Aizmirsi paroli?

Peterispetro
26.Jul 2008
+
patīk
-
No rīta nokārtoju ''Vienas dienas atļauju piedalīties ceļu satiksmē'' internetā. 8) Dodos uz tehnisko apskati uz Valmieru. Pie kases samaksāju 10,50Ls, un dodos stāvēt rindā uz TA. Beidzot pienāk mana kārta. Iedarbinu moci, un braucu iekšā. Pirmos pārbauda tuvo un tālos uguņus. Tie ir pa zemu, un tur pat arī pieregulēju lampu. Inspektors norāda izstumt moci no TA boksiem. Ārā pārbauda arī gabarītus un bremžu gaimas un liek noslāpēt moci. Apstaigā moci un ieiet atpakaļ boksos. Es domāju, ka apskate ir izieta. Pēc neilga laika nāk arā inspektors ar ķiveri un rokās velk cimdus. Pieiet pie moča uzkāpj tam virsū, un pārbauda abas bremzes. Iedarbina moci un aizbrauc. Atbrauc atpakaļ ,un noliek moci. Inspektors ieiet TA boksos. :roll: Pēc neilga laika nāk arā un pasniedz apskates protakolu un ielaminētu TA 8)

klimpis
26.Jul 2008
+
patīk
-
:D

nu super! inspektors drošvien liels moču fanāts, ka šitā te braukājas... :good!:

Dzintars_S
26.Jul 2008
+
patīk
-
Uz katra motocikla TA apskatē inspektoram ir jāpārbrauc gabaliņš, tik nezinu kā tagad ir ar tiem blakusvāģiem vai brauc viņi aplīti

mehanikis
26.Jul 2008
+
patīk
-
kā tad inspektors pārbaudīs vai viss OK, tā ir visur

edmundo
13.Sep 2016
+ 1
patīk
- 0
Mani nupat CSDD tehniskā apskatē Rīgā izčakarēja par spoguļa (viena spoguļa) neesamību. Pirms diviem gadiem nekā tāda nebija. Gāju pie maiņas vecākā, tas man sāka mācīt, kā uzlikt spoguli. Tas, kas ir VS, tas viņiem nerūp, tas ka motormuzeja bildēs nav spoguļa, tas arī nerūp. Labi, ka nepavaicāja pagrieziena lukturus vai ABS.

Tā ka draugi mīļie, skrūvējiet saviem vecajiem brīnumiem klāt vienu spoguli, pretējā gadījumā 10 eiro par atkārtoto apskati plus spoguļa izmaksas.

1000000NT
13.Sep 2016
+
patīk
-
edmundo 13.Sep 2016 15:11

spoguļi ir obligāti jebkuram satiksmē piedalošam motociklam, pagriezieni un stopsignals - pēc izgatavotāja. spoguļiem jāatbilst noteiktam izmēram, vai arī jābūt atbilstoši marķētiem.
ja grib turēt muzejā - tad jau jābūt visam originali, bet ja satiksmē - jāpakļaujas noteikumiem. Likumi tomēr ir jāzin, minimalās prasības, ja nemaldos, maldoties pa csdd mājaslapu var atrast. VS neatbrīvo no likumu ievērošanas. Šajā forumā jau biedri bij rakstijuši, ka tādos gadijumos lieto sertificētus motorollera spoguļus, ko ar santehnikas trubu kronšteiniem caur gumijiņu uzskrūvē uz stūres uz skates dienu.

ja
13.Sep 2016
+
patīk
-
man spec komplektiņš šim nolūkam stāv, ikreiz pieskrūvēju turpat placī. Esmu daudziem aizdevis uz dienu, būtu zinājis mūsu sarunas laikā...

Krišjānis
14.Sep 2016
+ 1
patīk
- 0
Man PERSONĪGI Jelgavas CSDD aizrādīja, ka es tam mocim pirms diviem gadiem biju pieskrūvējis tos ķīniešu velospoguļus. Dialogs bija šāds:
CSDD inspektors: "Kāpēc ķēmo moci?"
es: "Kā, vajag taču."
CSDD: "Tev tak ir VS, vai tad viņam tādi bija?"
es: "Nebija"
CSDD: "Nu tad.."
CSDD apskates boksā lepni noskrūvēju! un turpmāk ne moskva, ne citam iž 49, M72, iž planeta 2 (visiem VS sertifikāti) neviens neko neprasīja.. stopsignāla neesamība nevienu neizbrīnīja. nu nezinu... varbūt tikai Jelgavā tā..
un nemaz netaisos karināt tos spoguļus ikdienas satiksmē nevienam no saviem močiem. galu galā, man nav jāredz kur esmu bijis, jāskatās uz ceļu!

1000000NT
14.Sep 2016
+
patīk
-
man universitáté bij labs pasniedzéjs, viņa kroņa frāze bij : Viss ir labi, kamēr.........
phu, phu, bet ja notiek avārija, un kādam ir interese parakties diļāk un izrādas ka apskatē izlaida neatbilstoši likumdošanai sagatavotu spēkratu...
bet skate reizi divosgados ir štrunts, izlasi vienreiz kārtīgi tos noteikumus un vienreiz divos gados pieliec tam rumakam tos pribambasus, trakāk, ja to sāks uz ceļiem pārbaudīt, kā tos lētos kseonus ko vecās dzelzz karietēs izdegušos lukturos sabāž..

bet sitie visi ir tikai sīkumi, es vienreiz uztrāpijos, kad jauno kadru apmācija... vecākais iet ar ērgļa aci un tik saka - ko domā par šito, ko domā par šito.. bet ko domā par šito, mašinu pārbaudija vairāk kā paranoiķis pirms pirkšanas.
bet nu, turamies, kautkā tai skatei jau cauri tiksim :)
P.S.
varbūt šo sadaļu pārsauk par : Tehniskā apskate ar Retro moto?

fire
14.Sep 2016
+ 2
patīk
- 0
MK Nr.466 "Noteikumi par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļiem" punkts 103.1.4.2 nosaka, ka motociklam spogulis obligāts abās pusēs. Vienalga - vēsturisks vai jauns. Virzienrādītāji - motocikliem, kuri izgatavoti pēc 1983.gada 1.janvāra - arī vēsturiskiem.

edmundo
16.Sep 2016
+
patīk
-
Ir arī tāds punkts šajos MK noteikumos:

59.4 Vēsturiskajam spēkratam tehnisko apskati veic, pārliecinoties par tā iekārtu, ierīču un mezglu atbilstošu darbspēju un tehnisko stāvokli, ciktāl tas ir iespējams ar pieejamajām diagnostikas iekārtām. Šādam transportlīdzeklim ir pieļaujamas neatbilstības šo noteikumu prasībām, kas saistītas ar tā oriģinālo konstrukciju un kas būtiski neietekmē satiksmes drošību.

fire
16.Sep 2016
+
patīk
-
Šis punkts tika ierakstīts 2010. gadā, jo bija fiksētas problēmas, kas praktiski nav novēršamas, galvenokārt pirmskara automobiļiem. Piemēram, bremžu vienmērīga darbība uz bremžu stenda - pamēģiniet noregulēt lenšu bremzes, bez tam vieglajiem automobiļiem, kuri ražoti līdz 20-to gadu vidum vispār nav priekšējo bremžu. Priekšējo riteņu balstiekārtas un stūres iekārtas brīvkustība - arī grūti atrisināma problēma pirmskara automobiļiem. Noteikumi nepieļauj arī balstiekārtas detaļu remonta metinājumus, kas ir neizbēgami lielai daļai pirmskara tehnikas. Par eļļas tecēšanu vispār nerunāsim. Šis punkts ir daļēji zaudējis jēgu, kad 2014. gada grozījumi šajos MK noteikumos atceļ tehnisko apskati transportlīdzekļiem, kas izgatavoti līdz 1944. gada 31. decembrim un kam piešķirts vēsturiskā spēkrata statuss. Ar močiem viss vienkāršāk, tikai ar četrtaknieku izplūdes gāzēm mēdz būt problēmas. Pēckara tehnikai konstrukcija ir jau modernāka, nerisināmu problēmu praktiski nav, arī rezerves daļas ir atrodamas.
Uzlikt spoguļus uz moča ragiem - nu piedodiet veči,

Lapa 1 no 1

Pēdējie ziņojumi Forumā