Šajā sadaļā diezgan daudz tēmas par mopēdu reģistrāciju ir atrodamas, bet tomēr gribētos noskaidrot dažas detaļas. Ir mopēds Rīga 1991. Gada ražojuma, ir bijis kādreiz reģistrēts - ir virsū dzeltenā numurzīme. CSDD uz numuru salīdzināšanu tas numurs jānoņem nost - tas ir skaidrs. Tālāk, pēc numuru salīdzināšas būs jāraksta apliecinājums, ka mopēdu iegādājos pirms 2004. gada. Šeit īsti nesaprotu, kādi iepriekšējā īpašnieka dati tur būs jāraksta? Labāk ierakstīt kādu paziņu, no kura itkā esmu pircis, vai vispār kādu randoom cilvēku var rakstīt? Viņam pašam tur nav jābūt klāt? Vai varu rakstīt, ka saņēmu to kā dāvinājumu no tēva, nevis esmu pircis? Pirms 2004. gada nebiju pilngadīgs - vai tas nebūs šķerslis reģistrācijai?
Ja 2004 biji nepilgnadīgs, tas būs šķērslis. Jāreģistrē uz kāda kurš tobrīd bija pilgadīgs un var ar iegādes papīru pierādīt ka viņam tas mopēds tobrīd piederēja, ja ne ar iegādes tad līdzīgu papīru kas pierāda izcelsmi. Veco nummuru csdd nerādi, tad sāksies iepriekšējā īpašnieka meklēšana, kurš var atrasties sazin kur, ja vēl dzīvs.
Ja visi kuriem 2004 bija 18 sāks uz csdd nest mopēdus ar šiltēm, policijai būs jānorīko pastāvīga ekipāža pie katra csdd, jo ja tev nav izcelsmes papīra, vismaz Valmieras csdd uzskata ka tev jāpierāda ka nenozagi. Pat ja ir papīrs ar kāda vārdu kura klāt nav, tev būs jāatrod to cilvēku.
Tie kuri ss.com raksta ka ar šiltēm ir reģistrējams nezin par ko runā.
Gan jau katrā csdd atšķiras. Valmieras CSDD parādiju restaurētu braucamo un 87 gada iegādes un garantijas grāmatiņu (pirmā gada laikā 2x motors tika mainīts, ha), tā kā grāmatiņā nebija pircēja vārda teica ka tas ir bezvērtīgs papīrs un man ir 5 minūtes braukt prom pirms ierodas policija.
Aiznesām to pašu aparātu ar to pašu grāmatiņu pēc mēneša uz Cēsīm, man bij jāpasauc savs fāterītis kuram it kā tobrīd tas braucamais piederējis un uzrakstīja viņam. Pasmējās ka 87 gadā manam fāterītim arī nebija 18 un mūsu stāsts ir sūdīga pasaka bet pieņēma ka neviens divreiz nepārbaudīs un piereģistrēja.
Dobelē esot pavisam draudzīgs CSDD kur sērijveidā nesot vecos aparātus un tik legalizē, bez jautājumiem, bet tas tikai tā, no drauga draugam dzirdēts.
Zirnis 30.Aug 2022 12:07 Pasmējās ka 87 gadā manam fāterītim arī nebija 18 un mūsu stāsts ir sūdīga pasaka bet pieņēma ka neviens divreiz nepārbaudīs un piereģistrēja.
Nu un kas, ka nebija 18 ? Man bija legāla motovelosipēda vadītāja apliecība un milicijā reģistrēts mopēds ar dzelteno numuru, uz mana vārda 1984. gadā, kad man bija..... 12 gadu.
Man 2004. gadā nebija 18 un esmu reģistrējis vairākus mopēdus pa tiešo uz sevi, arī Rīgā. Vienreiz bija diskusija par šo jautājumu, bet jautājumu pacēļot līdz augšai visi bija vienuprātis, ka tam nav nozīmē cik tev bija gadi - pat ja braukt nedrīkstēji, piederēt varēja. Ja kādi reģionālie inspektori iebilst, lūdz, lai sazinas ar Rīgu, jeb pats sazinies ar Rīgu par šo atteikumu!
Par aizpildāmo dokumentu - vienmēr saku, ka man nav datu par cilvēku no kura pirku, jo normāli pērkot mantu neprasu pārdevēju uzrādīt pasi, un attiecīgi kā kuru reizi darbinieki palūdz vai nu ierakstīt kaut ko izdomātu, jeb atļauj atstāt tukšu. Radiniekus vēlams nerakstīt, jo ja izrādīsies zagts, tad iespējams sataisīsi problēmas radiniekam.
Man arī liekas, ka vecumam nav jābūt nozīmei, šobrīd taču var arī nepilngadīga īpašumā reģistrēt, piemēram, motorolleri. Tātad radiniekus vai paziņas labāk nerakstīt.
Varu padalīties ar savu pieredzi un Rīga-13 reģistrāciju. Redzēju šo rakstu par mopēda reģistrāciju, ja tas it kā ir iegādāts pirms 2004.gada, un nolēmu izmēģināt veiksmi CSDD.
Iekrāvu savu Rīga-13 busā un devos uz Rēzeknes CSDD.
CSDD saku, ka vēlos piereģistrēt savu mopēdu, ko kādreiz esmu iegādājies. Nosūtīja uz numuru salīdzināšanu un noteica, ka mopēdam jābūt normālā stāvoklī, lai viss +/- ir uz vietas, ar to problēmu nebija. Pie numuru salīdzināšanas inspektors diez gan ilgi mocījās, lai no šiltītes nolasītu numuru, bet tika galā.
Dodos uz reģistrāciju, tur jāaizpilda apliecinājums:
Kad pirkts? - Saku, ka 2003.gadā uz dzimšanas dienu vecāki uzdāvināja naudu, un no cilvēka nopirku mopēdu, precīzu datumu neatceros. Uz 2003.gadu man bija 12 gadi
No kā pirkts? - Saku, ka neatceros ne vārdu, ne uzvārdu, nekādu datu nav. Lapā pierakstu, ka pirkuma brīdī pārdevēja dati netika piefiksēti.
Kāpēc mopēds netika piereģistrēsts līdz 2004.gadam? - Rakstu, ka biju nepilngadīgs un mopēds nebija tehniskā stāvoklī.
Kāpēc vēlos tagad piereģistrēt? - Esmu atjaunojis mopēdu un vēlos saglabāt kultūrvēsturisko mantojumu.
Parakstos, ka sniegtā informācija ir patiesa, samaksāju par reģistrāciju un reģistrācijas apliecība rokā.
CSDD trāpījās pretimnākoši un saprotoši darbinieki, cerams, arī citiem izdosies tik pat viegli piereģistrēt savu RMR mopēdu, lai priecētu ne tikai garāžā, bet arī uz ceļa!
Vēlējos jautāt, ja ir iegūti dokumenti konkrētam VIN numuram ar rāmi ir iespējams šo VIN pārvietot uz citu rāmi - pārkniedēt vai rāmja daļu pārmetināt uz citu?
Šo jautāju, jo ir rāmis, kas ir bēdīgā situācijā, bet ir iespējams piereģistrēt, bet ja nevar pārvietot VIN tad jāmēģina rāmis sakārtot, kas visdrīzāk prasīs daudz darba.
Pārdodam kvalitatīvas vasaras riepas! Ja vēlaties rūpēties par savas automašīnas drošību un komfortu siltajā gadalaikā, varbūt jūs apsverat jaunu vasaras riepu iegādi. Mūsu uzņēmums piedāvā plašu vasaras riepu klāstu dažādiem automobiļiem un vajadzībām.
Mūsu vasaras riepu izvēle ir daudzveidīga - no zemām līdz augstām veiktspējas līmeņiem, dažādām izmēru un modeļu riepām, kas atbilst katram klienta vajadzībām. Mēs pārbaudām katru riepu, lai nodrošinātu tās augstu kvalitāti un uzticamību, tāpēc varat būt droši, ka pērkot pie mums, saņemsiet drošas un uzticamas riepas ilgtermiņam.
Turklāt mūsu draudzīgais un profesionālais apkalpošanas personāls vienmēr ir gatavs palīdzēt jums izvēlēties piemērotas vasaras riepas atbilstoši jūsu vajadzībām un budžetam. Mēs piedāvājam arī konkurētspējīgas cenas, lai jūsu automašīna būtu gatava vasaras ceļiem bez lielām izmaksām.
Neesat neizšķīrušs automašīnu īpašnieks vai jaunpienācējs automašīnu pasaulē, mēs cenšamies nodrošināt jums patīkamu un uzticamu pieredzi, pērkot vasaras riepas pie mums.