Aizmirsi paroli?

MrIks
20.Feb 2014 | Pēdējo reizi labots 20.Feb 2014 18:18; labots 1 reizi
+ 14
patīk
- 0
Sava ziņā ģimenes relikvija - tēva JAWA 350 (354/04) 1961. gada.

JAWA tika iegādāta 1961. Klaipēdā, jo Latvijas PSR tās vēl nebija dabūnamas. Tā kolhoza kravas GAZiks uz Liepāju atveda četras vienādas JAWAS iepakojumā. Protams ka neiztika arī bez "kukuļa" sporta veikala vadītājam.
Tēvs ar viņu braukāja līdz kādam 1975. gadam, kad tika iegādāts auto. Es to no garāžas izvilku vidusskolas laikā 1987. gadā. Un tad, dodoties studēt uz Rīgu (1989.), atkal iegūlās garāžas stūrī. Liepājā atgriezos jau ar četrriteņu braucamo.
Mainījās varas un valdības... 1999. gada motocikls tikai aiztransportēts uz CSDD un tika pie LV numura un dokumentiem uz mana vārda. Tad atkal klusums un miers garāžas kaktā. 2010. gada mocis atkal tik izripināts dienas gaismā, izmazgāta bāka, nomainīts degvielas krāniņš, jaunas sveces un aidā uz tehnisko apskati! :) Viss OK! Ar pirmo piegājienu. Un atkal - še Tev... valdība paceļ transporta nodokli močiem. Numurs nost un atkal uz garāžu. :( Paiet laiks un atkal spīd saulīte - VS sertifikāts un nodokli nemaksājam.

Jāpiebilst ka uz motocikla nav neviena pārkrāsota detaļa. Pat oriģinālā ekspluatācijas grāmatiņa saglabājusies.

http://content10-foto.inbox.lv/albums/v/vestule/JAWA/HPIM8255.sized.jpg
http://content10-foto.inbox.lv/albums/v/vestule/JAWA/HPIM8257.sized.jpg
http://content10-foto.inbox.lv/albums/v/vestule/JAWA/HPIM8261.sized.jpg
http://content10-foto.inbox.lv/albums/v/vestule/JAWA/jawa4.sized.jpg

MrIks
20.Feb 2014
+
patīk
-
Gribās minēt interesantu gadījumu šī motocikla rezerves daļu iegādē...
Rīgā, studējot, 1990. gadā uztrāpījos uz detaļu nocenošanu un izpārdošanu vecajā motociklu veikalā uz Daugavgrīvas ielas. Kā šodien atceros, izpirku es 12 rubļus. Soma bija knapi no zemes atraujama un uz Rīgas - Liepājas vilcienu aiznesama. Ko un par cik es sapirkos?! :)
Apaļās cilindra galvas - katra RUB 1.50
Motora vāki - arī katrs RUB 1.50
Vēl par to pašu cenu bija hromētie priekšas dakšas amortizatora gali...

Bija vēl sīkumi, bet tos neatceros...

Aldic
20.Feb 2014
+
patīk
-
Izskatās ideāli saglabata Jawa. Vienigi dažas lietas nomainītas. Sēdeklis, skaņas signāls. Bildē grūti redzēt, bet izskatās aizmugures ritenis no 360 modeļa. Ragi ar no kāda jaunāka modeļa. Bet vispār super. Neiedomājies kaut ko pārķrāsot.

MrIks
20.Feb 2014
+
patīk
-
Viss pareizi - sēdeklis ir jaunāks. Nomainīju vēl vidusskolas laikā, jo vecais "ģitāra" bija galīgi izjucis. Aizmugurējo riteni tēvs nomainīja uz jaunāko, jo šlices izdilušas bija. Ragi arī ir mans vidusskolas darbs, jo šaurie radziņi ar lēno gāzi bija gaužām neērti. ;) Oriģinālie ragi ar visiem "pribambasiem" ir saglabāti. Visas uzliktās daļas ir arī no JAWAs, tikai jaunākām, arī pagriezienus smuki izdevās pielikt. Par signālu gan neatceros, ka to būtu mainījis...

Aldic
21.Feb 2014
+
patīk
-
Signālam būtu jābūt ar restītei šaurākām ribām. Šie parādījās pēdējiem 360modeļiem un vēlak 634.

Oskars
21.Feb 2014
+
patīk
-
Stūre arī no jaunākas jawas,gāzes rokturis no Iž.Tu ar šādu aparātu dabuji VS sertifikātu? Man pašam ir jawa 353 61.gada ražas VS neesmu gājis tikai tapēc,ka neesmu dabujis pareizo reflektoru ar izvalbīto stiklu.Tieši tadu kā tev ir.

zaika
21.Feb 2014
+
patīk
-
Oskars 21.Feb 2014 09:50
gāzes rokturis no Iž

nu gan nebūs taisnība, parādi man ižu kurai tāds ir :)
smuka jawīte, tie pagriezieni gan baigi lec acīs

motofans
21.Feb 2014
+
patīk
-
Smuka Jawiņa!
Gan jau saimnieks pats zina kas ir oriģināls un kas nē īpaši nenorādot uz to! geek

ursus
21.Feb 2014
+ 1
patīk
- 0
Tiem,kas nav veikuši -VS-,iesaku tomēr izlasīt nolikumu.Cik daudz ir pieļaujamas atkāpes.
Un kas skaitās oriģināli un kas ir neoriģināli.

-fiksā- ručka, ČEHU ir VEIKALĀ,un šī apmaiņa nekādi -VS- neiespaidos. Nedēļu atpakaļ -tizlo- nomainīju pret -fikso-. -tizlā- stāv atvilknē,un diezin vai kādreiz uzlikšu atpakaļ.

Tāpat pie riteņiem pie -VS- nekas nekur nepiesiesies,tikai tas ir katra patmīlības jautājums.

Esmu pamanījies uzlikt citu karburatoru uz 360,tā nu gan ir atkāpe,kaut karburators čehu.

Bet atkal lasam ,cik lielas atkāpes ir pieļaujamas.Es brīvi ierakstos šajos procentos(uzlikts 638 karburators,par ko esmu sajūsmā).

P.S. pilnībā pievienojos -motofanam-,cilvēks nemaz neprasīja kas ir vai nav oriģināls.

MrIks
21.Feb 2014
+
patīk
-
Tieši tā - zināmas atkāpes ir pieļaujāmas.
Gāzes ručka ir ar JAWA logotipu. Pirku viņu pats Klaipēdā padomju laikā. Un viņa bija no kaut kāda sporta - varbūt spidveja JAWAs.
No krievu motocikliem ir tikai indukcijas spoles , svečvadi un sveču "pīpītes". Tās jau tēvs bija nomainījis - dzirkstele ar krievienēm labāka esot.
Ah... jā, aizmugures bagāžnieks ir paštaisīts un dugas arī padomju produkts, bet šai JAWAi.

ursus
21.Feb 2014
+
patīk
-
Nesatraucies,gan jau drīz WAPE uzliksi(silti iesaku). vispār marš uz jawaklubs :P

Tad -ručka- vispār bez jebkādiem jautājumiem.

P.S. Dugas un bagažnieks ir tā laika produkts ! UN IR ORIĢINĀLS tā laika izpildījums !
Ko lika daudzuiem motocikliem. NEKAS netiek pārkāpts !

treners
21.Feb 2014
+
patīk
-
Ļoti labi saglabāts motocikls!!! Var redzēt, ka bijis pareizajās rokās. Fiksā gāzes ručka, kas ir uz motocikla, ir Jawas orģinālā, man arī tāda garāžā ir. Priekšas spārns jauns ir uzlikts vēlāk? Izskatās spožāks un pinstrīpas labāk redzamas. Ja aizmugures rats mainīts, tad iespējams ķēdes sargs arī ir no 360 modeļa.

MrIks
21.Feb 2014
+
patīk
-
Spārns tiešām jauns, papīrā ietīts, gulēja garāžas plauktā. Vidusskolas laikā braukāju ar mazo spārnu.

Difers
21.Feb 2014
+
patīk
-
Bieži vien šitādām lietām ir lielāka vērtība, tad ja viņas ir tādā stāvoklī, kādā bija tēvam, vectēvam, vai pašam jaunībā nevis 100% orģinālas...

Aldic
22.Feb 2014
+
patīk
-
treners 21.Feb 2014 12:27
Ja aizmugures rats mainīts, tad iespējams ķēdes sargs arī ir no 360 modeļa.

No 354 uztaisīt 360 ķedes sargu ir iespējams. Jānogriež riteņa pusē ķēdes sargam neliela maliņa. Otrādi gan būs daudz sarežģitāk. Tāpēc arī patreiz vecie 353,354 ķēdes sargi ir daudz grūtāk dabūjami.

MrIks
22.Feb 2014
+
patīk
-
Hmmm... ķēdes sargs ir pajauns virsū. Bet ir arī vecais saglabāts. Aizmugures riteni es arī esmu sagatavojis pareizo 354, bet par citādāku ķēdes aizsargu nebiju padomājis...

proofs
23.Feb 2014
+ 0
patīk
- 3
no oriģināla tālu-stūre ar hēbeļiem,fiksā gāze,spoguļi.apzāģētie stūres bleķi,povorotņiki,dugas,bagāžnieks-sabojāts oriģināls

enigma
23.Feb 2014
+
patīk
-
[Stūres bleķi(ja ar to bija domāts luktura augšējais panelis AR APAĻO SPIDOMETRU) " izskatās pēc NEAPZĀĢĒTIEM un tā gada "JAWA"i tāds arī pienācās!qt=proofs d=23.Feb 2014 18:10]apzāģētie stūres[/qt]

Aldic
23.Feb 2014
+
patīk
-
proofs 23.Feb 2014 18:10
no oriģināla tālu-stūre ar hēbeļiem,fiksā gāze,spoguļi.apzāģētie stūres bleķi,povorotņiki,dugas,bagāžnieks-sabojāts oriģināls

Nekas tur nav sabojāts. Vienīgi laika gaitā dažas lieta uzliktas no jaunākiem modeļiem. Tās pie nepieciešamibas var viegli uzlikt atpakaļ oriģinālās. Lukturim nekādi bleķi nav apzāģēti, jo šim modelim nenāca vardes galva, kurai bija jāžāģē nost bleķi, bet bija lukturis ar apaļo spidometru. Bez spoguļiem tagad labāk uz ceļa nerādīties, pagriezieni dugas un bagāžnieks lietas par ko var strīdēties, bet ja šodien grib rādities uz ceļa un kaut kur braukt, noteikti būs grūti iztikt. It sevišķi bez bagāžnieka.
Īpašniekam par ķēžu sargu. Vecajam riteņa pusē maļiņa ir platāka kā otrā pusē zobratam. Labi, ja Tev ir saglabājies oriģinālais. Lai saliktu atpakaļ veco vajag riteni ar piekniedētām nūtīm, veco zobratu ar vidu ar nūtīm, un veco ķēžu sargu. Zobratu komplektā pirms kāda laika redzēju Jawa veikalā. Nezinu vai tur vairāk ir. Ja ne, jāmeklē i-veikalos.

Lapa 1 no 1

Pēdējie ziņojumi Forumā