Aizmirsi paroli?

fire
05.Mar 2010 | Pēdējo reizi labots 05.Mar 2010 16:55; labots 1 reizi
+ 1
patīk
- 0
Motormuzejs ir publicējis vēsturiskā spēkrata statusa iegūšanas kārtību. http://www.motormuzejs.lv/pub/index.php?id=193&gid=5&lid=58#top
FIVA dokuments: http://www.ivvcc.ie/FIVA%202010%20technical%20code.pdf

50sestais
05.Mar 2010
+
patīk
-
Šo punktu es īsti nesapratu - "Vēsturiskā spēkrata statusu piešķir uz pieciem gadiem"..un ko pēc tam??
Ja pareizi sapratu tad tagad pat nevajag vest moci un pietiek tikai ar 2 foto, vai arī ekspertīze tomēr notiek dzīvajā?

fire
05.Mar 2010
+
patīk
-
50sestais :

Ja pareizi sapratu tad tagad pat nevajag vest moci un pietiek tikai ar 2 foto, vai arī ekspertīze tomēr notiek dzīvajā?

Izlasi 9.2. apakšpunktu :macies:

zemans
05.Mar 2010
+
patīk
-
50sestais :
Šo punktu es īsti nesapratu - "Vēsturiskā spēkrata statusu piešķir uz pieciem gadiem"..un ko pēc tam??

Pēc tam jārāda atkal TĀDĀ PAŠĀ komplektacijā, jo jau ir bijuši precedenti, kad uz TA "vēsturiskais spēkrats" pēkšņi ir baigi parbūvēts (autobuss par reklāmauto vai "partybusu" vai tamlīdzīgi- tipa nodokļus nemaksājam, bet braucam), un tad tas statuss pagarinās.

oilmaster
05.Mar 2010
+
patīk
-
Varbūt kāds var paskaidrot?!
Piemēram, man ir viisiem kritērijiem atbilstoš motocikls, lai iegūtu vēsturiskaa spēkrata statusu.
Es, maksāju CSDD, maksāju par ekspertīzi utt..
Ko es no tā iegūstu?
:sveiks:

zemans
05.Mar 2010
+
patīk
-
Pagaidām laikam tikai to, ka nav ikgadējais transporta nodoklis. Apdrošinātāji vel nav pie tā ķērušies, lai gan pasaulē visur ir arī atlaides apdrošināšanai, u.t.t.

zaika
05.Mar 2010
+
patīk
-
...un nav ikdienas transportlīdzeklis... kā var šim punktam izsekot līdzi? no "viņu" puses :oops: laikam ir tomēr vērts samaksāt ~20Ls vienreiz, lai nav jāmaksā tie 24 katru gadu, es laikam mēģināšu iegūt VS, jo bez jaunas krāsas manam mopēdam tikai bremžu/sajūga sviras ir neīstās... kāda kategorija tad tur sanāk? B? un pēc gada G? un FIVA dokumentā bija rakstīts kkas par motocikla vēsturi, ir domāts kā tas ir nokļuvis pie manis/un kur bijis pirms tam?

koko
05.Mar 2010
+
patīk
-
zaika :
...un nav ikdienas transportlīdzeklis... kā var šim punktam izsekot līdzi? no "viņu" puses :oops:

Tas arī ir strīdīgi, kad ir "reti parbraucieni" un "ikdiena". Domāju dabūt 3 jupiteram VS seriju, lai būtu atlaides uz ceļa nodokli, jo mocis atbilst oriģinālam, un braukt ikdienā, piemēram uz studijām.

Rolands
05.Mar 2010
+
patīk
-
cik saprotu moci bez doķiem caur šo projektu realizēt nevarēs ?

zaika
05.Mar 2010
+
patīk
-
lasīt proti?
punkti 8.3, 8.4, 8.5

.M.L.
06.Mar 2010
+
patīk
-
Vai vrētu būt tā, ka piekasās pie tā ka ir bijis lauzts rāmis, un sametināts, dikti redzamā vietā?

skardnieks
06.Mar 2010
+
patīk
-
koko :
zaika :
...un nav ikdienas transportlīdzeklis... kā var šim punktam izsekot līdzi? no "viņu" puses :oops:

Tas arī ir strīdīgi, kad ir "reti parbraucieni" un "ikdiena". Domāju dabūt 3 jupiteram VS seriju, lai būtu atlaides uz ceļa nodokli, jo mocis atbilst oriģinālam, un braukt ikdienā, piemēram uz studijām.

Bet kāpēc gan nevarētu ar vēsturisko spēkratu braukt ikdienā, vai tad kāda vēsturiskā vērtība uzreiz pazudīs?

PPUR
06.Mar 2010
+
patīk
-
skardnieks :

Bet kāpēc gan nevarētu ar vēsturisko spēkratu braukt ikdienā, vai tad kāda vēsturiskā vērtība uzreiz pazudīs?

Smarzja! :)

ursus
06.Mar 2010
+
patīk
-
ne jau visi spēkrati ir ērti,dinamiski pielietojami ikdienā.

Vjatka,ar max ātrumu 65km/h pie kura ātri nesabeigsi dzinēju(gāze grīdā ir 75km/h).

Priekš ikdienas ir cits braucamais(Suzuki 400 kubu),ar kuru nav žēl pat pa lietu braukt :D

Abi ir sirdij un dažādām vēlmēm,garastāvokļa maiņām :D

bet ar Vjatku braukt ikdienā... ,es pass.

Kristaps
21.Apr 2010
+
patīk
-
Kā īsti ir ar to nodokļa maksāšanu VS spēkratiem?

Šodien biju aizbraucis līdz CSDD (tiesa gan, tikai līdz atpalikušajam Jūrmalas CSDD geek ) , un tur mani informēja, ka man ir Jāmaksā tie 24Ls.
Pat iedevu reģistrācijas apliecību, lai pārbauda. Kaut ko paskatījās un teica, ka tik un tā jāmaksā.

Skatos e.csdd.lv pie Ikgadējā nodevas kalkulatora un tur arī saka, ka 24Ls Jāmaksā.

Skatījos likumus par Par transportlīdzekļu ikgadējo nodevu.
http://www.likumi.lv/doc.php?id=56246
8.panta 18.punkts, gan saka, ka nav jāmaksā. :roll:

likumi.lv :
8.pants. Atbrīvojumi no nodevas maksāšanas

(1) Nodevu nemaksā:

18) par transportlīdzekļiem, kuriem ir reģistrēts vai tiek reģistrēts vēsturiskā spēkrata statuss.

ja
21.Apr 2010
+
patīk
-
kā Likumā, nav!

Martins
21.Apr 2010
+
patīk
-
Arī papētīju gan likumu par transportlīdzekļa ikgadējo nodevu, gan ar to saistītos Ministru kabineta noteikumus. MK noteikumos neatradu neko par atvieglojumiem spēkratam ar vēsturisku statusu. Varbūt kaut kas kaut kur viltīgi ir iepīts geek

Kristaps
21.Apr 2010
+
patīk
-
Martins :
Arī papētīju gan likumu par transportlīdzekļa ikgadējo nodevu, gan ar to saistītos Ministru kabineta noteikumus. MK noteikumos neatradu neko par atvieglojumiem spēkratam ar vēsturisku statusu. Varbūt kaut kas kaut kur viltīgi ir iepīts geek

Likums ir, iepriekšējā ziņojumā ieliku informāciju. Problēma tajā, ka CSDD to ignorē un neņem vērā.

Ir kādam vēl VS statuss? Varbūt man kaut ko nepareizi noformējuši un negrib mani atzīt.

P.S Gribēju, kā godīgs pilsonis iziet Tehnisko apskati, bet laikam nebūs lemts :(

Martins
22.Apr 2010
+
patīk
-
Labdien,

Jūs jautājat - Kā īsti ir ar to nodokļa maksāšanu vēsturiskajiem spēkratiem?

Biju aizbraucis līdz CSDD ,un tur mani informēja, ka man ir jāmaksā 24Ls.
Pat iedevu reģistrācijas apliecību, lai pārbauda. Kaut ko paskatījās un teica, ka tik un tā jāmaksā.

Skatos e.csdd.lv pie Ikgadējā nodevas kalkulatora un tur arī saka, ka 24Ls Jāmaksā.

Skatījos likumus par Par transportlīdzekļu ikgadējo nodevu;

(csdd atbilde: >
Atbildot uz Jūsu jautājumu paskaidrojam, ka - Atbrīvojumu no transportlīdzekļa ikgadējās nodevas nomaksas piemēro, ja transportlīdzekļa reģistrācijas apliecībā sadaļā „Piezīmes” ir atzīme „Vēsturiskais spēkrats”. Ja Jūsu transportlīdzekļa reģistrācijas apliecībā ir šāda atzīme, lūdzu miniet transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numuru, lai varam precizēt radušos neatbilstību.

Ar cieņu, Līga Medne
CSDD Sabiedrisko attiecību daļa

Kristaps
23.Apr 2010
+
patīk
-
Martins, Paldies.

Šodien biju aizbraucis uz Rīgas CSDD, izrādījās, ka bija aizmirsuši noformēt vēsturiskā spēkrata statusu. geek

Izsniedza Man jaunu Reģistrācijas apliecību ar ierakstu "Vēsturiskais spēkrats" . Rīt braucu uz Tehnisko apskati, tad redzēs būs jāmaksā vai nav.

Pēdējie ziņojumi Forumā