķošanas darbus? Vienkārši man pašam ir divi rati kam nepieciešama pārspieķošana :(

« 12345 »

Pēdējie ziņojumi Forumā