Aizmirsi paroli?

Rolands
25.Nov 2009
+
patīk
-
Lai transportlīdzeklim reģistrētu vēsturiskā spēkrata statusu (turpmāk - vēsturiskais spēkrats), papildus šajos noteikumos minētajiem dokumentiem iesniedz valsts aģentūras "Rīgas Motormuzejs" izsniegtu vēsturiskā spēkrata statusu apliecinošu dokumentu. Transportlīdzekļa, kuram piešķirts vēsturiskā spēkrata statuss, reģistrācijas apliecības sadaļā "Piezīmes" norāda "Vēsturiskais spēkrats". Ja vēsturiskā spēkrata īpašuma tiesības nav juridiski pierādītas, to reģistrē Latvijas Antīko automobiļu kluba (turpmāk - LAAK) vai tā biedru lietošanā, kā īpašuma tiesību apliecinošu dokumentu iesniedz LAAK tehniskās komisijas izsniegtu vēsturiskā spēkrata reģistrācijas iesniegumu. Šādā gadījumā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības sadaļā "Īpašnieks" norāda LAAK vai tā biedru, bet sadaļā "Piezīmes" papildus norāda "Aizliegts atsavināt".

Menedzeris
25.Nov 2009
+
patīk
-
Ļoti labs jautājums, kā reāli notiek tā darbība Motormuzejā ?
Ja piemeram mocis ir Daugavpili, viņš obligāti ir jānogādā Rīgā vai ar kāds brauks reali skatities dzīvē, vai ar pietiek ar Foto ?

markelis :
fire :
i_edgars :
===
Likumprojekts ievieš jaunu izņēmumu - valsts nodeva nebūs jāmaksā par transportlīdzekļiem, kam reģistrēts vēsturiskā spēkrata statuss.
===
Kā to saprast un galvenais kā īstenot? Varbūt retro tehnika visa ir pieskaitāma kā vēsturiska?!!

Lasi 72. punktu šajos noteikumos: http://www.likumi.lv/doc.php?id=88052

ok bet kaa tas izpauzhas? es aizeju ar savas vecaas jawas teh pasi uz motormuzeju un dabuunu tur to izzinju? vai arii man jaaved mocis uz turieni un baardainu onku konsiilijs spriediis ir tas veesturisks vai nav???

un kaa ir taalaak ar veesturiskiem speekratiem - viss taapat kaa ar parastu, ej teh apskati un braukaa tikai nemaksaa to nodokli vai kaa?

Gints
25.Nov 2009
+
patīk
-
Būs jābrauc uz Rīgas motormuzeju! Vari vienīgais no sākuma aizsūtīt bildes, lai uzmet aci vai maz ir cerība uz sertifikātu, jo zinot retromoto.lv tad šeit ļoti maz cilvēkiem ir sajēga,kas ir restaurēts spēkrats.

fire
25.Nov 2009
+
patīk
-
Motocikla atbilstību vēsturiskā spēkrata statusam vērtēs Motormuzeja eksperti, pieaicinot A.Popovu. Pionieri, kuri tikai raksta, bet neko nelasa, un vēl nezin, kas ir A.Popovs, palasiet vienu ne visai svaigu rakstiņu http://www.moto.lv/?a=4&z=437.

jawinieks
25.Nov 2009
+
patīk
-
no cik gadiem skaitās vēsturisks? un vai vēsturisks ir tas pats, kas retro? :roll:

fire
25.Nov 2009
+
patīk
-
jawinieks :
no cik gadiem skaitās vēsturisks? un vai vēsturisks ir tas pats, kas retro? :roll:

:twisted: Palasi ierakstus šjā pašā tēmā!!!!!! :twisted: Pionieri!!!! :twisted:

ja
25.Nov 2009
+
patīk
-
....... tas jau atšķir cilvēku no pionēra-nelasīt nekad, ne pie kādiem apstākļiem, paciest pazemojumus, badu, aukstumu, spīdzināšanu, bet nelasīt !
A rakstīt-
Vienmēr gatavs !

i_edgars
25.Nov 2009
+
patīk
-
Taukmūļu jaunievedumu rezultāts jau pašreiz redzams - Krāmu tirgus sadaļā parādās ka biezs ar gribētājiem pārdot močus!!

P.s. noņemt no uzskaites ar nav īsti prāta darbs - vēlāk var neatļaut uzlikt uzskaitē - EU sertifikāta ta šiem postpadomju verķiem vaF!

semjonoff
25.Nov 2009
+
patīk
-
Šodien tolmetā jau redzēju GAZ 69, UAZ-469, Ford Eskort MK1... un tas ir sākums. :twisted:

jawinieks
25.Nov 2009
+
patīk
-
fire :
jawinieks :

:twisted: Palasi ierakstus šjā pašā tēmā!!!!!! :twisted: Pionieri!!!! :twisted:

nu jā - līdz 80.gada ražojumam - tas sanāk 29 gadi? retro skaitās no 25 ( ja nekļūdos) ... mani vairāk interesē vai retro ir vēsturisks spēkrats? ja nē ...

fire
25.Nov 2009
+
patīk
-
jawinieks :

nu jā - līdz 80.gada ražojumam - tas sanāk 29 gadi? retro skaitās no 25 ( ja nekļūdos) ... mani vairāk interesē vai retro ir vēsturisks spēkrats? ja nē ...

Vēsturisks spēkrats pastāv juridiski, retro - tikai tautas valodā.

AivisG
25.Nov 2009
+
patīk
-
semjonoff :
Šodien tolmetā jau redzēju GAZ 69, UAZ-469, Ford Eskort MK1... un tas ir sākums. :twisted:

Pec kara visus ierocus vajadzeja uzradīt vai nodot, ka arī parejos razošanas līdzekļus. Sākas repropriācija, tikai kurai tautai par labu?. Metalu frontei vāksim? Kurai? Afganistana vai vēl kas cits ir padomā?

Dr.
26.Nov 2009
+
patīk
-
IMHO Pikete japiedalas mums VISIEM!
http://www.skaties2x.lv/
http://www.mca.lv/files/195.pdf

AivisG
26.Nov 2009
+
patīk
-
Dr. :
IMHO Pikete japiedalas mums VISIEM!
http://www.skaties2x.lv/
http://www.mca.lv/files/195.pdf

Cilveki no MCA - Ir dzelži uz apmeram 15-20 kompektiem padomju mototehnikas. Ikdiena braucu ar kawa 250 d-trucker un lieku kopā suzu dr-big. Labi - par tiem TL ar kuriem brauu es maksāšu, kādaX pec jamaksa ar atjaunošanas procesā esošiem TL?

kristaps12
26.Nov 2009 | Pēdējo reizi labots 26.Nov 2009 16:35; labots 1 reizi
+
patīk
-
Es dzirdēju, ka grib arī atjaunot to likumu, ka ceļa nodoklis būs jāmaksā arī par visiem gadiem, kuros tas nav bijis samaksāts, tā ir taisnība?
Un ja ir, tad ja man javai apskate nav ieta kopš 1979. gada ta man būs jāmaksā ap 1500Ls? (Javai vēljoprojām ir padomju laiku dokumenti) :roll:

koko
26.Nov 2009
+
patīk
-
i_edgars :
Taukmūļu jaunievedumu rezultāts jau pašreiz redzams - Krāmu tirgus sadaļā parādās ka biezs ar gribētājiem pārdot močus!!

P.s. noņemt no uzskaites ar nav īsti prāta darbs - vēlāk var neatļaut uzlikt uzskaitē - EU sertifikāta ta šiem postpadomju verķiem vaF!

Kāpec neatļaut? Vari lūdzu pastāstīt sīkāk? :roll: Biju plānojis decembrī iet ņemt no uzskaites 3 močus, jo visi patreiz ir atjaunošanas procesā un braukt netaisos. 75Ls atdot par neko netaisos.

i_edgars
26.Nov 2009
+
patīk
-
koko, tie mūdži var uztaisīt tā pat kā nekad nebijušu uzskaitē veco tehniku (kurai nav EU sertifikāta) neņem uzskaitē vispār.
Bija jau epopeja... kāds čoms no večuka nopirka Pad laiku piekabi autiņam - ne reizi nelietotu un protams nereģistrētu. Tak nevar uzlikt uzskaitē - jāisiet sertifikācija... tas nekas ka piekabe tāda pat kā tūkstošas citas ar numuriem.

AivisG
26.Nov 2009 | Pēdējo reizi labots 26.Nov 2009 17:42; labots 1 reizi
+
patīk
-
kristaps12 :
Es dzirdēju, ka grib arī atjaunot to likumu, ka ceļa nodoklis būs jāmaksā arī par visiem gadiem, kuros tas nav bijis samaksāts, tā ir taisnība?
Un ja ir, tad ja man javai apskate nav ieta kopš 1979. gada ta man būs jāmaksā ap 1500Ls? (Javai vēljoprojām ir padomju laiku dokumenti) :roll:

LABRĪT!!!!!! Nē, nevis no 1975.g bet no likuma pienemšan brīža reģistretiem TL mūžīgi mūžos kamēr vara mainīsies, tad jau skatīs, kuri lopu vagonos, kuri uz nārām, kuri irlandē. Tapēc jau pie mums ir republika un demokrātija lai cilvēkiem pateiktu ka no helikoptera kļūdaini uzrakstiušies daži panti. Kaec mekēt vedceļus un labot to visu. Ja Lielais Bralis klausas - ir tkai vies jautājums - kāpec jāmaksa par uz pusei neparkrāsotu verķi tam cilveam, kuram pardošu pēc 5 gadem?

koko
26.Nov 2009
+
patīk
-
i_edgars :
koko, tie mūdži var uztaisīt tā pat kā nekad nebijušu uzskaitē veco tehniku (kurai nav EU sertifikāta) neņem uzskaitē vispār.
Bija jau epopeja... kāds čoms no večuka nopirka Pad laiku piekabi autiņam - ne reizi nelietotu un protams nereģistrētu. Tak nevar uzlikt uzskaitē - jāisiet sertifikācija... tas nekas ka piekabe tāda pat kā tūkstošas citas ar numuriem.

Ja tādu lietu pieņem tad man mūžam tas mocis iesprūst? Nevar jau pārrakstīt uz citu cilvēku neuzliekot uzskaitē. Muļķīgi ir tas, ka nevar pārdot bez ikgadēja nodokļa nomaksas.
Ja kaut ko pērk/pārdod ar dokumentiem, tad jāgaida decembra beigas, tad lētāk :) Citādi csdd atstās tik pat cik pats mocis maksā.

AivisG
26.Nov 2009
+
patīk
-
koko :
i_edgars :

Ja tādu lietu pieņem tad man mūžam tas mocis iesprūst? Nevar jau pārrakstīt uz citu cilvēku neuzliekot uzskaitē. Muļķīgi ir tas, ka nevar pārdot bez ikgadēja nodokļa nomaksas.
Ja kaut ko pērk/pārdod ar dokumentiem, tad jāgaida decembra beigas, tad lētāk :) Citādi csdd atstās tik pat cik pats mocis maksā.

Kļuda ir likuma izstrādātajiem. To arī vajag parādit visi ir cilvēki, vai viņi atvaļinajuma laika guļ kaimanu sailās un sit ķepā par beibem sekreriatā, vai meģina izdomāt kā ar mājas komresoru 60g vecu dzelzi attakout un samaksat nodokli.

Pēdējie ziņojumi Forumā